8 upcycling ideeën voor diervoedingzakken en blikken

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Naast het recyclen van katten- en hondenvoer verpakkingen, is het ook mogelijk om ze te upcyclen! In deze blog delen we enkele ideeën: van draagtas tot versiering.

Upcyclen van voerzakken

 1. Voermat: houd je vloer schoon door een voermat te maken voor je trouwe viervoeter. Knip een stuk van de zak in de vorm van een cirkel, rechthoek of vierkant. Voeg dan een antislip gedeelte aan de achterkant toe en naai het geheel aan elkaar met vinylband. Nu heb je een gemakkelijk schoon te maken voermat, zodat het voer van jouw huisdier netjes op zijn plek blijft.
 2. Draagtas: nog een ideale toepassing van een verpakking is het ombouwen naar een draagtas. Het materiaal is zeer sterk, waardoor het perfect is om bijvoorbeeld mee naar de supermarkt te nemen. Alles wat je nodig hebt is een naaimachine, garen en een schaar. Knip de tas op de gewenste hoogte, vouw de bovenkant om tot een nette zoom, en naai de tas dicht met een zigzagsteek. Maak handvatten door twee stroken van elk ongeveer 8 cm breed te snijden. Vouw ze dubbel en naai ze op de tas. En klaar ben je!
 3. Een opgeknapte tuinstoel: je favoriete oude tuinstoelen staan misschien achter in de garage omdat het vlechtwerk gescheurd of doorgezakt is. Laat de stoelen er weer als nieuw uitzien, met behulp van onze verpakkingen. Knip de stroken in dezelfde breedte en lengte als de oude stroken en naai ze op de stoel voor een snelle en eenvoudige transformatie.
 4. Babyslabbetjes: plastic zakken voor diervoeding zijn perfect als babyslabbetjes omdat ze gemakkelijk schoon te vegen zijn. Trek een huidig babyslabbetje over op een voerzak en knip het uit. Knip voor de voering een stuk fleece uit dat ongeveer 2.5 cm groter is (je hebt die centimeters nodig voor een rand). Trek de fleecestof om de tas en naai het aan elkaar. Knip de ‘hals’ uit het stuk fleece en voeg klittenband of drukknopen toe.
 5. Vriesbrand beveiliging: ga je voedsel een tijdje invriezen voordat je het gaat consumeren? Doe dit dan in een schone, lege zak voor honden- of kattenvoer. Dit geeft een extra laag bescherming tegen vriesbrand. Zorg er wel voor dat je de zak eerst goed schoonmaakt.

Een andere blik op je dierenvoerblik

 1. Versieringen: in de blog Craft with Cartwright vind je veel ideeën voor leuke DIY decoraties van blik en knutselprojecten. Zo kunnen kinderen aan de slag met stelten, trommels en vogelvoederhuisjes en kunnen volwassenen zich uitleven op voorraadblikken, kruidenpotten en vazen.
 2. Houders: bouw je schoongemaakte voorraadbus om tot een handige houder. Kattenvoerblikken hebben de perfecte maat om in een bureaulade te passen, waar je dingen in kunt opbergen zoals paperclips, punaises of wisselgeld. Je kunt ze ook gebruiken in je medicijnkast voor haarspeldjes, clips en haarbanden.
 3. Wind klokkenspel: Dit is een leuk project voor kinderen en ouders om samen aan te knutselen, en het eindresultaat is een geweldig zelfgemaakt cadeau voor grootouders of andere familieleden. Kijk op de Homify blog voor een gedetailleerde uitleg.

Voel je jezelf creatief? Kijk dan eens naar de verpakking(en) van je diervoeding, want je kan eindeloze dingen verzinnen voor het upcyclen van verpakkingen.

Over de auteur

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy werkt vanuit haar thuisbasis in Erie, Pa (VS) als freelance tekstschrijver. Ze heeft een Goldendoodle genaamd Maddie.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde Producten

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattenvoer met Kip

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline <span class='nowrap'>Optimal Care</span> is speciaal samengesteld om een optimale gezondheid te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en meer omega-3 vetzuren.
 • Sterilised Cat Adult Kattenvoer met Kip

  <p> Gesteriliseerde katten hebben drie keer meer kans op het ontwikkelen van overgewicht en urinewegproblemen. Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Young Adult Sterilised Cat is speciaal samengesteld om aan de behoeften van gesteriliseerde/gecastreerde katten te voldoen. Samengesteld met klinisch bewezen anti-oxidanten en een unieke gewichtscontroleformule.</p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Hondenvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced™ Fitness Medium Chicken is samengesteld om de spieren en de gezonde vitale organen te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en omega-3 vetzuren.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Mature Adult 7+ Hondenvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Mature Adult 7+ Active Longevity™ Medium is samengesteld om een goede mobiliteit en gezonde vitale organen te blijven behouden. Met klinisch bewezen antioxidanten, glucosamine en chondroïtine uit natuurlijke bronnen.