Gezondheidsproblemen waar u uw puppy niet tegen kunt inenten

Published by
Leestijd is minuten

Natuurlijk zijn er ook gezondheidsproblemen waar zelfs een ingeënte puppy af en toe last van kan hebben. Hieronder staan een aantal problemen beschreven die u kunt tegenkomen:

Diarree

In de meeste gevallen is diarree een ongemak van voorbijgaande aard. Uw puppy kan er last van hebben als hij bijvoorbeeld erg opgewonden of nerveus is of als hij op de één of andere manier iets verkeerds heeft gegeten dat hij in de vuilnisbak heeft gevonden! Toch kan diarree ook een symptoom zijn van een ernstige ziekte, dus aarzel bij de geringste twijfel niet om uw puppy naar de dierenarts te brengen. Breng hem in ieder geval naar de dierenarts als de diarree langer dan 24 uur aanhoudt, als er bloed in zit of als er ook nog andere tekenen zijn die op ziekte kunnen wijzen zoals ademhalingsproblemen of wanneer uw puppy lethargisch of futloos wordt. Wacht niet te lang, want puppy's met diarree lopen het risico uit te drogen.

Braken

Uw puppy zal af en toe overgeven en in de meeste gevallen heeft hij dan alleen wat liefde en aandacht nodig. Toch kan braken, net als diarree, een symptoom zijn van een ernstige ziekte en u moet uw puppy altijd meenemen naar de dierenarts als het braken langer dan 24 uur duurt, als er bloed in zit, als het braaksel er met grote kracht uitkomt of als er nog andere tekenen van ziekte zijn. Houd ook hier goed in de gaten of er geen sprake is van uitdroging, want dit kan snel gebeuren. Vertrouw altijd op uw gevoel en breng uw puppy direct naar de dierenarts als u ongerust bent.

Oorontstekingen en mijt

Zelfs als u de oren van uw puppy zeer regelmatig schoonmaakt, kan hij toch af en toe last hebben van een oorontsteking of mijt.

Gezonde oren glimmen, bevatten geen afscheiding of oorsmeer en zijn van binnen lichtroze. Bovendien ruiken ze niet vies. Als u ongerust bent over de oren van uw puppy of als hij er last van lijkt te hebben (misschien krabt hij aan zijn oren of schudt hij met zijn kop), aarzel dan niet en breng hem naar de dierenarts.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten