Waar haalt u uw puppy vandaan?

Published by
Leestijd is

Waar haalt u uw puppy vandaan?

Naar wat voor soort puppy u ook op zoek bent, er zijn veel plaatsen waar u terecht kunt. Advertenties in lokale kranten, het dierenasiel of de dierenopvang, vrienden en familie, en fokkers van rashonden zijn allemaal goede bronnen. Maar voor een rashond kunt u het beste zoeken in specialistische hondentijdschriften en bij fokkers van rashonden.

Bij de fokker

U moet de moederhond met het hele nest kunnen zien. Vraag of het ook mogelijk is om de vader (reu) te ontmoeten. Wees niet te haastig tijdens uw eerste bezoek. Neem de tijd, stel vragen en maak eventueel aantekeningen. Vraag of u de resultaten van de gezondheidstests mag bekijken als deze verplicht zijn voor dit ras. Vraag wat de puppy's in het nest te eten krijgen, wanneer ze voor de laatste keer zijn ontwormd en of ze door een dierenarts zijn onderzocht. Let op het temperament van de moeder van het nest en zoek geen nerveuze puppy uit. Dit kan namelijk wijzen op een slechte eerste socialisatie. En laat u niet verleiden door de kleinste, zwakste puppy, alleen maar omdat u hem zielig vindt. Let erop hoe en waar het nest opgroeit. Dit kan een goede aanwijzing zijn hoe de puppy's later zullen worden. Als u bijvoorbeeld wordt meegenomen naar een schuur die niet aan het huis grenst, wees dan op uw hoede, want de puppy's hebben in dit geval mogelijk nog niet veel contact met mensen gehad. De eerste 16 weken in het leven van een puppy zijn kritiek voor zijn gedrags- en sociale ontwikkeling. Een puppy die niet in contact is geweest met de aanblik, geluiden en geuren van het alledaagse leven kan in de toekomst problemen opleveren.

Hebt u liever een kruising?

Als u op zoek bent naar een kruising, zijn lokale dierenasiels en opvangcentra een goede plek om uw zoektocht te beginnen. Alle gerenommeerde opvangcentra zullen er wel zeker van willen zijn dat hun honden goed terecht komen, dus bereid u voor op een verzoek om de hond later bij u thuis te komen bezoeken.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten