Waarom blaft uw puppy?

Published by
Leestijd is minuten

Blaffen

Blaffen is een volledig natuurlijk aspect van het gedrag van een hond en u moet er rekening mee houden dat uw puppy zal uitgroeien tot een hond die blaft. Het is onrealistisch en zelfs onredelijk als u denkt dat u uw hond kunt afleren om te blaffen, maar u, uw gezin en uw buren zullen wel blij zijn als u het onder controle kunt houden.

"Stil": Het ligt voor de hand dat veel mensen problemen hebben met hun blaffende hond. Honden hebben geen idee of blaffen nu iets goeds of iets slechts is. Dat komt doordat een hond soms wordt genegeerd wanneer hij blaft, terwijl er een andere keer tegen hem wordt geschreeuwd dat hij moet stoppen. En soms wordt hij zelfs aangemoedigd om te blaffen, bijvoorbeeld wanneer er een verdacht persoon in de buurt is. Om er voor te zorgen dat uw hond de regels snapt, is er om te beginnen één handige regel: blaffen mag, totdat u zegt dat hij moet stoppen.

"Stil" moet eerder als een gehoorzaamheidscommando worden beschouwd dan als een standje. U moet uw hond twee of drie keer laten blaffen, hem hiervoor belonen en daarna "Stil" zeggen en een koekje voor zijn neus houden. Uw hond zal onmiddellijk stoppen met blaffen omdat hij niet aan het koekje kan ruiken terwijl hij blaft. Geef hem zijn koekje na een paar seconden. Verleng langzaamaan de tijd tussen het moment waarop hij stopt met blaffen en u hem zijn koekje geeft. In slechts één trainingssessie kunt u al zo ver zijn dat uw hond twee minuten lang niet meer blaft.

Als u zich zorgen maakt en vindt dat uw hond te veel blaft en dat u het niet onder controle hebt, kunt u voor advies terecht bij uw dierenarts over de volgende stappen die u kunt nemen, zoals speciale training of gedragstherapie.

Janken: Besef dat als u uw puppy gaat troosten als hij jankt, dit het probleem alleen maar erger maakt. Hij zal denken dat hij wordt beloond voor het janken en gaat er een gewoonte van maken. U kunt hem juist leren te stoppen met janken door niet naar hem toe te gaan als hij jankt. Door uw puppy te negeren en hem alleen aandacht te geven en te belonen als hij stopt met janken, leert hij dat janken en piepen niet zullen helpen.

Dit vind je misschien ook interessant

 • Kleine hondenrassen: Wat goed is om te weten

  Thinking of getting a small dog? Learn the pros & cons of small dog breeds, such as food & living space specifics, to decide if they're a good fit for you.
 • Puppytaal begrijpen

  Eén van de belangrijkste dingen die je kunt doen voor je puppy is iets leren over zijn psychologie. Als je het een en ander weet over hondenpsychologie helpt dat je om gelukkig en harmonieus met je hond samen te leven.
 • "Wat probeert je hond je te vertellen? "

  Mensen communiceren verbaal met stemgeluid, maar honden proberen ons van alles te vertellen met lichaamstaal en geluiden. Kom erachter wat je pup je probeert te vertellen
 • Wat vertelt mijn puppy me met zijn gedrag?

  Leer het gedrag van je pup beter te begrijpen met behulp van zijn lichaamstaal, zoals kwispelen en zijn lichaamshouding. En ontdek hoe dit gedrag met de leeftijd verandert.

Gerelateerde Producten

 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Puppyvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Medium Chicken is samengesteld om de immuniteit en de mobiliteit te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten en DHA uit visolie.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Puppyvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Large Breed Chicken is speciaal samengesteld voor een gezonde ontwikkeling van de botten bij pups van grote rassen. Met klinisch bewezen antioxidanten en optimale gehalten aan mineralen.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Puppyvoer met Kip

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Small& Miniature is samengesteld om de immuniteit te ondersteunen en voor een gezonde ontwikkeling van hersenen, spieren en botten.</p><p></p><p><strong></strong> </p><p></p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppyvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Savoury Chicken is speciaal samengesteld om het immuunsysteem en de mobiliteit te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten en DHA uit visolie.