Chihuahua's zijn loyaal, vriendelijk en goede gezinsdieren wanneer ze met respect worden behandeld. Een huis of een appartement is voldoende om aan hun bewegingsbehoefte te voldoen.

 

Voer voor Chihuahua

Een specifiek ras zoals een Chihuahua vraagt ook om een specifieke soort hondenvoer, om aan hun dagelijkse voedingsbehoeften te voldoen. Wanneer een Chihuahua gezond is raden we Hill's Science Plan Adult Small & Mini, Hill's Vet Essentials Multi Benefit + Dental Adult 1+ Small & Mini of Hill's Science Plan Canine Adult Light Small & Mini. Gaat het om een puppy, of juist om een oudere Chihuahua? Dit vraagt dan ook om een andere soort voeding. Bij specifieke gezondheidsproblemen kunt u bij uw dierenarts vragen naar Hill's Prescription Diet.


De Chihuahua in een notendop
The Chihuahua Dog Breed

In de jaren 1940 stond Xavier Cugat, een beroemd bandleider, erom bekend dat hij zijn orkest dirigeerde met een Chihuahua onder zijn arm.

Eigenschappen:

opstaande oren (van nature)

Verwachtingen:

Energieniveau: zeer energiek
Levensduur: 14-18 jaar
Neiging tot kwijlen:  gemiddeld tot hoog
Neiging tot blaffen: gemiddeld tot hoog
Neiging tot graven: laag Sociale/Aandachtsbehoeften: hoog

Fokdoel:

gezelschap

Vacht:

Lengte: kort/lang
Eigenschappen: plat, steil
Kleuren: alle kleuren
Totale behoefte aan verzorging: laag

Officieel erkend:

Gangbaarheid: algemeen

Chihuahua's zijn de kleinste honden ter wereld.

Ze wegen maar 1 tot 3 kilo. Ze zijn slechts 15 cm hoog. Chihuahua's hebben een gewelfde schedel. Sommigen hebben een zachte plek bovenop het hoofd waar de botten niet zijn samengegroeid. Dit heet een molera (open fontanel). Ze hebben grote staande oren en korte en puntige snuitjes. Hun ogen zijn rond en groot. De honden zijn een beetje langer dan ze hoog zijn en hebben een lange staart die op of over de rug wordt gedragen.

Er zijn twee vachtvariëteiten. De één is glad en kort. De ander is lang en zacht, met franjes aan oor en poten. De vacht van de Chihuahua kan alle kleuren en patronen hebben.

De gemiddelde levensverwachting van Chihuahua's is lang: meer dan 14 jaar.

Persoonlijkheid & verzorging:

Chihuahua's zijn uitstekende gezelschapshonden. Ze houden van aandacht en zijn loyaal naar hun baasjes. Hoewel ze worden gezien als schoothondjes, zijn ze actief en vinden het leuk om bezig gehouden te worden.

Chihuahua's zijn geschikte huisdieren wanneer ze respectvol worden behandeld, maar ze hebben de reputatie om soms te happen naar vreemden of kinderen, die ze, omdat ze zelf zo klein zijn, als een bedreiging kunnen zien.

Zoals vele kleine hondjes, hebben ze meer de neiging tot blaffen dan sommige grotere honden. Ze kunnen zich ook dominant gaan gedragen naar hun baasjes en een beetje temperamentvol zijn.

Geschiedenis:

De geschiedenis van de Chihuahua is onzeker. De hond is genoemd naar de Mexicaanse staat Chihuahua, waar de hond rond 1850 werd ontdekt. Sommige deskundigen denken dat de Azteken of de Inca's de hond gefokt hebben; andere zeggen dat het ras afstamt van Spaanse honden uit de 16 eeuw. Het gebruik van de Chihuahua lang geleden is ook onzeker. Sommigen denken dat Chihuahua's als voedsel dienden voor de Indianen van Centraal-Amerika, terwijl anderen denken dat de hondjes een grote religieuze betekenis hadden. Vermoed wordt dat de eerste Chihuahua's in de vroege 19e eeuw naar de Verenigde Staten zijn gekomen. De Chihauhau is op ongebruikelijke wijze bij het grote publiek bekend geworden. Operazangeres Adelina Patti gaf in 1890 bekendheid aan het ras toen zij een Chihuahua cadeau kreeg die verstopt zat in een boeket van de President van Mexico. In de jaren veertig stond bandleider Xavier Cugat erom bekend dat hij zijn orkest dirigeerde met een Chihuahua onder zijn arm. Recent nam de herkenning en waardering van het ras toe dankzij de dappere Chihuahua die meespeelde in de Taco Bell commercials.

Gerelateerde artikelen

 • Sint-Bernard

  Dogs running De Sint Bernard staat bekend om zijn indrukwekkende omvang. Ze zijn grote, sterke en gespierde honden. Het uiterlijk staat in contrast met het karakter, want Sint Bernard honden zijn liefdevol, zachtaardig en tolerant.
 • Fox Terriër (Draadhaar)

  De Fox Terriër heeft tomeloze energie. Deze terriër wil graag plezieren en wordt graag betrokken bij actieve spelletjes. Dit ras reageert goed op training.
 • Basset Hound

  Dogs running De Basset Hound is een vriendelijke en makkelijke hond. Ze kunnen over het algemeen goed met andere honden en huisdieren opschieten.
 • Maltezer

  Dogs running De Maltezer is een kleine hond, die bekend staat als vriendelijk, aanhankelijk, intelligent, volgzaam en vertrouwend. Hij is een goede gezinshond.
 • Engelse Springer Spaniël

  Dogs running De Engelse Springer Spaniël is een sterke, energieke en tamelijk intelligente hond die extravert en vriendelijk is. Veel beweging is goed voor dit ras.
 • Duitse Staande Hond (Draadhaar)

  Dogs running De Duitse Staande Hond (Draadhaar) heeft dagelijks intensieve beweging nodig en is niet geschikt om in een appartement of klein huis te wonen. De hond wordt beschouwd als gelijkmoedig en loyaal naar zijn gezin toe en hij kan goed met kinderen opschieten.