Natvoer voor je hond: 5 veelgestelde vragen

Gepubliceerd door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Voor een goede gezondheid van je viervoeter is voeding ontzettend belangrijk. Maar hoe zit ’t eigenlijk met het type voer? Geef je natvoer, brokjes, of allebei? En waarom? Lees verder voor de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over natvoer.

Wat zijn de voordelen van natvoer voor mijn hond?

Natvoer heeft een aantal voordelen ten opzichte van droogvoer:

 • Betere vochtopname
  In natvoer zit relatief veel water. Dat helpt het vochtniveau op peil te houden en ondersteunt verschillende lichaamsfuncties – zeker als je hond van nature al te weinig drinkt.

 • Lekkere geur en smaak (voor je hond, dan)
  Natvoer heeft vaak een sterkere geur en smaak - en dat stimuleert de eetlust. Het kan dus een goede oplossing zijn voor de kieskeurige eter. 

 • Afwisseling
  Er zijn verschillende soorten natvoer die je kunt geven, ‘alleen’ en in aanvulling op droogvoer. Je kan kiezen uit verschillende smaken, vormen en texturen. Zoals blikjes, maaltijdzakjes en stoofpotjes.  

 • Fijn bij een kwetsbaar gebit
  Misschien mist je hond tanden, staan de kaken scheef of heeft je hond een kleinere bek. Ongeacht waarom je hond moeite kan hebben met het kauwen van droge brokken: natvoer is een fijn alternatief.

Hoe vaak per dag mag mijn hond natvoer?

Je kan ervoor kiezen om je hond twee keer per dag natvoer te geven, op vaste tijdstippen. Houd er wel rekening mee dat natvoer dan niet de hele dag buiten de koeling kan staan. Eet je maatje dus niet direct het bakje leeg? Dan mag de rest (na een tijdje) in de prullenbak.

Welke hoeveelheid natvoer mag mijn hond per dag?

De hoeveelheid natvoer die je je hond geeft, hangt af van verschillende factoren: heb je een pup of een volwassen hond? Is je viervoeter gecastreerd of gesteriliseerd? Geef je daarnaast ook droogvoer? Het is essentieel om de energiebehoefte van je maatje te goed te begrijpen en daar de totale voedingswaarde op aan te passen. 

Op de verpakking van het voer staan meestal duidelijke richtlijnen over de hoeveelheid natvoer – en de maximale totale hoeveelheid voer – voor elke leeftijd en levensfase.

Kan ik natvoer en droogvoer combineren?

Dat kan zeker! Je kan bijvoorbeeld het natvoer en droogvoer in dezelfde bak mengen, of 's ochtends brokken en 's avonds blikvoer geven (of andersom). Je kan natvoer ook introduceren als 'beloning' voor goed gedrag. 

Zorg er alleen wel voor dat je de calorie-inname van je hond niet verhoogt als je het voer mengt – al helemaal als je hond zich aan een plan voor gewichtscontrole moet houden. Ook raden we af om je hond verschillende merken te voeren. Zeker als je hond een speciale dieetvoeding krijgt.

Wat is goed natvoer voor mijn hond?

Zoals bij alle voeding, adviseren we te gaan voor topkwaliteit. Zo weet je zeker dat je hond alles binnenkrijgt want hij of zij nodig heeft voor een goede gezondheid. De voeding van Hill's is speciaal samengesteld om tegemoet te komen aan de verschillende behoeften van je hond. 

Zo heeft Hill’s Science Plan verschillende soorten natvoer voor elke fase en behoefte. Denk je dat je hond toch meer nodig heeft? Of heeft je maatje bijzondere gezondheidsbehoeften of -problemen? Dan zijn er de natvoeropties van Hill’s Prescription Diet

Als je twijfelt over de gezondheid van je hond of niet zeker weet voor welk natvoer te kiezen, neem dan contact op met je dierenarts.

 

 

 


 

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde producten