Veelgestelde vragen


In onderstaande lijst vind je de meest gestelde vragen door onze klanten. Mocht je het antwoord niet vinden, dan kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Veelgestelde vragen

 • De meest gestelde vragen

  Hoeveel moet ik mijn huisdier te eten geven?

  Net zoals de voedingsbehoeften per persoon verschillen, verschillen deze ook per huisdier. Bij de meeste soorten Hill's™ dierenvoeding staat een voedingsrichtlijn op de verpakking om je te helpen bepalen wat de juiste hoeveelheid dagelijkse hoeveelheid voer is voor jouw hond of kat. Deze hoeveelheid is echter uitsluitend bedoeld als richtlijn. Het is belangrijk voor de gezondheid van je huisdier dat zijn of haar lichamelijke conditie regelmatig wordt gecontroleerd en dat de hoeveelheid voeding zo nodig wordt aangepast. Als je de voedingsrichtlijn wilt raadplegen voor de Hill's™ dierenvoeding die jij je huisdier geeft, gebruik dan onze productwijzer.

  Wat is het verschil tussen de voeding van Prescription Diet™, Science Plan™, en VetEssentials™?

  Prescription Diet™  voeding is samengesteld om specifieke medische aandoeningen die zich bij huisdieren kunnen ontwikkelen te behandelen. Prescription Diet voeding is verkrijgbaar via de dierenarts, of via geautoriseerde internetverkopers. Als je een huisdier met een medische aandoening hebt overleg dan met je dierenarts om te kijken of een Prescription Diet voeding geschikt is voor jouw hond of kat. Prescription Diet is klinische voeding om de levenskwaliteit te verbeteren™.

  Science Plan™ voeding is samengesteld om te voldoen aan de behoeften van gezonde honden en katten in verschillende levensfasen. Science Plan hondenvoer en kattenvoer voor gezonde huisdieren biedt wetenschappelijk bewezen voordelen ter bevordering van de vitaliteit en het welzijn op iedere leeftijd en bij iedere levensstijl en bestaat uit een volledig assortiment met perfect gebalanceerde producten. Science Plan bevat 100% van wat huisdieren nodig hebben, en 0% van wat ze niet nodig hebben. Science Plan bevat de fijnste natuurlijke ingrediënten waar je huisdier dol op is en bevat geen kunstmatige conserveermiddelen, kleur- of smaakstoffen, om te helpen zorgen dat je huisdier een gezond en gelukkig leven leidt.

  VetEssentials™ dierenvoeding biedt preventieve voeding voor elke levensfase. Alle VetEssentials™ honden- en kattenvoeding heeft vijf voordelen voor de gezondheid om te voldoen aan de behoeften van huisdieren in elke levensfase. Naast regelmatige lichaamsbeweging en controles door de dierenarts optimaliseert VetEssentials™ het potentieel van je huisdier voor een gezonde toekomst. VetEssentials™ is uitsluitend verkrijgbaar bij je dierenarts.

  We maken geen Science Plan of VetEssentials voeding die kan dienen vervanging voor Prescription Diet producten.

  Wat is de houdbaarheidstermijn van de Hill's™ voeding die mijn huisdier eet? Hoe kan ik de voeding bewaren?

  Op de verpakking vind je de houdbaarheidsdatum van je product. We raden je aan om het product koel en droog te bewaren. Hill's hanteert een 100% tevredenheidsgarantie op smaak, consistentie en kwaliteit.

  Waar kan ik Hill's™ dierenvoeding kopen?

  Prescription Diet™ dieetvoeding  is verkrijgbaar bij de dierenarts. Hier vind je een overzicht van de dierenartsen in jouw buurt. Prescription Diet™ is ook online verkrijgbaar bij dierenartsen met webshops en bij geautoriseerde webwinkels.

  Science Plan™ dierenvoeding is verkrijgbaar bij de dierenspeciaalzaak, sommige tuincentra en dierenartsen. Hier vind je een verkooppunt bij jou in de buurt. Je kunt Science Plan™ ook onlne kopen bij geautoriseerde verkooppunten.

  VetEssentials™ is exclusief verkrijgbaar bij de dierenarts.

  Kan ik Hill's™ dierenvoeding online kopen?

  Science Plan™ en voeding zijn online verkrijgbaar bij goedgekeurde internetverkopers.

  Prescription Diet™ dieetvoeding is verkrijgbaar via uw dierenarts en online bij geautoriseerde internetverkopers.

  Waar kan ik meer te weten komen over mijn Hill's™ product, zoals over hoe het werkt, de ingrediënten, de smaken, enz.?

  In de Productwijzer. kun je alle informatie vinden over de producten van Science Plan™, Prescription Diet™ en VetEssentials™.

  Hoeveel calorieën zitten er in Hill's™ dierenvoeding?

  Het aantal calorieën varieert per product, want iedere voeding is ontwikkeld voor specifieke levensfasen en levensstijlen. Het aantal calorieën in al onze soorten voeding wordt vermeld in onze online productwijzer.

