Waarom blaft uw puppy?

Published by
Leestijd is minuten

Blaffen

Blaffen is een volledig natuurlijk aspect van het gedrag van een hond en u moet er rekening mee houden dat uw puppy zal uitgroeien tot een hond die blaft. Het is onrealistisch en zelfs onredelijk als u denkt dat u uw hond kunt afleren om te blaffen, maar u, uw gezin en uw buren zullen wel blij zijn als u het onder controle kunt houden.

"Stil": Het ligt voor de hand dat veel mensen problemen hebben met hun blaffende hond. Honden hebben geen idee of blaffen nu iets goeds of iets slechts is. Dat komt doordat een hond soms wordt genegeerd wanneer hij blaft, terwijl er een andere keer tegen hem wordt geschreeuwd dat hij moet stoppen. En soms wordt hij zelfs aangemoedigd om te blaffen, bijvoorbeeld wanneer er een verdacht persoon in de buurt is. Om er voor te zorgen dat uw hond de regels snapt, is er om te beginnen één handige regel: blaffen mag, totdat u zegt dat hij moet stoppen.

"Stil" moet eerder als een gehoorzaamheidscommando worden beschouwd dan als een standje. U moet uw hond twee of drie keer laten blaffen, hem hiervoor belonen en daarna "Stil" zeggen en een koekje voor zijn neus houden. Uw hond zal onmiddellijk stoppen met blaffen omdat hij niet aan het koekje kan ruiken terwijl hij blaft. Geef hem zijn koekje na een paar seconden. Verleng langzaamaan de tijd tussen het moment waarop hij stopt met blaffen en u hem zijn koekje geeft. In slechts één trainingssessie kunt u al zo ver zijn dat uw hond twee minuten lang niet meer blaft.

Als u zich zorgen maakt en vindt dat uw hond te veel blaft en dat u het niet onder controle hebt, kunt u voor advies terecht bij uw dierenarts over de volgende stappen die u kunt nemen, zoals speciale training of gedragstherapie.

Janken: Besef dat als u uw puppy gaat troosten als hij jankt, dit het probleem alleen maar erger maakt. Hij zal denken dat hij wordt beloond voor het janken en gaat er een gewoonte van maken. U kunt hem juist leren te stoppen met janken door niet naar hem toe te gaan als hij jankt. Door uw puppy te negeren en hem alleen aandacht te geven en te belonen als hij stopt met janken, leert hij dat janken en piepen niet zullen helpen.

Dit vind je misschien ook interessant

 • "Wat probeert je hond je te vertellen? "

  Mensen communiceren verbaal met stemgeluid, maar honden proberen ons van alles te vertellen met lichaamstaal en geluiden. Kom erachter wat je pup je probeert te vertellen
 • Wat vertelt mijn puppy me met zijn gedrag?

  Leer het gedrag van je pup beter te begrijpen met behulp van zijn lichaamstaal, zoals kwispelen en zijn lichaamshouding. En ontdek hoe dit gedrag met de leeftijd verandert.
 • Verlatingsangst

  Dogs running Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • Waarom eten honden gras?

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet

Gerelateerde Producten

 • Hill's™ Prescription Diet™ s/d™ Canine

  Voor de voedingsbehandeling van honden met urinewegproblemen. Urinewegaandoeningen worden bij honden vaak veroorzaakt door kristallen en stenen in de urinewegen, die opgebouwd zijn uit mineralen. Deze kristalvorming en stenen in de urinewegen kunnen voor pijn, bloed in de urine en zelfs een levensbedreigende verstopping veroorzaken. Bij honden zijn het vaak struvietkristallen die urinewegproblemen veroorzaken. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> s/d™ is speciaal ontwikkeld door dierenartsen om de struvietkristallen en -stenen bij uw hond te helpen oplossen. Struviet wordt gevormd doordat de urine verzadigd is met eiwitten, calcium, fosfor en magnesium in combinatie met een onjuiste zuurgraad (pH) van de urine.
 • Hill's PRESCRIPTION DIET c/d Multicare Hondenvoer met Kip

  <ul>Blaasstenen kunnen erg pijnlijk zijn en kunnen na behandeling terugkeren. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> c/d™ Multicare Canine helpt het risico op het opnieuw ontwikkelen van calciumoxalaat- en struvietstenen bij dezelfde hond te verminderen. <br><br><b></b>
 • Hill's™ Prescription Diet™ c/d™ Multicare Canine (met kip)

  Blaasstenen kunnen erg pijnlijk zijn en kunnen na behandeling terugkeren. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> c/d™ Multicare Canine helpt het risico op het opnieuw ontwikkelen van calciumoxalaat- en struvietstenen bij dezelfde hond te verminderen. <br><br><b></b>
 • Hill's™ Prescription Diet™ c/d™ Multicare Canine Stoofpotje (met Kip & toegevoegde Groenten)

  Urinary Care