De verzorging van het blijvende gebit van uw kitten

Published by
Leestijd is

De verzorging van het blijvende gebit van uw kitten

Het poetsen van de tanden van uw kitten is niet zo moeilijk als het lijkt. Als u er vroeg mee begint en een speciale kattentandpasta gebruikt, kijkt uw kitten er zelfs naar uit. Laat u niet verleiden om een tandenborstel voor mensen te gebruiken. Deze is niet geschikt en kan het tandvlees van katten beschadigen. Uw dierenarts neemt graag even de tijd om u een goede tandenborstel voor kittens aan te raden.

Laat uw kitten wennen aan het feit dat u met uw vinger voorzichtig haar bekje open duwt en haar tanden zachtjes masseert. Laat haar daarna wennen aan de tandenborstel. Smeer wat tonijn of saus uit het blikje op de tandenborstel om het makkelijker te maken. Wanneer ze dit toestaat, kunt u verdergaan met tandpasta.

Als u tandenpoetsen toch lastig vindt, vraag uw dierenarts dan of hij u advies kan geven. In de meeste praktijken worden gezondheidscontroles uitgevoerd en het personeel zal u met alle plezier laten zien hoe u de tanden van uw kitten het beste kunt poetsen.

Wanneer uw kitten een volwassen kat wordt, is er speciaal voer dat helpt om haar tanden gezond te houden, zoals Hill's™ Science Plan™ Oral Care.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • Hill's™ Prescription Diet™ y/d™ Feline

  <P>Helpt de gezondheid van de schildklier van uw kat te behandelen in 3 weken door de concentratie aan schildklierhormonen te normaliseren.**</P> <P><B>**</B><I>Wanneer dit de enige voedingsbron is.</I></P> <P><B>
 • Hill's™ Prescription Diet™ y/d™ Feline (met kip)

  <p>Helpt de gezondheid van de schildklier van uw kat te behandelen in 3 weken door de concentratie aan schildklierhormonen te normaliseren.**</p> <p><b>**</b><i>Wanneer dit de enige voedingsbron is.</i></p>
 • Hill's™ Ideal Balance™ Feline Adult No Grain (met Tonijn & Aardappelen)

  <p> <br></p><p><strong><span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span> No Grain Feline Adult</strong> is speciaal samengesteld om te voldoen aan de behoeften van volwassen katten en is gemaakt  zonder granen. Wij garanderen  de perfecte voedingsbalans voor de gezondheid van uw kat - niets meer, niets minder. </p>
 • Hill's™ VetEssentials™ Feline Mature Adult 7+ (kip)

  <p>Exclusief verkrijgbaar bij dierenartsen. Zeer hoogwaardige voeding die de nieren en vitale orgaanfuncties helpt te behouden. Met klinisch bewezen antioxidanten, omega-6 vetzuren en minder fosfor.