De Beagle is een vrolijke en aanhankelijke hond die graag gezelschap heeft. Dit ras kan heel destructief worden en buitensporig blaffen als het alleen gelaten wordt.

 

Voer voor Beagle

Een specifiek ras zoals een Beagle vraagt ook om een specifieke soort hondenvoer, om aan hun dagelijkse voedingsbehoeften te voldoen. Wanneer een Beagle gezond is raden we Hill's Science Plan Perfect Weight, Hill's Science Plan Adult Light Medium, of Hill's Vet Essentials Multi Benefit + Dental Adult 1+ Medium & Large Breed. Gaat het om een puppy, of juist om een oudere Beagle? Dit vraagt dan ook om een andere soort voeding. Bij specifieke gezondheidsproblemen kunt u bij uw dierenarts vragen naar Hill's Prescription Diet.

Zo weten we uit onderzoek dat de Beagle een specifiek ras is met een verhoogd risico op overgewicht, dit is dus iets om in de keuze voor voeding al rekening mee te houden.


De Beagel in een notendop
The Beagle Dog Breed

Beagles zijn erg vriendelijk. Reken er niet op dat ze uw huis gaan bewaken. Ze blaffen misschien maar meer zullen ze niet doen als ze geconfronteerd worden met een indringer.

Omvang:

Gewichtsklasse:

Reu: 10-20 kg
Teef: 10-20 kg

Schofthoogte:

Reu: 38 cm

Teef: 33 cm

Eigenschappen:

hangoren (van nature)

Verwachtingen:

Energieniveau: gemiddeld
Levensduur: 12-15 jaar
Neiging tot kwijlen: laag Neiging tot snurken: laag
Neiging tot blaffen: hoog
Neiging tot graven: laag Sociale/Aandachtsbehoeften: hoog

Fokdoel:

jacht op konijnen en hazen

Vacht:

Lengte: kort
Eigenschappen: plat
Kleuren: Iedere echte jachthondkleur
Totale behoefte aan verzorging: laag

Officieel erkend:

Gangbaarheid: algemeen

Beagles bestaan er in twee basismaten.

De eerste maat is ongeveer 30 cm hoog en weegt ongeveer 10 kg; de tweede maat is ongeveer 30 tot 40 cm hoog en weegt ongeveer 15 tot 20 kg.

Beagles zijn gespierde, compacte honden met een licht gewelfde schedel. Hun snuit is vierkant en de neus breed. De oren zijn lang en hangen. Hun borstkas is diep, de rug is recht en ze hebben een gemiddeld lange staart die hoog wordt gedragen. De vacht van het ras is glad en dichtbehaard en meestal zwart, bruin en wit van kleur.

Persoonlijkheid:

Beagles staan er algemeen om bekend dat ze goed met andere huisdieren en kinderen overweg kunnen. Het zijn vrolijke honden die houden van genegenheid. Ze geven de voorkeur aan gezelschap en als ze alleen gelaten worden, kunnen ze gaan janken en destructief worden. Volgens een consumentengids over honden, staan Beagles bovenaan voor wat betreft buitensporig veel blaffen en het kan moeilijk zijn om ze zindelijk te maken en te trainen in gehoorzaamheid.

Verzorging:

Beagles zijn actieve en nieuwsgierige honden. Het zijn ook jachthonden, dus het zit in hun natuur om te zwerven. Er moet goed op ze gelet worden om te voorkomen dat ze weglopen en in gevaarlijke situaties terechtkomen. Ze moeten dus buiten in een omheinde achtertuin of aan de lijn worden gehouden.

Beagles zijn vriendelijke, kleine honden. Reken er niet op dat ze uw huis zullen bewaken. Ze kunnen blaffen, maar het is onwaarschijnlijk dat ze meer zullen doen dan kwispelen als ze met de indringer worden geconfronteerd.

Hun korte vacht is opmerkelijk makkelijk te verzorgen en heeft minimale verzorging en slecht nu en dan een bad nodig. Als ze eenmaal pup af zijn, dan lijken sommige Beagles gemakkelijk te zwaar te worden, dus houd de hoeveelheid calorieën in de gaten. De levensverwachting van de Beagle is ongeveer 12 jaar.

Geschiedenis:

Het Beagle ras bestaat al honderden jaren en is een van de bekendste rassen ter wereld. Volgens een rasgeschiedkundige werd er al in de 15e eeuw over Beagles geschreven.

Beagles stammen af van jachthonden die in meutes werden gebruikt door jagers te voet in England, Wales en Frankrijk. Eén soort Beagle die de 'Pocket Beagle' werd genoemd, werd gebruikt voor de jacht te paard. Omdat deze honden lager dan 25 cm waren, konden ze in een jaszak worden gedragen naar het beginpunt van de jacht. De Beagle is het meest bekend om de konijnenjacht, maar het ras is ook gebruikt om op allerlei andere dieren te jagen, bijvoorbeeld jakhalzen en wilde zwijnen.

Hoewel sommige Beagles nog steeds individueel of in meutes voor de jacht worden gebruikt, zijn de meeste Beagles tegenwoordig schattige huisdieren.

Gerelateerde artikelen

 • Sint-Bernard

  Dogs running De Sint Bernard staat bekend om zijn indrukwekkende omvang. Ze zijn grote, sterke en gespierde honden. Het uiterlijk staat in contrast met het karakter, want Sint Bernard honden zijn liefdevol, zachtaardig en tolerant.
 • Fox Terriër (Draadhaar)

  De Fox Terriër heeft tomeloze energie. Deze terriër wil graag plezieren en wordt graag betrokken bij actieve spelletjes. Dit ras reageert goed op training.
 • Basset Hound

  Dogs running De Basset Hound is een vriendelijke en makkelijke hond. Ze kunnen over het algemeen goed met andere honden en huisdieren opschieten.
 • Maltezer

  Dogs running De Maltezer is een kleine hond, die bekend staat als vriendelijk, aanhankelijk, intelligent, volgzaam en vertrouwend. Hij is een goede gezinshond.
 • Engelse Springer Spaniël

  Dogs running De Engelse Springer Spaniël is een sterke, energieke en tamelijk intelligente hond die extravert en vriendelijk is. Veel beweging is goed voor dit ras.
 • Duitse Staande Hond (Draadhaar)

  Dogs running De Duitse Staande Hond (Draadhaar) heeft dagelijks intensieve beweging nodig en is niet geschikt om in een appartement of klein huis te wonen. De hond wordt beschouwd als gelijkmoedig en loyaal naar zijn gezin toe en hij kan goed met kinderen opschieten.