Zo wordt het nieuwe 'schooljaar' ook leuk voor je hond!

Published by
min read

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

We geven je een paar gouden tips die de overgang van zomervakantie naar het nieuwe schooljaar gemakkelijker maken voor jou en je trouwe viervoeter. Je kunt deze tips inzetten voor elke verandering, zoals nieuwe werktijden, gezinsuitbreiding of vakantieperiodes:

  • Ontwikkel een dagritme waar iedereen zich goed bij voelt - en houd dat aan! Honden en kinderen gedijen goed bij een voorspelbaar dagritme. Als de ochtend- en avondrituelen gelijk blijven, vaart iedereen daar wel bij. Je kunt kinderen van elke leeftijd bepaalde taken geven die passen bij hun leeftijd. Zo blijven ze betrokken.
  • Stapsgewijs de draad oppakken. Vooral honden vinden het vaak moeilijk om zich aan te passen aan plotselinge veranderingen: vanuit praktisch oogpunt (veranderingen in uitlaattijden) en vanuit minder tastbare perspectieven, denk aan gezinsleden die 'te lang weg zijn'. Als je ze op tijd en langzaam aan voorbereidt op het nieuwe schooljaar, heeft iedereen voldoende tijd om eraan te wennen.
  • Maak je hond gelukkig door hem te laten deelnemen aan gezinsactiviteiten: neem je trouwe viervoeter mee wanneer dit mogelijk is! Honden willen bij hun gezin zijn, dus als je hond vriendelijk is naar anderen toe en je hem als pup gesocialiseerd hebt, is er geen enkele reden om hem thuis te laten. De hond kan prima mee naar voetbaltraining, tripjes naar het park na schooltijd en andere activiteiten. Deze uitjes doen je hond goed en geven hem het gevoel dat hij erbij hoort. Vraag eerst of je hond welkom is bij dergelijke activiteiten. Zo voorkom je verrassingen. Neem ook een kauwspeeltje en een waterfles mee zodat je pup alles krijgt wat hij nodig heeft - ook als de voetbaltraining wat langer duurt.
  • Geef de hond iets te doen in huis! Je hond kan zich als het nieuwe schooljaar is begonnen wat eenzaam voelen. Hij was immers de hele zomer het favoriete speelkameraadje en nu wordt hij 'thuis achtergelaten' (zo kan hij het zien). Verstop snoepjes of bijzondere speeltjes in huis die je speurneus kan zoeken als hij alleen thuis is. Leg deze speciale speeltjes op andere momenten weg, zodat ze bijzonder blijven.
  • Moedig kinderen aan om met hun hond te spelen! Leer kinderen een paar gemakkelijke spelletjes die ze met de hond kunnen doen (zoals verstoppertje, het maken van een hindernisparcours of apporteren). Dit houdt iedereen actief en betrokken én zorgt ervoor dat de hond zich niet verveelt. Doe een spelletje zodra je thuiskomt, voordat andere activiteiten beginnen, zodat de hond zich gewaardeerd voelt.

Dit zijn slechts enkele manieren om de overschakeling van de zomervakantie naar het nieuwe schooljaar gemakkelijker te maken voor je hond. Laat je creativiteit de vrije loop, betrek de rest van het gezin bij de plannen - vooral de kinderen. Zij hebben vaak de leukste ideeën. Maak een lijstje met dingen die je kunt doen om de overschakeling naar het nieuwe seizoen gemakkelijker te maken voor jullie trouwe viervoeter!

Zet je ideeën op Facebook of Instagram – we willen heel graag van je horen! Je kunt ons taggen met @hillspetnl of @hillspetbe

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten