De verzorging van het gebit van je kitten

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Een gezond gebit is heel belangrijk voor de gezondheid je kat. Heeft je kitten alle tandjes gewisseld? Dan is nu het perfecte moment om te starten met de verzorging van het (blijvende) gebit. Al kan het geen kwaad om al met de verzorging te beginnen wanneer je kitten haar melkgebit nog heeft.

Lees verder voor onze handige tips.

Tandenpoetsen: makkelijker dan het lijkt

Het poetsen van de tanden van je kitten is niet zo moeilijk als veel mensen denken. Als je er vroeg mee begint en speciale kattentandpasta gebruikt, kijkt je kitten er zelfs naar uit! Pak het stapsgewijs aan:

 • Laat je kitten eerst wennen aan het feit dat je met een vinger voorzichtig het bekje openduwt en de tanden zachtjes masseert.
 • Introduceer daarna de tandenborstel: smeer er wat saus uit een kattenvoerblikje op en ‘poets’ daarmee de tanden.
 • Laat je kitten dit toe? Dan kan je kattentandpasta gaan gebruiken.

Belangrijk: laat je niet verleiden om een tandenborstel voor mensen te gebruiken. Daarmee kan je het tandvlees van je kat flink beschadigen. Je dierenarts helpt je graag bij de keuze voor een goede tandenborstel voor jouw kitten.

Speciaal voer voor een gezond gebit

Wist je dat voer ook kan bijdragen aan gezonde tandjes? Zoals Hill’s Vetessentials Dental Health Kattenvoer en Hill’s Science Plan Oral Care Kattenvoer, speciaal voor jongvolwassen katten vanaf de leeftijd van 6 maanden. De grotere brokken met unieke vezeltechnologie helpen de tanden te reinigen als een soort tandenborstel.

Plan een controle of gebitsreiniging

Als je tandenpoetsen toch lastig vindt (of liever natvoer geeft), vraag je dierenarts dan om advies. De meeste dierenartspraktijken hebben periodieke gezondheidscontroles en de medewerkers laten je met plezier zien hoe je de tanden van je kitten verzorgt. Succes!

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde producten

 • Kitten Natvoer Kip & met Zeevis

  Perfect gebalanceerde voeding in twee heerlijke smaken om de immuniteit en een gezonde groei bij kittens te ondersteunen
 • Kittenvoer Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Kitten Chicken is speciaal samengesteld om het immuunsysteem en de gezonde spijsvertering te ondersteunen, met wetenschappelijk bewezen antioxidanten en DHA uit visolie.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Oral Care Adult Kattenvoer met Kip

  Hill's ™<span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Oral Care: klinisch bewezen tandplak en tandsteen te verminderen. Met antioxidanten en de geavanceerde 'oral care' technologie. Geschikt als dagelijkse voeding.