Franse Bulldog - Informatie en persoonlijkheids- kenmerken

 

De Franse Bulldog is een gelijkmoedig huisdier dat aandacht vraagt en het meest geschikt is voor een eenpersoonshuishouden. Met meerdere gezinsleden kan hij namelijk gaan strijden om aandacht.

 

De Franse Bulldog in een notendop
The French Bulldog Dog Breed

De Franse Bulldog blaft alleen wanneer er aanleiding tot opwinding is, maar hij briest en snurkt wel, wat nu eenmaal bij hem hoort.

Omvang:

Gewichtsklasse:

Reu: 11-15 kg
Teef: 11-15 kg

Schofthoogte:

Reu: 30 cm

Teef: 27 cm

Eigenschappen:

brachycefaal (geplette snoet), korte gebogen poten opstaande oren (van nature)

Verwachtingen:

Energieniveau: gemiddeld
Levensduur: 9-11 jaar
Neiging tot kwijlen: hoog

Neiging tot snurken: hoog
Neiging tot blaffen: gemiddeld
Neiging tot graven: laag Sociale/Aandachtsbehoeften: hoog

Fokdoel:

schoothond

Vacht:

Lengte: kort
Eigenschappen: plat
Kleuren: zwart met of zonder wit, reebruin, wit
Totale behoefte aan verzorging: gemiddeld

Officieel erkend:

Gangbaarheid: matig

De Franse Bulldog heeft de bouw van een tank en is een middelgroot lid van de categorie niet-sportieve hondenrassen. De hond deelt deze categorie met de Boston Terriër en de Bulldog, twee rassen waar de Franse Bulldog vaak voor wordt aangezien.

De Franse Bulldog is niet simpelweg een miniatuur Bulldog. Het opvallendste kenmerk is het vleermuisoor, dat van nature aanwezig is en nooit gecoupeerd of veranderd is. De schedel is ook uniek voor het ras. Deze is plat tussen de oren. De Franse Bulldog is een compacte, gespierde hond met een platte, korte vacht. Kleuren die veel voorkomen bij dit ras zijn reebruin, wit en variaties op gestroomd. De reu en het teefje wegen 11 tot 15 kg.

Persoonlijkheid:

De Franse Bulldog is een gelijkmoedige huishond die dol is op aandacht. Sterker nog, hij eist het! Deze hond is ideaal voor een eenpersoonshuishouden omdat hij met meerdere gezinsleden kan gaan strijden om jouw aandacht. De Franse Bulldog blaft niet veel, alleen wanneer hij echt reden voor opwinding ziet.

Verzorging:

Een Franse Bulldog kan gelukkig zijn in elk soort huis. Dit ras is geschikt voor het stadsleven, omdat hij geen grote tuin nodig heeft. Hij is er niet op gemaakt om met jou te gaan joggen, maar hij is altijd in voor een flinke wandeling. De Franse Bulldog heeft niet veel voer nodig en zijn korte vacht is gemakkelijk schoon te houden. Gelaatsrimpels dienen regelmatig schoongemaakt te worden. De Franse Bulldog briest en snurkt, maar dat hoort nu eenmaal bij hem. Hij geeft er de voorkeur aan om zijn tijd thuis door te brengen waar hij alle aandacht van jou kan krijgen.

Geschiedenis:

Aan het begin van de 19e eeuw vertrokken kantwerkers uit Groot-Brittannië naar Normandië in Frankrijk om werk te vinden. Ze namen kleinere bulldogs met hen mee om ze op boerderijen gezelschap te houden en om de ratten te verjagen. In deze Noord-Franse boerengemeenschappen groeide de populariteit van deze sterke hond snel. Gevestigde fokkers van Bulldogs in Engeland waren maar al te blij om dit 'nieuwe' ras te bestendigen, want hierdoor konden ze hun ondermaatse honden aan de Fransen verkopen.

De hond staat bekend als een gezelschapsdier dat erg in de mode is onder de upper class en het koninklijk huis. Eén Franse Bulldog, die was verzekerd voor de ongelooflijke som (in die tijd) van €750, reisde mee aan boord van de Titanic. Aan het eind van de 19e en begin van de 20e eeuw werd de Franse Bulldog beschouwd als een hond van de rijkere klasse; het ras trekt nog steeds mensen aan die de mooie dingen in het leven weten te waarderen.

Gerelateerde artikelen

 • Duitse Herder | Informatie over hondenrassen | Hill's Pet

  De altijd populaire Duitse Herder is slim en makkelijk te trainen. Hij is vrij actief en vindt het leuk om iets te doen te hebben. Ze hebben daarom dagelijks ruim voldoende beweging nodig, anders worden ze ondeugend of nerveus.
 • Engelse Setter | Informatie over hondenrassen | Hill's Pet

  De Engelse Setter wordt beschouwd als een waarschuwingshond en beschermer van het gezin. Hij is vrij vriendelijk, zachtmoedig en zachtaardig, maar heeft regelmatige interactie met mensen nodig en stevige, dagelijkse wandelingen.
 • Ierse Setter | Informatie over hondenrassen | Hill's Pet

  De Ierse Setter is gefokt als jachthond. Hij vindt het heerlijk om te rennen en heeft een aanzienlijke hoeveelheid beweging nodig. Ierse Setters zijn redelijk grote honden, met een hoogte variërend van 63 tot 68 cm en een gewicht tussen de 27 en 32 kg.
 • Engelse Pointer | Informatie over hondenrassen | Hill's Pet

  De Engelse Pointer is een onafhankelijke, koppige hond met een sterke wil. Hij wordt beschouwd als een hond die het best geschikt is voor het platteland vanwege zijn behoefte aan beweging en zijn tomeloze energie.
 • Poedel | Informatie over hondenrassen | Hill's Pet

  Poedels staan erom bekend intelligent en makkelijk te trainen te zijn. Poedels zijn er in drie maten of varianten: de Middenslagpoeder, de Dwergpoedel en de Toypoedel. Vind meer hondenrassen en informatie over hondenverzorging op Hillspet.nl
 • Pyrenese Berghond | Informatie over hondenrassen | Hill's Pet

  Als een gezin een rustig leven leidt, dan is de Pyrenese Berghond een geweldig huisdier. De hond is kalm, toegewijd en goedgemanierd, maar een eigenaar moet geduld hebben tijdens de training, omdat de hond de neiging heeft om onafhankelijk en koppig te zijn.