Dit moet je weten over kittenvoer | Hill's

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Voor een vliegende start is goed kittenvoer ontzettend belangrijk. Maar waar let je precies op? En hoeveel moet je kleine maatje eigenlijk eten? Lees verder voor de antwoorden op deze belangrijke vragen.

Waarom goed kittenvoer zo belangrijk is

Voeding die niet goed is uitgebalanceerd, voldoet niet aan de behoeften van je groeiende kitten. Zo moet er bijvoorbeeld in verhouding meer calcium dan fosfor in het voer zitten, voor een goede stofwisseling. Zijn deze voedingsstoffen uit balans? Dan kan dat tot gezondheidsproblemen leiden.

Onderzoek wijst uit dat meer dan 90% van alle zelfgemaakte diervoeding onvolledig is voor huisdieren. De kans is dus groot dat je kitten niet alles haalt uit thuisgemaakt kittenvoer.

Voer je kitten bovendien ook geen rauw vlees. Dit bevat vaak bacteriën zoals salmonella, listeria en zelfs E.coli: erg gevaarlijk voor huisdieren en jezelf. Kittens die met rauw vlees worden gevoed, kunnen deze bacteriën namelijk doorgeven. Kleine kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem kunnen zo ernstig ziek worden.

Wat is het beste kittenvoer?

Goed kittenvoer bevat de belangrijkste stoffen voor de goede ontwikkeling van je kitten. Zo hebben kittens bijvoorbeeld een kritische behoefte aan taurine. Een tekort hiervan kan leiden tot hart- en oogproblemen. Een gebalanceerd, volledig kittenvoer voorziet in al deze stoffen. Verder is de toevoeging van antioxidanten zoals vitamine C en E belangrijk, ter ondersteuning van het immuunsysteem dat in ontwikkeling is. DHA, een omega-3 vetzuur, ondersteunt dan weer de ontwikkeling van de hersenen en de ogen. Verder is de kwaliteit van het eiwit belangrijk, omdat dit een directe invloed heeft op de verteerbaarheid van het voer.

Hoeveel moet een kitten eten?

Zoals je je voor kan stellen heeft een kitten een klein maagje. Daarom is het van belang om kleinere hoeveelheden, vers kittenvoer op meerdere momenten per dag te geven. De hoeveelheid voer die je geeft is afhankelijk van de leeftijd, het ras en de grootte van je kitten. Wil je een goed voerschema opstellen voor je kitten? Ontdek onze kittenvoercalculator en bereken op basis van leeftijd en gewicht hoeveel droogvoer je kitten nodig heeft. Daarnaast kan je, bij twijfel, altijd je dierenarts benaderen om advies over de hoeveelheid te geven voeding.

Dit vind je misschien ook interessant

 • Het darmmicrobioom van je kat en waarom het belangrijk is?

  Cat eating stew Leer hoe je de gezondheid en het darmmicrobioom van je kat kunt ondersteunen. Het microbioom is een belangrijk hulpmiddel voor de algehele gezondheid, maar het is een gevoelig ecosysteem.
 • Het voeren van vis aan katten

  154502253 Uw moeder heeft u dit waarschijnlijk al ontelbare keren verteld: vis is goed voor u. Maar is het Voeren van vis aan katten een goed idee? Recent onderzoek suggereert dat dit waarschijnlijk het geval is.
 • De waarheid over katten en melk

  Good nutrition is about the right balance of nutrients. Learn more about health issues when feeding a cat food that has an improper nutritional balance from your friends at Hills Pet Nutrition.
 • Het juiste kattenvoer voor iedere leeftijd

  Kun je katten hun hele leven lang hetzelfde voer geven? Nee. In dit artikel lees je hoe de voedingsbehoeften van katten veranderen over de jaren, van kitten tot adult to senior.

Gerelateerde Producten