Voorspellende biologie: De wetenschap achter ons dierenvoer

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Zoals de meeste onderwerpen tegenwoordig, is diervoeding een beetje polariserend geworden. Met alle trends en veranderingen in diervoeding, kan het moeilijk zijn om te weten wie of wat te vertrouwen is. Je wilt alleen maar het beste voor je hond of kat, dus waarom moet het zo ingewikkeld zijn?

We begrijpen je. Bij Hill's zit de toewijding niet in de verschillende trends die onze concurrenten verkondigen, maar in de verzamelde wetenschappelijke gegevens, die het resultaat zijn van jarenlang diergeneeskundig- en voedingsonderzoek. Elk Hill's diervoeding product is een samenwerking tussen dierenartsen, wetenschappers en voedingsdeskundigen, om er zeker van te zijn dat we het beste dierenvoer voor je hond of kat leveren.

Dus, wat betekent dit nu allemaal echt? Nou, het begint met een proces dat voorspellende biologie heet. Als je geen wetenschapper of dierenvoedingsdeskundige bent, vrees dan niet - dit is ons proces achter het maken van gezonde, op biologie gebaseerde voedingsproducten voor huisdieren.

Onderzoek

Dierenarts en dierenartsassistent kijken naar een roodbruine kitten op tafel.

Voordat er honden- of kattenvoer wordt gemaakt, verwijzen we naar onze nooit-eindigende studie van de biologie van huisdieren. Net als bij mensen vormt de biologie van honden en katten de blauwdruk van het leven van je huisdier en hun stappenplan naar een volwassen huisdier. Kennis van de inwendige processen, organen, neurologisch systeem, bloed, voortplanting, ontwikkeling en ziekten van een huisdier, blijken allemaal essentieel voor het ontwikkelen van voeding dat de gezondheid en het welzijn van je huisdier optimaliseert.

Dat is waar voorspellende biologie in het spel komt - het is een totaalbenadering voor het begrijpen van de biologie van je huisdier. Wij bestuderen hoe verschillende ingrediënten en voedingsstoffen een essentiële rol spelen in de biologie van je huisdier en bepalen hoe ze een rol spelen in hun biologische processen. Wij kunnen dit onderzoek in drie verschillende gebieden opsplitsen:

Genetica

Zoals elke wetenschapsleraar op de middelbare school kan uitleggen, zijn genen (bestaande uit DNA) de code of instructies die nodig zijn om de eiwitten en moleculen te maken die essentieel zijn voor de groei, ontwikkeling en gezondheid van alle levende wezens. DNA bepaalt hoe groot je hond zal worden, welke kleur je kat zal hebben, voor welke gezondheidsproblemen je huisdier vatbaar zal zijn, en zo ongeveer al het andere. Door de genetische opmaak van huisdieren te bestuderen, kunnen we begrijpen welke delen van hun DNA in verband staan met bepaalde eigenschappen en welke rol ze spelen bij de gezondheid van een hond of kat.

Het DNA van een huisdier speelt ook een grote rol in de voeding. Het beïnvloedt de hormonen, enzymen en eiwitten van je huisdier die helpen organen en weefsels aan te maken, hun voedsel te verteren en hun metabolisme te regelen. Genetisch onderzoek helpt ons te bepalen hoe een huisdier zal reageren op bepaalde ingrediënten en voedingsstoffen. Dit onderzoek vertelt ons hoe je huisdier bepaalde voedingsmiddelen zal metaboliseren (afbreken) en andere niet. Genetica is bijvoorbeeld de reden waarom je van chocolade kunt genieten als een lekkere traktatie, maar het is giftig voor een hond of kat.

Dus, hoe bestuderen we het DNA van huisdieren? We beginnen met het nemen van een uitstrijkje van de wang van een hond of kat en kijken naar de cellen in het monster. Met behulp van enkele geavanceerde machines kunnen wij het DNA uit de cellen halen en bestuderen. Door dit zorgvuldig in kaart te brengen, zijn we in staat om te bepalen welke delen van het DNA van een huisdier invloed hebben op welke eigenschap in hun biologie.

Genomica

Genomica is de studie van hoe ingrediënten en voedingsstoffen de genen van een levend organisme beïnvloeden; in het geval van Hill's, huisdieren. Verschillende ingrediënten en voedingsstoffen kunnen de activiteit van genen of de genexpressie veranderen. Daarom is het zo belangrijk dit te bestuderen voordat we diervoeding samenstellen.

