De Bullmastiff is een zachtaardige, aanhankelijke hond die een goede keuze is voor gezinnen met kinderen die zich redelijk kunnen gedragen.

 

Voer voor Bullmastiff

Een specifiek ras zoals een Bullmastiff vraagt ook om een specifieke soort hondenvoer, om aan hun dagelijkse voedingsbehoeften te voldoen. Wanneer een Bullmastiff gezond is raden we Hill's Science Plan Adult Large Breed, Hill's Vet Essentials Multi Benefit +Dental Adult 1+ Medium & Large Breed of Hill's Science Plan Adult Light Large Breed aan. Gaat het om een puppy, of juist om een oudere Bullmastiff? Dit vraagt dan ook om een andere soort voeding. Bij specifieke gezondheidsproblemen kunt u bij uw dierenarts vragen naar Hill's Prescription Diet.


De Bullmastiff in een notendop
The Bullmastiff Dog Breed

Door de natuurlijke achterdocht van de Bullmastiff is socialisatie en training op jonge leeftijd van cruciaal belang.

Omvang:

Gewichtsklasse:

Reu: 50-59 kg
Teef: 45-54 kg

Schofthoogte:

Reu: 60-70 cm

Teef: 60-65 cm

Eigenschappen:

Hangende ogen, hangoren (van nature)

Verwachtingen:

Energieniveau: laag tot gemiddeld
Levensduur: 8-10 jaar
Neiging tot kwijlen: hoog Neiging tot snurken: hoog
Neiging tot blaffen: laag
Neiging tot graven: laag Sociale/Aandachtsbehoeften: gemiddeld

Fokdoel:

beschermhond van landgoed

Vacht:

Lengte: kort
Eigenschappen: plat
Kleuren: rood, reebruin, gestroomd
Totale behoefte aan verzorging: gemiddeld

Officieel erkend:

Gangbaarheid: algemeen

De Bullmastiff heeft een brede, gerimpelde kop en een nogal korte, vierkante snuit.

De neus is zwart, de ogen zijn donker hazelnootbruin. De oren hebben een v-vorm en hangen naar beneden. De staart staat hoog op de achterhand en reikt tot aan de hakken. Het lijf van de Bullmastiff is groot, krachtig en ziet er vierkant uit. Het haar van de vacht is kort en makkelijk te onderhouden; de kleur van de vacht kan variëren van reebruin, roodbruin of gestroomd. Een mannelijke Bullmastiff varieert in hoogte tussen de 60 en 70 cm en weegt tussen de 50 en 59 kg. Teefjes variëren in hoogte van 60 tot 65 cm en wegen tussen de 45 en 54 kg.

Persoonlijkheid:

Bullmastiffs zijn vriendelijk en aanhankelijk tegen hun gezinsleden. Hun doorgaans kalme en relaxte aard maakt ze heel geschikt voor een gezin met kinderen die zich redelijk kunnen gedragen. De relaxte houding die de Bullmastiff tegenover gezinsleden heeft, verandert waarschijnlijk wanneer er een vreemde in de buurt is. Deze honden hebben de neiging om nogal achterdochtig te zijn naar mensen van buiten het gezin.

Hoewel zijn loyaliteit zich helemaal op het gezin richt, laat de Bullmastiff niet met zich sollen. Hij kan best een onafhankelijke denker zijn en dit kan training tot een uitdaging maken. Hij kan ook minder tolerant zijn naar andere dieren van het gezin dan naar de gezinsleden zelf. Voorzichtigheid is geboden als u eraan denkt om een Bullmastiff aan het huishouden toe te voegen.

Verzorging:

Een gezin met een Bullmastiff zal worden beloond met een liefdevolle en loyale metgezel. Ondanks de van nature relaxte aard van de hond is toezicht noodzakelijk als er kinderen in de buurt zijn, omdat de hond zo groot is dat hij onbedoeld een kind omver kan lopen. Socialisatie en training zijn cruciaal om succesvol met dit ras in één huis te leven. Door de hond aan zo veel mogelijk mensen, plaatsen en situaties bloot te stellen, vooral wanneer hij een pup is, kan hij minder achterdochtig worden naar bezoekers en mensen die hij niet kent. De korte vacht heeft minimale verzorging nodig en verhaart weinig.

Als u een Bullmastiff aan uw gezin toevoegt, overweeg dan om een slabbetje aan te schaffen omdat deze honden vaak nogal slobberen en kwijlen. Ze staan er ook om bekend dat ze snurken. Zoals geldt voor de meeste grote rassen, leeft de Bullmastiff niet zo lang als een kleine hond. De gemiddelde levensverwachting is ongeveer 8 tot 10 jaar.

Geschiedenis:

De Bullmastiff werd halverwege de 19e eeuw gefokt door Britse jachtopzieners om de landgoederen te beschermen tegen stropers. Door de grote Mastiff te kruisen met de Bulldog lukte het de fokkers een krachtig maar actief dier te ontwikkelen dat snel korte afstanden kon afleggen, een stroper tegen de grond kon werpen en deze kon vasthouden totdat de jachtopziener was gearriveerd om de indringer te arresteren.

Vandaag de dag is de Bullmastiff echter eerder een meegaand, loyaal en liefdevol gezinshuisdier dan de schrik van iedere stroper. 'De nachthond van de jachtopziener' ligt tegenwoordig te loungen bij gezinnen thuis en sleept prijzen in de wacht op shows. Het ras werd in 1933 erkend door de AKC.

Gerelateerde artikelen

 • Sint-Bernard

  Dogs running De Sint Bernard staat bekend om zijn indrukwekkende omvang. Ze zijn grote, sterke en gespierde honden. Het uiterlijk staat in contrast met het karakter, want Sint Bernard honden zijn liefdevol, zachtaardig en tolerant.
 • Fox Terriër (Draadhaar)

  De Fox Terriër heeft tomeloze energie. Deze terriër wil graag plezieren en wordt graag betrokken bij actieve spelletjes. Dit ras reageert goed op training.
 • Basset Hound

  Dogs running De Basset Hound is een vriendelijke en makkelijke hond. Ze kunnen over het algemeen goed met andere honden en huisdieren opschieten.
 • Maltezer

  Dogs running De Maltezer is een kleine hond, die bekend staat als vriendelijk, aanhankelijk, intelligent, volgzaam en vertrouwend. Hij is een goede gezinshond.
 • Engelse Springer Spaniël

  Dogs running De Engelse Springer Spaniël is een sterke, energieke en tamelijk intelligente hond die extravert en vriendelijk is. Veel beweging is goed voor dit ras.
 • Duitse Staande Hond (Draadhaar)

  Dogs running De Duitse Staande Hond (Draadhaar) heeft dagelijks intensieve beweging nodig en is niet geschikt om in een appartement of klein huis te wonen. De hond wordt beschouwd als gelijkmoedig en loyaal naar zijn gezin toe en hij kan goed met kinderen opschieten.