Ondanks zijn 'gevaarlijke' verschijning is de Staffordshire Bull Terriër een lieve hond en geen vechtersbaas. Hij is vriendelijk, volgzaam, makkelijk om voor te zorgen en hij zoekt altijd het plezier op

 

De Staffordshire Bull Terriër in een notendop
 Staffordshire Bull Terriër
 
De Staffordshire Bull Terriër heeft in Groot-Brittannië de bijnaam 'the nanny dog' vanwege zijn reputatie als speelkameraadje en beschermhond voor kinderen.

Omvang:

Gewichtsklasse:
Reu: 15-18 kg
Teef: 13-15 kg
Schofthoogte:
Reu: 48 cm
Teef: 45 cm

Verwachtingen:

Levensduur: 12-14 jaar
Dagelijkse gemiddelde calorie-inname: laag
Neiging tot kwijlen: gemiddeld
Neiging tot blaffen: laag
Neiging tot graven: hoog

Vacht

Lengte: kort
Eigenschappen: plat
Kleuren: rood, reebruin, zwart, wit, blauw, gestroomd met of zonder wit
Totale behoefte aan verzorging: laag

Officieel erkend:

Gangbaarheid: matig

TU herkent deze hond direct. De Staffordshire Bull Terriër ziet er heel stoer uit.

De hond is relatief breed en net wat langer dan hoog, waardoor zijn zwaartepunt laag ligt. Het meest opvallendste van alles zijn echter de enorme spieren en brede kaken. Deze hond straalt kracht uit, toch is hij verbazingwekkend wendbaar met snel voetenwerk.

Deze honden dragen veel gewicht op een relatief kort lijf. Ze variëren in gewicht van 13 tot 18 kg en in hoogte van 40 tot 50 cm. Ze lijken veel groter dan ze in werkelijkheid zijn.

De staart heeft een gemiddelde lengte en wordt laag gedragen. De oren worden nooit bijgesneden; het zijn kleine rozenoren of halfstaande oren. De korte, steile vacht komt voor in een grote verscheidenheid aan kleuren.

Persoonlijkheid:

De Staffordshire Bull Terriër heeft in Groot-Brittannië, waar hij vandaan komt, de bijnaam 'the nanny dog' vanwege zijn reputatie als speelkameraadje en beschermhond voor kinderen. Ondanks zijn stoere uiterlijk, is dit een lieve hond en geen vechtersbaas. Het ras is vriendelijk, volgzaam en hij zoekt altijd het plezier op. Hoewel hij niet uit is op problemen, zal een Staffordshire niet terugdeinzen voor een uitdaging en hij is het niet altijd eens met andere honden.

Gehoorzaamheidstraining is mogelijk, hoewel het niet een sterk punt is van de Staffordshire. Dwingende trainingsmethoden zullen nergens toe leiden, maar als de training tot een spelletje wordt gemaakt, dan doet de Stafford maar al te graag mee.

Verzorging:

De Staffordshire Bull Terriër is een hond die twee dingen nodig heeft in het leven: nauw menselijk contact en de kans om te spelen. Hij is veel te veel een mensenhond om naar het erf te worden verbannen, en veel te veel een atleet om de hele dag binnen te zitten. Een Stafford in huis nemen betekent samen tijd doorbrengen, zowel binnen als buiten. Bij de juiste training en beweging, is de Stafford een hond die zich heel goed gedraagt in huis.

Omdat sommige Staffordshires niet zo goed op vreemde honden reageren, moeten er maatregelen worden getroffen om te voorkomen dat ze andere honden tegenkomen als ze los lopen./p>

Deze hond is makkelijk te verzorgen, ze hebben geen speciale verzorging nodig./p>

Verzorging:

Net als alle bullrassen, gaat het verleden van de Staffordshire Bull Terriër terug naar de oude dogachtige oorlogshonden van de Grieken. De dogachtigen brachten op hun beurt de grote buldoggen uit Europa voort, en vervolgens de familie van honden die gefokt werd om buldoggen en andere dieren op te hitsen.

De Staffordshire Bull Terriër werd in 1935 lid van de Engelse Kennel Club en in 1974 van de Amerikaanse Kennel Club. Het ras heeft de harten van veel gezinnen veroverd, omdat ze even trouw als moedig bleken te zijn.

Gerelateerde artikelen

 • Sint-Bernard

  Dogs running De Sint Bernard staat bekend om zijn indrukwekkende omvang. Ze zijn grote, sterke en gespierde honden. Het uiterlijk staat in contrast met het karakter, want Sint Bernard honden zijn liefdevol, zachtaardig en tolerant.
 • Fox Terriër (Draadhaar)

  De Fox Terriër heeft tomeloze energie. Deze terriër wil graag plezieren en wordt graag betrokken bij actieve spelletjes. Dit ras reageert goed op training.
 • Basset Hound

  Dogs running De Basset Hound is een vriendelijke en makkelijke hond. Ze kunnen over het algemeen goed met andere honden en huisdieren opschieten.
 • Maltezer

  Dogs running De Maltezer is een kleine hond, die bekend staat als vriendelijk, aanhankelijk, intelligent, volgzaam en vertrouwend. Hij is een goede gezinshond.
 • Engelse Springer Spaniël

  Dogs running De Engelse Springer Spaniël is een sterke, energieke en tamelijk intelligente hond die extravert en vriendelijk is. Veel beweging is goed voor dit ras.
 • Duitse Staande Hond (Draadhaar)

  Dogs running De Duitse Staande Hond (Draadhaar) heeft dagelijks intensieve beweging nodig en is niet geschikt om in een appartement of klein huis te wonen. De hond wordt beschouwd als gelijkmoedig en loyaal naar zijn gezin toe en hij kan goed met kinderen opschieten.