Denk aan genomica als een dimschakelaar op lichten: we observeren welke voedingsstoffen de activiteit van genen in een metabolische route kunnen veranderen, door hun activiteit te verlagen (dimmen) of te verhogen (verhelderen). Door te bestuderen hoe genen op verschillende voedingsstoffen reageren, kunnen we de biologische effecten van de formules van ons huisdiervoer bepalen. Dus hoe doen we dit? We kunnen kijken naar de effecten van ingrediënten en voedingsstoffen op de genexpressie, hetzij in cellen in kweek in het lab, hetzij door het voeren van het huisdier.

Dierenarts en dierenartsassistent onderzoeken een beagle op een medische tafel.

Dit alles helpt bij het bepalen welke ingrediënten en voedingsstoffen in elke zak, elk zakje en elk blikje Hill's voer terecht moeten komen.

Microbioom

De laatste onderzoeksmethode om de biologie van een huisdier te begrijpen is de studie van het microbioom - de studie van hoe bacteriën in je huisdier hun gezondheid beïnvloeden. Als het erop aankomt, voeden we niet alleen je huisdier - we voeden ook de bacteriën in je huisdier.

Zoals alle levende organismen groeien er ook bij honden en katten miljoenen bacteriën in en op hun lichaam; in deze gemeenschap van bacteriën hebben sommige goede effecten op het huisdier, en andere niet. Door deze minuscule micro-organismen te bestuderen, kunnen we bepalen welke bacteriën belangrijk zijn en wat ze doen en of dit een positief of negatief effect heeft op de gezondheid van je huisdier.

Dus, hoe ziet dit vaststellingsproces eruit? We beginnen meestal met het verzamelen van ontlastingmonsters van huisdieren om de bacteriën die erin zitten te onderzoeken. Dit geeft ons een goede indicatie van de micro-organismen die in het maagdarmkanaal van een huisdier leven. De micro-organismen worden vervolgens vergeleken met een globale database van bekende bacteriën.

Door te begrijpen welke micro-organismen er in je huisdier leven, kunnen we gezonde diervoeding samenstellen die de nuttige bacteriën ondersteunt die een huisdier nodig heeft, en die het microbioom beïnvloedt om hen te helpen gezond te blijven.

Formulering

De gegevens die al onze wetenschappers en voedingsdeskundigen verzamelen, vormen de basis van hoe wij het voer dat jouw dier verdient samenstellen. Of we nu zorgen voor een betere haarbalcontrole voor je lieve kat, of dat we een gezonde hersenfunctie voor een oudere hond ondersteunen, het proces van voorspellende biologie is hoe we ervoor zorgen dat hun voeding effectief is.

Dierenartsassistent giet voer uit een schep in een kom.

Maar gezonde voeding moet ook lekker zijn. We doen daarom net zo veel onderzoek naar wat huisdieren graag eten, om ervoor te zorgen dat onze recepten heerlijk smaken. Honden en katten zijn onze consumenten. Wanneer we onze innovatieve voedingsproducten ontwikkelen, voeren we tests naar smaakvoorkeur uit, om de honden en katten te laten kiezen welk recept het beste is. Dit doen we in ons Global Pet Nutrition Center (PNC). Onze huisdier partners in het Pet Nutrition Center hebben een geweldig thuis met optimale zorg. Wij geven onze huisdieren elke dag hoogwaardige voeding, geestelijke en lichamelijke beweging, uitstekende diergeneeskundige zorg, socialisatie met andere huisdieren en mensen en elk dag veel liefde. Wij geloven dat de mogelijkheid om te kiezen en flexibel kunnen zijn in de manier waarop zij hun vrije tijd doorbrengen, belangrijk is voor hun algemene gezondheid en welzijn. Veel van onze gezelschapsdieren doen mee aan evaluaties in smaakvoorkeur, waarbij ze uit twee maaltijden mogen kiezen en mogen beslissen welke ze het lekkerst vinden. Dit helpt onze productontwikkelaars voedingsmiddelen te ontwerpen die voedzaam en lekker zijn.

Wat je je hond of kat ook voert, wij weten dat je van ze houdt en dat je wilt doen wat het beste voor ze is. Dat is hetzelfde gevoel waarmee Hill's Pet Nutrition meer dan 70 jaar geleden is gestart en waarom we onvermoeibaar tijd besteden aan het onderzoeken en innoveren van nieuwe manieren om je huisdier gezonder en gelukkiger te maken. Als het gaat om Science Plan diervoeding begint het allemaal met wetenschap, om ons te helpen een op biologie gebaseerde voeding te creëren waar je hond of kat zeker van zal houden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde producten