Vuurwerk zonder angst

Published by
Leestijd is minuten

Vuurwerk is een leuk onderdeel van veel speciale gebeurtenissen door het jaar heen. Helaas zijn de harde knallen en de felle flitsen vaak beangstigend voor uw huisdieren .

 

Speciaal voor u hebben we een lijst gemaakt met handige tips, zodat de angst tijdens het vuurwerk zoveel mogelijk weggenomen kan worden.

 

-           Zorg voor bekende geluiden in huis. Zo kunt u bijvoorbeeld de televisie  of muziek aanzetten zodat het lijkt dat alles normaal is.

 

-           Zorg dat alle ramen en deuren goed gesloten zijn zodat er zo min mogelijk geluid van buiten binnen komt

 

-           Sluit de gordijnen zodat ze het vuurwerk niet kunnen zien. De felle lichtflitsen kan beangstigend zijn.

 

-           Zorg er voor dat uw huisdier de mogelijkheid heeft om zich te verstoppen mocht ze dat willen - dit kan onder het fornuis zijn of in een kast. Probeer niet om ze er uit te halen aangezien dit voor nog meer stress kan zorgen.

 

-           Als uw huisdier enige tekenen van angst vertoont probeer deze dan te negeren, tenzij ze zichzelf dreigen te verwonden. Belangrijk is wel dat u ze niet alleen laat.

 

-           Als uw kat een buitenkat is die komt en gaat zoals het uitkomt, plaats dan een kattenbak binnen en zodra ze binnenkomt sluit het kattenluik om te voorkomen dat ze weer naar buiten gaat.

 

-           Laat uw hond overdag goed uit voor dat het vuurwerk begint

 

-           Als uw huisdier voorheen problemen heeft gehad met vuurwerk, vraag dan uw dierenarts voor een mogelijk kalmeringsmedicijn.

 

Op lange termijn is het belangrijk dat uw huisdier leert om te gaan met harde geluiden. U kunt altijd om advies vragen bij uw dierenarts en hij kan, wanneer nodig, u doorverwijzen naar een gedragstherapeut voor dieren.

Dit vind je misschien ook interessant

 • Geef je hond een veilige Halloween

  180680638 Er is niets zo schattig als een puppy dat als monster is verkleed om Halloween te vieren. Maar voor honden en hun baasjes is Halloween ook een tijd om voorzichtig te zijn.
 • Help, mijn huisdier heeft een spijsverteringsprobleem!

  Veel huisdieren hebben van tijd tot tijd een probleem met de spijsvertering. Hoewel het wellicht niet prettig is om in details te treden, is het belangrijk dat u weet wat u kunt verwachten.
 • Seizoensgebonden adviezen

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • Hond-interactie

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet

Gerelateerde Producten

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hondenvoer met Rund

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Delicious Beef is speciaal samengesteld om de spieren en gezonde vitale organen te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en omega-3 vetzuren.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hondenvoer met Kalkoen

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Turkey is speciaal samengesteld om de spieren en gezonde vitale organen te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en omega-3 vetzuren.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hondenvoer met Kip

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Chicken is speciaal samengesteld om de spieren en gezonde vitale organen te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en omega-3 vetzuren.
 • Hill's™ Prescription Diet™ s/d™ Canine

  Voor de voedingsbehandeling van honden met urinewegproblemen. Urinewegaandoeningen worden bij honden vaak veroorzaakt door kristallen en stenen in de urinewegen, die opgebouwd zijn uit mineralen. Deze kristalvorming en stenen in de urinewegen kunnen voor pijn, bloed in de urine en zelfs een levensbedreigende verstopping veroorzaken. Bij honden zijn het vaak struvietkristallen die urinewegproblemen veroorzaken. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> s/d™ is speciaal ontwikkeld door dierenartsen om de struvietkristallen en -stenen bij uw hond te helpen oplossen. Struviet wordt gevormd doordat de urine verzadigd is met eiwitten, calcium, fosfor en magnesium in combinatie met een onjuiste zuurgraad (pH) van de urine.