Wordt uw kat een moeilijke eter?

Published by
Leestijd is minuten

Verandering is onontkoombaar, zelfs voor katten. Neem bijvoorbeeld de eerste verjaardag. Dat is een mijlpaal voor een kat, omdat ze dan geen kitten meer is en echt thuishoort bij de volwassen dieren. U kunt nu langzaamaan voer voor volwassen katten mengen met het kittenvoer om haar op deze manier gedurende enkele dagen te laten wennen aan de grotere brokjes en nieuwe samenstelling van het voer.

Volwassen zijn betekent ook keuzes maken. Vanaf nu kan het zijn dat uw kat kieskeuriger wordt en aangeeft waar ze wel en niet van houdt. U moet zich geen zorgen maken als uw kat liever op de bank slaapt dan in haar dure mandje, maar wat als ze kieskeurig wordt wat betreft haar eten? Hoe lang moet u wachten voordat u toegeeft aan haar bevliegingen?

U zult uw kat nu als een individu gaan zien. Sommige katten houden, net als mensen, van nieuwe dingen - een nieuwe variatie, een verandering in structuur, een mix van nat- en droogvoer. Deze liefde voor nieuwe dingen wordt ook wel neofilie genoemd en het kan zijn dat uw kat dit soort gedrag vertoont. Dit hangt wel af van haar persoonlijkheid, vroege ervaringen, omgeving en een aantal andere invloeden.

Andere katten kunnen juist neofobisch zijn en een afkeer tegen nieuwe dingen hebben. Zulke katten houden van routine, zijn zelden op zoek naar variatie en houden er van om elke dag hetzelfde te eten. Als ze altijd een speciaal matje onder hun voerbak hadden, kan het weghalen hiervan hen zo van streek maken dat ze niet meer zullen eten. Dit is een belangrijke factor om in overweging te nemen als u er over denkt om een kitten uit het asiel te adopteren. Probeer zoveel mogelijk te weten te komen over haar voedingsgewoonten voordat u haar in huis haalt. Houd in gedachten dat ze niet alleen neofobisch wat betreft voer kan zijn, maar ook voor speeltjes of het buitenleven.

Het kan ook handig zijn om te weten hoe u het eten moet presenteren, vooral als uw kat een nogal moeilijke eter is. Sommige katten houden ervan wanneer hun droogvoer op lichaamstemperatuur is en hoewel het misschien niet een techniek is die u elke dag gebruikt, kan het handig zijn om te weten of de eetgewoonten van uw kat veranderen naarmate het weer verandert. U kunt van droogvoer met behulp van warm water ook jus maken, om een schuwe kat aan te moedigen om droogvoer te proberen.

Een verbazingwekkend iets dat u misschien nog niet hebt overwogen is om voorzichtig te zijn met uw lichaamstaal. Uw kat houdt uw eigen opvattingen over een bepaald soort kattenvoer nauwlettend in de gaten. Als u bijvoorbeeld niet van de verpakking houdt, dan kan uw kat uw uitdrukking zien als een signaal dat het voer niet goed is. Als u 'positief denkt', dan is er een goede kans dat uw kat dit ook zal doen!

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattenvoer met Kip

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline <span class='nowrap'>Optimal Care</span> is speciaal samengesteld om een optimale gezondheid te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en meer omega-3 vetzuren.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattenvoer met Tonijn

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline <span class='nowrap'>Optimal Care</span> is speciaal samengesteld om een optimale gezondheid te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en meer omega-3 vetzuren.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kittenvoer Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Kitten Chicken is speciaal samengesteld om het immuunsysteem en de gezonde spijsvertering te ondersteunen, met wetenschappelijk bewezen antioxidanten en DHA uit visolie.
 • Hill's SCIENCE PLAN ADULT CAT FOOD

  Perfect gebalanceerde voeding in twee heerlijke smaken om tegemoet te komen aan de energiebehoeften van katten in de bloei van hun leven