Omdat Golden Retrievers graag willen plezieren, reageren ze goed op gehoorzaamheidstraining. Naast deze goede eigenschap zijn ze ook speels, aanhankelijk en gelijkmoedig.

 

Voer voor Golden Retriever

Een specifiek ras zoals een Golden Retriever vraagt ook om een specifieke soort hondenvoer, om aan hun dagelijkse voedingsbehoeften te voldoen. Wanneer een Golden Retriever gezond is raden we Hill's Science Plan Perfect Weight Large Breed, Hill's Science Plan Adult Light Large Breed of Hill's Vet Essentials Multi Benefit + Dental Adult 1+ Medium & Large Breed. Gaat het om een puppy, of juist om een oudere Golden Retriever? Dit vraagt dan ook om een andere soort voeding. Bij specifieke gezondheidsproblemen kunt u bij uw dierenarts vragen naar Hill's Prescription Diet.

Zo weten we uit onderzoek dat de Golden Retriever een specifiek ras is met een verhoogd risico op overgewicht, dit is dus iets om in de keuze voor voeding al rekening mee te houden.


De Golden Retriever in een notendop
The Golden Retriever Dog Breed

Golden Retrievers zijn heel veelzijdig. Ze staan bekend als vogelhonden, gezinshuisdieren, hulphonden voor gehandicapten en zoek- en reddingshonden.

Omvang:

Gewichtsklasse:

Reu: 29-32 kg
Teef: 25-29 kg

Schofthoogte:

Reu: 58-62 cm

Teef: 53-55 cm

Eigenschappen:

hangoren (van nature)

Verwachtingen:

Energieniveau: gemiddeld
Levensduur: 10-13 jaar
Neiging tot kwijlen: laag Neiging tot snurken: laag
Neiging tot blaffen: gemiddeld
Neiging tot graven: laag Sociale/Aandachtsbehoeften: hoog

Fokdoel:

apporteren

Vacht:

Lengte: gemiddeld
Eigenschappen: steil
Kleuren: verschillende tinten goud
Totale behoefte aan verzorging: gemiddeld

Officieel erkend:

Gangbaarheid: algemeen

Golden Retriever reuen zijn 58 tot 62 cm hoog en wegen ongeveer 29 tot 32 kg. Teefjes zijn ongeveer 53 tot 55 cm hoog en wegen ongeveer 25 tot 29 kg.

De Golden Retriever heeft een waterafstotende vacht die golft of plat is en goud tot crème van kleur. Een van de meest aantrekkelijke kenmerken van dit ras is de beharing op de nek, poten, dijen, onderkant van de romp en staart.

De kop van de hond is sterk en breed. De oren zijn niet erg groot, maar zitten hoog op de kop en hangen tot net onder de kaaklijn. De borstkas is diep en het lijf is goed in balans. Golden Retrievers worden ongeveer 10 tot 13 jaar oud.

Persoonlijkheid:

De Golden Retriever is gelijkmoedig, intelligent en aanhankelijk. Golden Retrievers zijn speels, maar toch zachtaardig met kinderen, en ze lijken goed overweg te kunnen met andere huisdieren en vreemden.

Deze honden willen graag plezieren, wat waarschijnlijk verklaart waarom ze zo goed op gehoorzaamheidstraining reageren en zulke populaire hulphonden zijn. Ze houden ook van werken, of ze nu het jagen op vogels betreft of het ophalen van de slippers van hun baasje.

Golden Retrievers blaffen niet vaak en het ontbreekt hen aan waakinstinct, dus reken niet op ze voor de bewaking. Sommige Golden Retrievers laten het je echter wel weten wanneer er vreemden aankomen.

Verzorging:

Dit ras is graag actief. Vergeet niet dat Golden Retrievers in hart en nieren vogelhonden zijn, dus ze houden van apporteerspelletjes en van zwemmen. Als ze dagelijks beweging krijgen, dan kunnen Golden Retrievers zich aan ieder type huis aanpassen, zelfs als dit een stadsappartement is.

Golden Retrievers verharen gemiddeld. Met ongeveer één keer per week borstelen blijft de vacht er mooi uitzien.

Geschiedenis:

In 1999 was de Golden Retriever het op een na populairste AKC-ras. Dit werkt verbazing, omdat de hond vele kwaliteiten heeft die hem tot een perfect gezinshuisdier maakt. De wortels van de Golden Retriever liggen echter in het open veld en de waterwegen van Groot-Brittannië.

De Golden Retriever werd gefokt om op vogels te jagen, met name watervogels. Het ras was het resultaat van een kruising tussen een aantal andere rassen, waaronder spaniëls, setters en de Newfoundlander (maar niet de Newfoundlander zoals we die tegenwoordig kennen) en misschien zelfs de bloedhond. De combinatie resulteerde in een sterke hond die goed kon zwemmen, tegen koud water kon, aangeschoten wild kon opsporen en kon omgaan met vleugellamme vogels.

Tegenwoordig zijn Golden Retrievers niet alleen goede vogeljachthonden en gezinshuisdieren, maar zijn ze ook populair als hulphond voor blinden en gehandicapten, en als zoek- en reddings- en douanehond. Maar weinig honden zijn zo veelzijdig.

Gerelateerde artikelen

 • Sint-Bernard

  Dogs running De Sint Bernard staat bekend om zijn indrukwekkende omvang. Ze zijn grote, sterke en gespierde honden. Het uiterlijk staat in contrast met het karakter, want Sint Bernard honden zijn liefdevol, zachtaardig en tolerant.
 • Fox Terriër (Draadhaar)

  De Fox Terriër heeft tomeloze energie. Deze terriër wil graag plezieren en wordt graag betrokken bij actieve spelletjes. Dit ras reageert goed op training.
 • Basset Hound

  Dogs running De Basset Hound is een vriendelijke en makkelijke hond. Ze kunnen over het algemeen goed met andere honden en huisdieren opschieten.
 • Maltezer

  Dogs running De Maltezer is een kleine hond, die bekend staat als vriendelijk, aanhankelijk, intelligent, volgzaam en vertrouwend. Hij is een goede gezinshond.
 • Engelse Springer Spaniël

  Dogs running De Engelse Springer Spaniël is een sterke, energieke en tamelijk intelligente hond die extravert en vriendelijk is. Veel beweging is goed voor dit ras.
 • Duitse Staande Hond (Draadhaar)

  Dogs running De Duitse Staande Hond (Draadhaar) heeft dagelijks intensieve beweging nodig en is niet geschikt om in een appartement of klein huis te wonen. De hond wordt beschouwd als gelijkmoedig en loyaal naar zijn gezin toe en hij kan goed met kinderen opschieten.