Dagelijkse Verzorging

Nieuwsgierig naar hoe je je hond goed verzorgt? Ontdek het hier. 

0 Resultaten gesorteerd op

Relevantie

De verzorging van je hond

Soms wordt het hebben van een hond overweldigend. Je wilt een baasje zijn dat overal een antwoord op heeft, maar er zullen beslist vragen opkomen. Misschien vraag je je af of het oké is om hem mee in het vliegtuig te nemen, hoe vaak hij in bad moet en of uw huis veilig genoeg voor hem is. Gelukkig hebben we hier alle antwoorden voor je. 

Op reis met honden

Je bent waarschijnlijk wel vertrouwd met op reis gaan met een hond in de auto, en veel honden genieten van uitjes met hun baasje, maar hoe zit het met vliegen? Als je een heel klein hondje hebt, bestaat de kans dat je hem van de vliegtuigmaatschappij mee in de cabine mag nemen zolang de bench maar goedgekeurd is. De meeste grote honden moeten echter in een bench in de vrachtruimte reizen. Er zijn veel dingen waarmee je rekening moet houden als je gaat vliegen, dus zorg er altijd voor dat je alles even controleert bij de vliegtuigmaatschappij waarmee je vliegt, want iedere maatschappij heeft haar eigen criteria. 

VACHTVERZORGING

Je hond blij en gezond houden betekent ook zijn vacht en huid onderhouden. De juiste voeding kan hierbij helpen en afhankelijk van de vacht hebben bepaalde honden ook regelmatige vachtverzorging nodig. Je kunt hem meenemen naar een professionele trimsalon of je kunt ervoor kiezen om zijn vacht zelf te verzorgen. Gebruik een speciale hondenshampoo. Borstelen van de vacht is een belangrijk onderdeel van de verzorging, maar de tanden van de hond poetsen is al even belangrijk.