Slimme manieren om je kat actief te houden: de brokjes speurtocht

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Het verstoppen van kattensnoepjes in je huis en zo een speurtocht maken voor je kat is een geweldige manier om je kat scherp en alert te houden. Ze zal het geweldig vinden om naar de verrassing te zoeken en jij zal vast veel plezier beleven aan het kijken naar haar speurkwaliteiten. Een speurtocht is ook een activiteit die katten laat bewegen, zodat je haar mentale en fysieke gezondheid kan ondersteunen.

7 tips om te starten met een leuke speurtocht voor je kat:

1. De missie

Kies wat voor soort speurtocht je wilt doen. Je kan overwegen om haar dagelijkse hoeveelheid voer in drie of vier bakjes te verdelen en op verschillende plaatsen in huis te zetten. Een andere optie is om een speurtocht te maken met losse brokjes of snoepjes, die je ieder ergens anders in huis verstopt.

2. Begin eenvoudig

Bij het idee van speuren en 'jagen' naar voer zal je kat even tijd nodig hebben om haar instinct te activeren. Begin eenvoudig door snoepjes op gemakkelijke plaatsen te verstoppen waar ze het voer nog kan zien. Op deze manier kan ze de geur associëren met haar vertrouwde brokken en leert haar begrijpen wat ze gaat zoeken.

3. Uitdaging aanvaard

Gray cat licking something off human hand.

Als ze het concept doorheeft, kan je de speurtocht wat moeilijker maken. Terwijl ze naar je kijkt, leg je het snoepje of de voerbak op de verstopplaats. Ze kan het misschien niet helemaal goed zien, maar ze weet dat je iets van plan bent.

4. Houd haar voor de gek

Zodra ze het spel helemaal onder de knie krijgt, zet je haar in een andere kamer terwijl jij haar brokjes of snoepjes verstopt. Laat de speurtocht beginnen!

5. Verstop het voer goed

Probeer slim, maar voorzichtig te zijn bij het verbergen van het voer, brokken of snoepjes. Enkele goede plekken waar je aan kunt denken zijn: in de buurt van (of zelfs in) een speeltje, ergens bovenop (de kast), in een lege doos of op de krabpaal. Houd in gedachten dat je de snoepjes, brokjes of het voer niet ergens wilt verbergen waar je kat niet mag komen. Het is verstandig om het ​​aanrecht of de boekenplank met allerlei breekbare spullen te vermijden. Gebruik alsjeblieft nooit een plastic zak. Dit kan gevaarlijk zijn.

6. Juiste tijd en plaats voor je speurtocht

Plan de speurtocht rond de normale etenstijd van je kat of op een tijdstip waarop je weet dat ze honger heeft. Zorg verder dat je je kat in de gaten kan houden terwijl ze speu en jaagt. Het is niet alleen leuk om je kat zo bezig te zien, je wilt ook in de buurt zijn voor het geval je kat gefrustreerd of afgeleid raakt, of per ongeluk iets anders vindt.

Het is ook een goed idee om bij te houden waar je haar brokjes of snoepjes verbergt. Als ze genoeg heeft of zich verveelt, zal ze niet al het voer opeten. Door te onthouden waar je elke brok hebt gelegd, voorkom je dat je ze allemaal in je huis vindt tijdens de lenteschoonmaak. Plus je voorkomt dat je kat oud voer eet dat niet meer houdbaar is..

7. Op welk voer kan ze jagen?

Wat voor voer kun je het beste gebruiken? Niet elk aspect van haar maaltijd moet een spelletje worden. Je kan de dagelijke brokjes gebruiken, zoals Hill's Science Plan kattenvoer. Gebruik het voer dat je kat krijgt vanwege een gezondheidsprobleem alleen voor haar dagelijkse eetroutine. Wil je liever snoepjes verstoppen? Zorg er dan voor dat je deze in beperkte mate geeft. Zo verwen je haar niet teveel, én voorkom je dat je kat onnosig in gewicht aankomt.

Onderschat haar niet

Ben je bang dat je kat de snoepjes of brokjes niet kan vinden? Hoeft niet. De neus van een kat bevat volgens PAWS Chicago ongeveer 200 miljoen zenuwcellen. Dat betekent dat haar reukvermogen 14 keer gevoeliger is dan die van jou.

Als je kat moeite lijkt te hebben met het vinden van het voer, brokjes of snoepjes, kan je eens aromatisch kattenvoer in blik proberen, zoals van Hill's Science Plan. Wedden dat haar neus dit niet kan weerstaan?

Een speurtocht is niet alleen een manier om een band op te bouwen met je kat, maar zoveel meer. Het is een activiteit die katten actief, slim, alert en nieuwsgierig houdt naar de omgeving.

Contributor Bio

Kara Murphy

Kara Murphy

 

Kara Murphy is een huisdiereigenaar en freelance schrijfster in Erie, Pa. Ze heeft een lieve kat, die luistert naar de naam Olive.

 

Dit vind je misschien ook interessant

 • Leuke spelletjes om jouw kat fit te houden

  Katten zijn dol op speeltjes. Lees hier meer over en zet jouw kat aan tot spelen en bewegen. Neem onze lijst met artikels door voor meer informatie.
 • Spelen met uw kat | Hill's Pet

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • Kinderen en katten veilig laten spelen | Hill's Pet

  Kinderen en katten kunnen maatjes voor het leven worden, mits kinderen leren hoe ze goed moeten omgaan en spelen met de kat. Katten hebben scherpe nagels en zullen ze gebruiken als ze zich bedreigd voelen of gestresst zijn.
 • Kinderspeelgoed voor de kat? Waar op letten?

  Katten zijn dol op het speelgoed van je kinderen. Wat is veilig speelgoed voor katten om mee te spelen en wat niet? Geef kinderspeelgoed een nieuw leven met deze 4 DIY speelgoedhacks voor je kat. Lees de do’s en dont’s.

Gerelateerde Producten