  Is de voeding van mijn huisdier verkrijgbaar als droogvoer, natvoer en als snacks?

  Ga om alle verschillende varianten van de voeding van je huisdier te bekijken naar onze online productwijzer.

  Zit er garantie op alle Hill's™ dierenvoeding?

  Op alle Hill's dierenvoeding staat onze 100% Tevredenheidsgarantie aangegeven. Als je om wat voor reden dan ook niet tevreden bent over de smaak, kwaliteit of consistentie van een Prescription Diet™, Science Plan™ of VetEssentials™ product, breng de aangebroken verpakking dan terug naar de plaats van aankoop om je geld terug te krijgen of om het om te ruilen.

 • Voeding en Hill’s producten

  Mijn huisdier is een kieskeurige eter. Hoe kan ik de smaak van het voer van mijn huisdier verbeteren? Kan ik menseneten of restjes van tafel geven?

  Smaaktesten tonen aan dat huisdieren liever Hill's™ voeding eten dan andere grote merken, maar we zijn ons ervan bewust dat sommige huisdieren kieskeurige eters zijn. Is jouw huisdier een kieskeurige eter, dan kunnen onderstaande tips je helpen om je hond of kat beter aan het eten te krijgen:

  • Als je je huisdier voor het eerst een nieuw voer geeft, gebruik dan 7 dagen om hem te laten wennen aan de overgang. Zie hier het schema voor honden of katten. Een geleidelijke overgang van het huidige voer helpt je huisdier af te wennen van het oude voer en te wennen aan het nieuwe.
  • Geef je hond of kat dagelijks de juiste, aanbevolen hoeveelheid voer en meet de porties af. Als je je huisdier meer dan één maaltijd per dag geeft, verdeel de hoeveelheid dan over het aantal maaltijden per dag.
  • Geef je hond 10 tot 20 minuten om te eten, haal het voer dat over is dan weg en geef het pas opnieuw met de volgende maaltijd. Denk eraan dat eten beter smaakt als we trek hebben!
  • Als je je hond droogvoer (brokken) geeft, probeer de brokjes dan uit de hand te geven en het de eerste paar keren in kleine porties te geven.
  • Voeg een paar eetlepels warm (geen heet) water aan één portie van het droogvoer/brokken van je huisdier toe. Laat het mengsel een paar minuten staan zodat de brokjes zacht worden en geef ze daarna aan je huisdier. Week de hoeveelheid voor één maaltijd, zodat het voer niet bederft. Laat het geweekte voer niet langer dan vier uur staan.
  • Je kunt huisdiervoeding smeuïg laten smaken door jus te maken van een paar eetlepels warm (geen heet) water en evenveel blikvoeding. Giet de jus met een lepel over het droogvoer en serveer het! Maak genoeg voor slechts één portie, zodat het voer niet bederft.
  • Om de smaak van zowel droogvoer als blikvoer te verbeteren, kun je een kleine hoeveelheid natriumarme kippenbouillon of het vocht van in water ingeblikte tonijn toevoegen. Maak genoeg voor slechts één portie, zodat het voer niet bederft. (Gebruik deze tip niet voor Prescription Diet™ z/d™- of d/d™ dieetvoeding)

   

  We raden het voeren van menseneten of tafelrestjes af. Dierenartsen zijn er vast van overtuigd dat het voeren van tafelrestjes of menseneten kan leiden tot een teveel of tekort aan voedingsstoffen in de voeding van je hond of kat, wat na verloop van tijd kan leiden tot gezondheidsproblemen (zoals obesitas). Tafelrestjes of menseneten kan ook tot gevolg hebben dat je huisdier kieskeuriger wordt.

  Hoe kan ik overschakelen op een andere huisdiervoeding voor mijn kat of hond?

  Honden en katten zijn gewoontedieren en kunnen wat hulp nodig hebben bij het overschakelen op een nieuw voer. Tenzij de dierenarts anders adviseert, introduceer je de nieuwe voeding over een periode van zeven dagen. Meng het nieuwe voer door het huidige voer van je huisdier; gebruik een steeds grotere hoeveelheid van het nieuwe voer totdat je alleeen nog het nieuwe voer geeft.

  De meeste huisdieren accepteren de deze voeding snel, maar sommige hebben wat meer moeite met veranderingen. Als je huisdier niet gemakkelijk overschakelt, kun je misschien de volgende tips proberen:

  • Het voer opwarmen of water toevoegen verbetert de geur en smaak van de voeding.
  • Laat het voer niet constant staan. Overweeg om maaltijden om de drie of vier uur te geven, en laat het voer niet langer dan 15 tot 20 minuten per keer staan.
  • Om de geur van zowel droogvoer als natvoer te verbeteren, kun je een kleine hoeveelheid natriumarme kippenbouillon of het vocht van in water ingeblikte tonijn toevoegen bij de overschakeling van het ene op het andere voer. (Gebruik deze tip niet voor Prescription Diet™ z/d™- of d/d™ voeding)

  Mag ik mijn hond een tussendoortje geven ook al eet hij Prescription Diet™ dieetvoeding?

