Natvoer voor je kat: 5 veelgestelde vragen

Gepubliceerd door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Als kattenbaasje doe je er alles aan om je kat gezond te houden. Het geven van de juiste voeding speelt hierbij een belangrijke rol. Maar kies je voor natvoer, brokjes, of een mix van beide? En waarom? In dit artikel geven we antwoord op een aantal veelgestelde vragen over natvoer. 

Wat zijn de voordelen van natvoer voor mijn kat?

Natvoer heeft een aantal voordelen ten opzichte van droogvoer:

  • Betere vochtopname
    In natvoer zit een relatief hoog percentage water, waardoor je kat extra vocht binnenkrijgt. Dat helpt het vochtniveau op peil te houden en ondersteunt verschillende lichaamsfuncties. 

  • Aantrekkelijke geur en smaak (voor je kat, in ieder geval)
    Natvoer heeft vaak een sterkere geur en smaak - en dat stimuleert de eetlust van je kat. Het kan dus een goede oplossing zijn voor de kieskeurige eter. 

  • Afwisseling
    Er zijn verschillende soorten natvoer die je kunt geven. Ook in aanvulling op droogvoer. Natvoer is verkrijgbaar in verschillende smaken, vormen en texturen. Van blikjes tot stoofpotjes en maaltijdzakjes. 

Hoe vaak per dag mag mijn kat natvoer?

Je kan ervoor kiezen om je kat twee keer per dag natvoer te geven, op vaste tijdstippen. Houd er wel rekening mee dat natvoer dan niet de hele dag buiten de koeling kan staan. Eet je maatje dus niet direct het bakje leeg? Dan mag de rest na (tijd) in de prullenbak. 

Het is voor sommige katten fijn als er tegelijkertijd de gehele dag eten ter beschikking staat. Zet er in dat geval een bakje droogvoer naast.

Welke hoeveelheid natvoer mag mijn kat per dag?

De hoeveelheid natvoer die je je kat mag geven hangt af van verschillende factoren: heb je een kitten of al een volwassen kat? Is je maatje gecastreerd of gesteriliseerd? Geef je daarnaast ook droogvoer? Het is dus belangrijk om de energiebehoefte van je maatje te onderzoeken en daar de totale voedingswaarde op aan te passen. 

Op de verpakking van het voer staan doorgaans duidelijke richtlijnen over de hoeveelheid natvoer – en de maximale totale hoeveelheid voer – voor elke leeftijd en levensfase.

Kan ik natvoer en droogvoer combineren?

Je kan natvoer en droogvoer zeker combineren! Veel katten eten met veel plezier een combinatie van beide. Soms vanwege de afwisseling, soms omdat brokjes fijn zijn voor het gebit. Zolang je maar goed rekening houdt met de totale energiebehoefte en de voedingswaarde van het gecombineerde voer.

Wat is goed natvoer voor mijn kat?

Ook bij natvoer geldt: ga voor topkwaliteit. Op die manier weet je zeker dat je kat alle voedingsstoffen binnenkrijgt voor een goede gezondheid. Zo zijn er bij Hill’s Science Plan verschillende soorten natvoer voor elke fase en behoefte. 

Denk je dat je kat toch meer nodig heeft? Of heeft je maatje speciale gezondheidsbehoeften of -problemen? Dan kunnen de natvoeropties van Hill’s Prescription Diet uitkomst bieden. Je dierenarts adviseert je over het juiste voer voor jouw kat.

 

 


 

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde producten