Waarom blaft uw puppy?

Published by
Leestijd is

Blaffen

Blaffen is een volledig natuurlijk aspect van het gedrag van een hond en u moet er rekening mee houden dat uw puppy zal uitgroeien tot een hond die blaft. Het is onrealistisch en zelfs onredelijk als u denkt dat u uw hond kunt afleren om te blaffen, maar u, uw gezin en uw buren zullen wel blij zijn als u het onder controle kunt houden.

"Stil": Het ligt voor de hand dat veel mensen problemen hebben met hun blaffende hond. Honden hebben geen idee of blaffen nu iets goeds of iets slechts is. Dat komt doordat een hond soms wordt genegeerd wanneer hij blaft, terwijl er een andere keer tegen hem wordt geschreeuwd dat hij moet stoppen. En soms wordt hij zelfs aangemoedigd om te blaffen, bijvoorbeeld wanneer er een verdacht persoon in de buurt is. Om er voor te zorgen dat uw hond de regels snapt, is er om te beginnen één handige regel: blaffen mag, totdat u zegt dat hij moet stoppen.

"Stil" moet eerder als een gehoorzaamheidscommando worden beschouwd dan als een standje. U moet uw hond twee of drie keer laten blaffen, hem hiervoor belonen en daarna "Stil" zeggen en een koekje voor zijn neus houden. Uw hond zal onmiddellijk stoppen met blaffen omdat hij niet aan het koekje kan ruiken terwijl hij blaft. Geef hem zijn koekje na een paar seconden. Verleng langzaamaan de tijd tussen het moment waarop hij stopt met blaffen en u hem zijn koekje geeft. In slechts één trainingssessie kunt u al zo ver zijn dat uw hond twee minuten lang niet meer blaft.

Als u zich zorgen maakt en vindt dat uw hond te veel blaft en dat u het niet onder controle hebt, kunt u voor advies terecht bij uw dierenarts over de volgende stappen die u kunt nemen, zoals speciale training of gedragstherapie.

Janken: Besef dat als u uw puppy gaat troosten als hij jankt, dit het probleem alleen maar erger maakt. Hij zal denken dat hij wordt beloond voor het janken en gaat er een gewoonte van maken. U kunt hem juist leren te stoppen met janken door niet naar hem toe te gaan als hij jankt. Door uw puppy te negeren en hem alleen aandacht te geven en te belonen als hij stopt met janken, leert hij dat janken en piepen niet zullen helpen.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • Hill's™ Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ (Lam met Rijst)

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness Lamb & Rice is  samengesteld om een gezonde spijsvertering en gezonde spieren te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten en licht verteerbaar lam.
 • Hill's™ Science Plan™ Canine Adult (met Rund)

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Delicious Beef is speciaal samengesteld om de spieren en gezonde vitale organen te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en omega-3 vetzuren.
 • Hill's™ Science Plan™ Canine Adult (met Kalkoen)

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Turkey is speciaal samengesteld om de spieren en gezonde vitale organen te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en omega-3 vetzuren.
 • Hill's™ Science Plan™ Canine Adult (met Kip)

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Chicken is speciaal samengesteld om de spieren en gezonde vitale organen te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en omega-3 vetzuren.