Waarom antioxidanten zo belangrijk zijn

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

De dreiging van vrije radicalen

Cellen worden voortdurend aangevallen door verbindingen die we 'vrije radicalen' noemen. Deze ontstaan als een bijproduct van onze eigen stofwisseling of metabolisme van het lichaam of als gevolg van externe factoren zoals vervuiling. Vrije radicalen kunnen cellen doden door het membraan, de enzymen en het DNA dat hierin zit, te beschadigen. Ze vormen een bijzonder gevaar voor de cellen in het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Ze zouden zelfs bijdragen aan de progressie van vele ziekten en het begin van vroegtijdige veroudering.

Hoe antioxidanten helpen

Antioxidanten helpen voorkomen dat vrije radicalen cellen beschadigen. De al aanwezige antioxidanten in een lichaam bieden enige bescherming, maar de toevoeging van antioxidanten aan de voeding zorgt voor een extra ‘actief schild’ dat het afweersysteem ondersteunt.

Klinisch bewezen antioxidanten

Hill's Science Plan bevat een unieke combinatie van antioxidanten zoals vitamine E en C, bèta-caroteen en selenium. Het is klinisch bewezen dat deze superieure antioxidantenformule de gezondheid van jouw huisdier helpt te behouden, het imuunsysteem verstrekt en het risico op ziekte vermindert.

Puppy's en kittens beschermen

Omdat puppy's en kittens een groter risico lopen op het gevaar van vrije radicalen, bevat Hill’s Science Plan puppyvoer en kittenvoer klinisch bewezen antioxidanten om de ontwikkeling van een gezond immuunsysteem een goede start te geven.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • Hill's SCIENCE PLAN ADULT CAT FOOD

  Perfect gebalanceerde voeding in twee heerlijke smaken om tegemoet te komen aan de energiebehoeften van katten in de bloei van hun leven
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult Kattenvoer met Kip

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight heeft een unieke mix van ingrediënten en een laag vetgehalte. Samengesteld om uw kat te helpen een gezond gewicht te bereiken voor een langere levensverwachting.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattenvoer met Kip

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline <span class='nowrap'>Optimal Care</span> is speciaal samengesteld om een optimale gezondheid te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en meer omega-3 vetzuren.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Urinary Health Adult Kattenvoer met Kip

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Urinary Health Sterilised Cat</strong> is een perfect gebalanceerde voeding die de gezonde urinewegen van uw kat helpt te beschermen voor een langer en gelukkiger leven. Met een unieke Gewichtscontroleformule om gecastreerde/gesteriliseerde katten fit en gezond te helpen houden. </p>