De Franse Bulldog is een gelijkmoedig huisdier dat aandacht vraagt en het meest geschikt is voor een eenpersoonshuishouden. Met meerdere gezinsleden kan hij namelijk gaan strijden om aandacht.

 

De Franse Bulldog in een notendop
The French Bulldog Dog Breed

De Franse Bulldog blaft alleen wanneer er aanleiding tot opwinding is, maar hij briest en snurkt wel, wat nu eenmaal bij hem hoort.

Omvang:

Gewichtsklasse:

Reu: 11-15 kg
Teef: 11-15 kg

Schofthoogte:

Reu: 30 cm

Teef: 27 cm

Eigenschappen:

brachycefaal (geplette snoet), korte gebogen poten opstaande oren (van nature)

Verwachtingen:

Energieniveau: gemiddeld
Levensduur: 9-11 jaar
Neiging tot kwijlen: hoog

Neiging tot snurken: hoog
Neiging tot blaffen: gemiddeld
Neiging tot graven: laag Sociale/Aandachtsbehoeften: hoog

Fokdoel:

schoothond

Vacht:

Lengte: kort
Eigenschappen: plat
Kleuren: zwart met of zonder wit, reebruin, wit
Totale behoefte aan verzorging: gemiddeld

Officieel erkend:

Gangbaarheid: matig

De Franse Bulldog heeft de bouw van een tank en is een middelgroot lid van de categorie niet-sportieve hondenrassen. De hond deelt deze categorie met de Boston Terriër en de Bulldog, twee rassen waar de Franse Bulldog vaak voor wordt aangezien.

De Franse Bulldog is niet simpelweg een miniatuur Bulldog. Het opvallendste kenmerk is het vleermuisoor, dat van nature aanwezig is en nooit gecoupeerd of veranderd is. De schedel is ook uniek voor het ras. Deze is plat tussen de oren. De Franse Bulldog is een compacte, gespierde hond met een platte, korte vacht. Kleuren die veel voorkomen bij dit ras zijn reebruin, wit en variaties op gestroomd. De reu en het teefje wegen 11 tot 15 kg.

Persoonlijkheid:

De Franse Bulldog is een gelijkmoedige huishond die dol is op aandacht. Sterker nog, hij eist het! Deze hond is ideaal voor een eenpersoonshuishouden omdat hij met meerdere gezinsleden kan gaan strijden om jouw aandacht. De Franse Bulldog blaft niet veel, alleen wanneer hij echt reden voor opwinding ziet.

Verzorging:

Een Franse Bulldog kan gelukkig zijn in elk soort huis. Dit ras is geschikt voor het stadsleven, omdat hij geen grote tuin nodig heeft. Hij is er niet op gemaakt om met jou te gaan joggen, maar hij is altijd in voor een flinke wandeling. De Franse Bulldog heeft niet veel voer nodig en zijn korte vacht is gemakkelijk schoon te houden. Gelaatsrimpels dienen regelmatig schoongemaakt te worden. De Franse Bulldog briest en snurkt, maar dat hoort nu eenmaal bij hem. Hij geeft er de voorkeur aan om zijn tijd thuis door te brengen waar hij alle aandacht van jou kan krijgen.

Geschiedenis:

Aan het begin van de 19e eeuw vertrokken kantwerkers uit Groot-Brittannië naar Normandië in Frankrijk om werk te vinden. Ze namen kleinere bulldogs met hen mee om ze op boerderijen gezelschap te houden en om de ratten te verjagen. In deze Noord-Franse boerengemeenschappen groeide de populariteit van deze sterke hond snel. Gevestigde fokkers van Bulldogs in Engeland waren maar al te blij om dit 'nieuwe' ras te bestendigen, want hierdoor konden ze hun ondermaatse honden aan de Fransen verkopen.

De hond staat bekend als een gezelschapsdier dat erg in de mode is onder de upper class en het koninklijk huis. Eén Franse Bulldog, die was verzekerd voor de ongelooflijke som (in die tijd) van €750, reisde mee aan boord van de Titanic. Aan het eind van de 19e en begin van de 20e eeuw werd de Franse Bulldog beschouwd als een hond van de rijkere klasse; het ras trekt nog steeds mensen aan die de mooie dingen in het leven weten te waarderen.

Gerelateerde artikelen

 • Portugese Waterhond

  Dogs running Honden van dit ras zijn actief, van gemiddelde grootte en intelligent. Een Portugese Waterhond heeft veel beweging nodig en zoekt dan ook een sportief baasje met wie hij veel tijd kan doorbrengen.
 • Duitse Herder

  Dogs running De altijd populaire Duitse Herder is slim en makkelijk te trainen. Hij is vrij actief, vindt het leuk om iets te doen te hebben en kan goed overweg met kinderen.
 • Australische Herder

  129878303 Australische Herders zijn zeer intelligente, actieve, maar vriendelijke honden die graag met kinderen spelen.
 • Bichon Frisé

  Dogs running De Bichon Frisé is een kleine, speelse, maar zachtaardige hond, die niet veel ruimte nodig heeft om te stoeien en die goed in een appartement kan wonen.
 • Engelse Springer Spaniël

  Dogs running De Engelse Springer Spaniël is een sterke, energieke en tamelijk intelligente hond die extravert en vriendelijk is. Veel beweging is goed voor dit ras.
 • Noorse Elandhond

  Dogs running De Noorse Elandhond is een hond van gemiddelde grootte, sterk en vierkant gebouwd. Hij kent geen angst, is betrouwbaar, energiek en een enorm loyale kameraad.