Heeft je hond gewoontes die slecht zijn voor zijn maag?

Gepubliceerd door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Honden zijn van nature nieuwsgierige snuffelaars. Dat betekent dat ze aan allerlei dingen snuffelen en ervan eten, ook als ze dat niet zouden moeten doen - bedorven voedsel, karkassen in ontbinding, weggegooide snacks voor mensen en vaak ook de ontlasting van andere dieren.

Het is dan ook niet verrassend dat deze slechte gewoontes kunnen leiden tot maagproblemen, met als gevolg overgeven en diarree. Hoewel braaksel en bloederige of waterige hondenpoep niet prettig zijn voor hond en baasje, gaan deze symptomen vaak snel weer over. Als je hond graag de lokale vuilnisbakken induikt of zijn neus dicht bij de grond houdt om zo smakelijke hapjes te ontdekken, moet je misschien actie ondernemen. Dit soort snuffelgedrag kan leiden tot allerlei soorten spijsverteringsproblemen. Het kan een groot verschil maken als je een muilkorf gebruikt of ervoor zorgt dat je hond zich beter laat terugroepen.

Een voer van goede kwaliteit, niet te veel en met regelmaat gevoerd, kan helpen om het spijsverteringsstelsel gezond te houden.

Bij sommige honden houden de spijsverteringsproblemen langer aan. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn: een voedselintolerantie, een darmontsteking of een andere ziekte, zoals een leverprobleem dat ook voor spijsverteringsklachten zorgt. Voor honden met deze langetermijnproblemen kan het mogelijk zijn om de spijsvertering te bevorderen met een speciaal samengesteld Hill's Prescription Diet-product dat bij hun conditie past. Vraag de dierenarts om een voer aan te raden dat geschikt is voor de spijsverteringsklachten of het onderliggende probleem van je huisdier.

Gerelateerde artikels

Gerelateerde producten