Vliegen met uw hond
Bekijk voeding voor jouw huisdier
Bekijk voeding voor jouw huisdier
Bekijk voeding voor jouw huisdier
De sleutel tot vliegen met uw hond is voorbereiding. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de quarantaine-eisen van het land van bestemming. De duur hiervan kan wel zes maanden zijn, wat een stuk langer is dan dat de meeste mensen vakantie hebben!
Cabine of ruim?
Als u beschikt over een zeer kleine hond, dan kunt u hem meenemen in de cabine zolang de reiskooi is goedgekeurd door de luchtvaartmaatschappij en het de grootte heeft van een stuk handbagage.
De meeste honden zullen echter in een kooi in het laadruim worden geplaatst. Luchtvaartmaatschappijen vragen een kooi die groot genoeg is voor uw hond om in te staan en om te draaien. Neem contact op met de maatschappij wat betreft de vereiste afmetingen.
Vooraankondiging
Zorg ervoor dat u de luchtvaartmaatschappij van tevoren verwittigt. Het is het beste om eerst naar het beleid van de luchtvaartmaatschappij te informeren voordat u de tickets boekt. Sommige zullen op bepaalde momenten van het jaar of zelfs op bepaalde tijden van de dag geen honden vervoeren.
Zorg ervoor dat hij voor u gaat
Voordat u vliegt is het belangrijk dat uw hond een goede wandeling heeft gehad en zijn behoefte heeft gedaan. Vul zijn kooi met versnipperd krantenpapier aangezien de kans groot is dat hij zal plassen tijdens het vervoer, zelfs als hij dit normaal niet doet. Vliegen kan een akelige ervaring zijn en een hond zal uit angst vaak de controle verliezen.
Eten en drinken
Er is wat discussie over of het een goed idee is om water en eten in de kooi te leggen. Aan de ene kant lijkt dit verstandig omdat hij honger of dorst kan krijgen, vooral als er vertragingen zijn. Aan de andere kant kan het morsen en zo een puinhoop in de kooi veroorzaken.
Het kan ervoor zorgen dat hij zijn behoefte moet doen en de combinatie van stress en eten kan ook maagklachten veroorzaken.
Een hond kan enkele uren zonder eten en water, maar als u twijfelt, vraag dan aan uw dierenarts wat hij of zij adviseert en vraag de luchtvaartmaatschappij wat hun beleid is.
Als u toch water geeft, overweeg dan om het te bevriezen voordat u vertrekt. Dit maakt het morsen minder waarschijnlijk wanneer de kooi wordt geladen.
Etikettering
Zorg ervoor dat uw kooi aan de buitenkant gemarkeerd is. Plak er reflecterende tape op zodat het makkelijker te identificeren is en zorg ervoor dat uw gegevens en de naam van uw hond op de kooi geëtiketteerd zijn. Geloof het of niet, het is ook een goed idee om de bestemming er op te zetten!
Neem zorginstructies met de kooi in geval van langdurige vertragingen. Sommige luchtvaartmaatschappijen staan het toe dat u naar uw huisdier kijkt tijdens het laden; andere geven u een briefje om te laten weten dat hij aan boord is.
Andere overwegingen
Als u een aansluitende vlucht heeft, kijk dan of er een mogelijkheid is om uw hond mee te nemen voor een snelle plaspauze.
Het is mogelijk om uw hond medicinaal te kalmeren voor een vlucht, maar u moet uw huisdier nooit verdoven zonder eerst met uw dierenarts gepraat te hebben.