De Burmilla is een vrij rustige kat. De aanhankelijke en lieve Burmilla is makkelijk in de omgang en vraagt minimale verzorging.

 

De Burmilla in een notendop
The Burmilla Cat Breed

De Burmilla is zeer zeldzaam. In Groot-Brittannië is het nog een experimenteel ras en het wordt nog niet erkend door de grote registers in de Verenigde Staten.

Gewichtsklasse:

Katers: gemiddeld: 3-5 kg 
Poezen: gemiddeld: 3-5 kg

Oogkleur:

groen

Verwachtingen:

Levensduur: 7-12 jaar.
Sociale/aandachtsbehoeften: gemiddeld
Neiging tot verharen: gemiddeld

Vacht:

Lengte: gemiddeld
Eigenschappen: glad
Kleuren: zwart, blauw, chocoladebruin, lila, karamel, beige, abrikoos
Patroon: schildpad, shaded (donker op lichtere ondervacht)
Minder allergeen: nee
Totale behoefte aan verzorging: gemiddeld

Officieel erkend:

Erkend kattenras
NKFV, FNK, NRKV 
Gangbaarheid: zeldzaam

De Burmilla is een kat van gemiddelde grootte, maar ook gedrongen en zwaar. Dit ras is enigszins compact, maar sterk gespierd met een zwaar gebouwd.

De Burmilla is een erg ronde kat. De kop is rond en de puntjes van de oren zijn rond. De neus heeft een duidelijke 'stop' en de ogen staan een tikje scheef.

De vacht van de Burmilla is kort en zacht. Vanwege de originele paring, is de vacht ook dik en dichtbehaard.

Persoonlijkheid:

De Burmilla is een vrij rustige kat. Ze is meestal een makkelijke kat in de omgang, die minimale zorg nodig heeft. De Burmilla is aanhankelijk en lief en is goed gezelschap.

Verzorging:

Burmilla's kunnen goed klimmen en springen en hebben behoefte aan krabpalen en zitplankjes. De Burmilla is een stevige, gedrongen kat en je kunt haar gewicht het beste nauwkeurig in de gaten houden, vooral als ze niet voldoende beweging krijgt. Pas haar voeding indien nodig aan.

Hoewel Burmilla's rustige katten zijn, houden ze ook van hun dagelijkse speeltijd. Ze houden ervan om vertroeteld te worden door hun baasje, over hun buikje te worden geaaid en geknuffeld te worden. Iedere Burmilla heeft dagelijks behoefte aan knuffelen.

De Burmilla moet dagelijks geborsteld worden om losse en dode haren uit de vacht te verwijderen. Het borstelen kan worden gedaan tijdens het spelen.

Geschiedenis:

De Burmilla begon als een ongelukje. In 1981 kregen een Chinchilla Pers kater en een Lila Burmees een nestje met vier kittens. Deze kittens hadden een ongebruikelijk zwart kleurpatroon. Het uiterlijk van deze katten was zo aantrekkelijk dat een fokprogramma werd opgezet om een kat te maken die het korte haar van de Burmees had, de rondingen van beide rassen en de ongebruikelijke kleuring van de eerste kittens.

De Burmilla is zeer zeldzaam. In Groot-Brittannië is het nog een experimenteel ras en het wordt nog niet erkend door de grote registers in de Verenigde Staten.

Gerelateerde artikelen

 • Ragdoll

  154502253 De Ragdoll is rustig, heeft een zachte vacht en kan goed met alle gezinsleden opschieten. Haar indrukwekkende vacht moet dagelijks goed verzorgd worden.
 • Turkse Angora

  Deze elegante kat is lief, altijd op haar hoede, actief en trots op zichzelf. Een stabiele omgeving is voor een Turkse Angora belangrijk.
 • Tiffany / Chantilly

  154502253 De Tiffany kat, ook wel Chantilly genoemd, is van gemiddelde grootte. Je kunt dit ras herkennen aan haar ver uit elkaar staande oren. Ze is aanhankelijk, in wat zich uit in dat ze liever bij jou is dan alleen.
 • Burmees

  De Burmees is een actieve en nieuwsgierige kat. Ze is van gemiddelde grootte en vindt aandacht fijn. Qua persoonlijkheid kan ze niet altijd goed overweg met andere raskatten.
 • Brits Korthaar

  154502253 De Brits korthaar is een veel gewilde kat. Ze is speels, aanhankelijk en enorm loyaal. Ze heeft wel specifieke eisen wat betreft haar verzorging.
 • Manx kattenras feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  De Manx is een van de oudste kattenrassen. Ze is liefdevol gezelschap en gek op mensen. Ze lijkt nergens gestresst van te worden.