Vroege training

Published by
Leestijd is minuten

Hoe uw puppy leert

Iedereen wil een pup die zich goed gedraagt en blij en sociaal is, maar dit bereikt u alleen als u hier zelf aan werkt. Daarom is het heel belangrijk om vroeg met training te beginnen. De training zal waarschijnlijk al zijn gestart voordat u hem hebt opgehaald en misschien heeft men al een aantal basisoefeningen met uw puppy gedaan, zodat hij al een beetje gehoorzaam en zindelijk is. Maar nu is de beurt aan u.

Uw puppy leert heel snel en daarom is het belangrijk dat hij vanaf het begin leert hoe hij zich moet gedragen. Het is misschien overbodig om te vermelden, maar uw puppy kan niet leren zonder training en daarom moet u hem vanaf de eerste dag leren hoe hij zich moet gedragen.

Er bestaan honderden boeken over dit onderwerp en bijna overal worden puppycursussen gegeven. Uw dierenarts kan u vertellen wat het beste voor uw huisdier is en misschien geeft hij of zij zelf wel een cursus. Er worden heel veel verschillende trainingen gegeven, maar er zijn een paar gouden regels die iedereen hanteert:

Brave hond: Honden leren door middel van associatie. Als uw puppy iets goed doet, moet u hem belonen. In dat geval is het waarschijnlijker dat hij het gewenste gedrag gaat herhalen. De beloning moet wel aan het gedrag worden gekoppeld. Daarom moet u hem zeer snel belonen, binnen één of twee seconden. De beloning kan voedsel, 'braaf' of beide zijn. Het kan ook een spelletje zijn.

Houd uw trainingssessies kort - ongeveer twee minuten -  maar houd vijf of zes sessies per dag. Train uw puppy in verschillende omgevingen; binnens- en buitenshuis en tijdens wandelingen. Zorg dat er niet te veel afleidingen zijn, zodat uw puppy zich op u kan concentreren en begrijpt wat u bedoelt.

Niet zo'n brave hond: U moet uw puppy leren wat hij wel en wat hij niet mag. Kauwen maakt bijvoorbeeld deel uit van zijn onderzoeksgedrag en bij zijn geboorte weet hij niet waarop hij wel en niet mag kauwen. U moet dergelijk ongewenst gedrag negeren. Dit betekent niet dat u tegen hem moet schreeuwen of hem moet slaan of boos aan moet staren. Doe net alsof hij er niet is.

Sommige soorten gedrag zijn echter te gevaarlijk om te negeren, zoals het kauwen op een elektriciteitskabel. Nogmaals, schreeuwen of slaan is niet de oplossing. Gebruik het woord "Nee" om zijn aandacht te krijgen en beloon hem wanneer hij stopt en aandacht aan u besteedt.

Zeg gewoon NEE

Als er één woord is dat uw puppy absoluut moet begrijpen, is het 'nee'. Als uw puppy iets doet wat gevaarlijk kan zijn of erg destructief is, stop hem dan met een ferm klinkend 'nee'. U hoeft niet te schreeuwen, als u hem maar toespreekt op een lage, vastberaden toon. Zodra hij stopt, beloont u hem door hem flink te prijzen.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • Hill's™ Prescription Diet™ s/d™ Canine

  Voor de voedingsbehandeling van honden met urinewegproblemen. Urinewegaandoeningen worden bij honden vaak veroorzaakt door kristallen en stenen in de urinewegen, die opgebouwd zijn uit mineralen. Deze kristalvorming en stenen in de urinewegen kunnen voor pijn, bloed in de urine en zelfs een levensbedreigende verstopping veroorzaken. Bij honden zijn het vaak struvietkristallen die urinewegproblemen veroorzaken. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> s/d™ is speciaal ontwikkeld door dierenartsen om de struvietkristallen en -stenen bij uw hond te helpen oplossen. Struviet wordt gevormd doordat de urine verzadigd is met eiwitten, calcium, fosfor en magnesium in combinatie met een onjuiste zuurgraad (pH) van de urine.
 • Hill's PRESCRIPTION DIET c/d Multicare Hondenvoer met Kip

  <ul>Blaasstenen kunnen erg pijnlijk zijn en kunnen na behandeling terugkeren. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> c/d™ Multicare Canine helpt het risico op het opnieuw ontwikkelen van calciumoxalaat- en struvietstenen bij dezelfde hond te verminderen. <br><br><b></b>
 • Hill's™ Prescription Diet™ c/d™ Multicare Canine (met kip)

  Blaasstenen kunnen erg pijnlijk zijn en kunnen na behandeling terugkeren. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> c/d™ Multicare Canine helpt het risico op het opnieuw ontwikkelen van calciumoxalaat- en struvietstenen bij dezelfde hond te verminderen. <br><br><b></b>
 • Hill's™ Prescription Diet™ c/d™ Multicare Canine Stoofpotje (met Kip & toegevoegde Groenten)

  Urinary Care