  Prescription Diet™ snacks zijn caloriearme snacks met een beperkt mineralengehalte voor honden die Prescription Diet dieetvoeding krijgen. Je kunt tot 10% van de dagelijkse energiebehoefte van je hond in de vorm van Prescription Diet snacks geven, en toch het juiste voedingsstoffenprofiel voor de behandeling van de onderliggende aandoening behouden. Vraag je dierenarts of Prescription Diet snacks goed zijn voor jouw hond als hij de volgende Prescription Diet producten krijgt:

   

  • Prescription Diet b/d Canine
  • Prescription Diet c/d Canine
  • Prescription Diet g/d Canine
  • Prescription Diet h/d Canine
  • Prescription Diet j/d Canine
  • Prescription Diet k/d Canine
  • Prescription Diet r/d Canine
  • Prescription Diet w/d Canine
  • Prescription Diet Metabolic Canine
  • Prescription Diet d/d Canine honden
  • Prescription Diet i/d Canine
  • Prescription Diet z/d Canine
  • Prescription Diet  Metabolic Feline
  • Prescription Diet  m/d  Feline
  • Prescription Diet  r/d  Feline
  • Prescription Diet  w/d  Feline

   

  Voor katten die een Prescription Diet voeding krijgen

 • Vragen over de verzorging van je hond of kat

  Waar vind ik meer over de ziekte of aandoening van mijn hond of kat?

  Als bij je huisdier een ziekte is vastgesteld, is het vanzelfsprekend dat je meer wilt weten over de ziekte en de behandelingen. Lees meer over verschillende ziekten bij honden en katten.

  Hoe kom ik erachter of mijn huisdier overgewicht heeft?

  Aangezien meer dan 50% van de honden en katten in Europa overgewicht heeft, is het belangrijk om te weten wat jouw huisdier weegt. Er zijn verschillende signalen waar je op kunt letten om vast te stellen of jouw huisdier te zwaar wordt. De waarschuwingssignalen zijn:

  • Ribben zijn niet meer voelbaar
  • Taille is niet meer zichtbaar
  • Vetkussens op de heupen en de staartbasis
  • Waggelt tijdens het lopen
  • Vindt bewegen moeilijk
  • Is kortademig
  • Heeft een slecht humeur

   

  Het is belangrijk dat je weet wat je huisdier weegt, want een gezonde groei en een gezond gewicht kunnen veel ziekten en aandoeningen als gevolg van obesitas en groeigebonden skeletaandoeningen helpen voorkomen. Als je één van deze waarschuwingssignalen opmerkt, kan je dierenarts veranderingen aanbevelen om je huisdier gezond en fit te houden.

 • Hill's Pet Nutrition

  Wat betekent Hill's passie voor dierenwelzijn?

  Bij Hill's hebben we een passie voor het welzijn van alle dieren, van de dieren waarvoor wij zorgen tot jouw hond of kat. Lees meer over Hill's passie voor dierenwelzijn.

  Ik wil graag werken bij Hill's. Waar vind ik jullie vacatures?

  Voor onze vacatures bezoek je: https://jobs.colgate.com/target=_new/

 • Over onze website

  Hoe kan ik me registreren ?

  Je kunt je hier registreren .

  Ik ben mijn gebruikers-id vergeten. Kunnen jullie mij deze sturen?

  Je gebruikers-ID is je e-mailadres.

  Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Kan ik een nieuw wachtwoord krijgen?

  Vul hier je e-mailadres in, dan sturen we je een e-mail met een link om een nieuw wachtwoord te maken.

  Mijn account is om veiligheidsredenen afgesloten. Hoe kan ik mijn account ontgrendelen?

  Omdat bij het aanmelden een aantal malen een fout is opgetreden, is je account om veiligheidsredenen afgesloten. We zullen je account opnieuw activeren en je wachtwoord opnieuw instellen. Neem gewoon contact met ons op met vermelding van je e-mailadres.

  Ik heb alle FAQ's doorzocht en ik heb nog steeds een vraag aan Hill's. Hoe kan ik contact met iemand opnemen?

  Onze klantenservice helpt je graag verder. Je kunt hier contact met hen opnemen.

  Waarom gebruikt Hill's cookies op haar website?

  Hill's maakt in beperkte mate gebruik van cookies op haar website zodat we onze bezoekers een zo goed mogelijke ervaring kunnen bieden.

  Onze website gebruikt cookies om je browse ervaring te verbeteren. Sommige cookies onthouden jou, zodat we je een persoonlijkere website kunnen aanbieden als je ons opnieuw bezoekt. Andere cookies houden bij hoeveel mensen onze pagina's bekijken, zodat we de algemene beleving van de website kunnen verbeteren, en weer andere zijn essentieel voor de werking van de website. Als je geen bezwaar tegen cookies hebt, selecteer dan OK om door te gaan met browsen. Als je twijfelt, lees dan hier onze Algemene voorwaarden. Je kunt ook je persoonlijke instellingen zo veranderen dat je de volledige controle hebt over welke cookies je krijgt.