Loopse honden

Published by
Leestijd is minuten

Teven zijn "loops" wanneer ze aangekomen zijn bij het vruchtbare gedeelte van hun voortplantingscyclus. Deze loopsheid duurt gemiddeld 3 weken en een hond wordt meestal iedere 6 tot 8 maanden loops.

De meeste rassen hebben hun eerste loopsheid wanneer ze ongeveer 6 maanden oud zijn, maar dit kan ook eerder of later zijn.

Loopsheid uit zich meestal door wat bloedverlies uit de vagina, een gezwollen vulva of vaak plassen. Teven produceren echter niet heel veel bloed, dus bij een kleine hond kan het zijn dat u de bloeding niet eens opmerkt.

Ongewenste aandacht

Het eerste wat u zal opvallen als u een loops teefje heeft, is dat ze binnen een zeer grote straal niet-gecastreerde reuen aantrekt. Haar gedrag zal ook veranderen, dus als ze normaliter geen reuen om zich heen duldt, zal ze dit hoogstwaarschijnlijk wel toestaan tijdens haar loopsheid.

Daarnaast zullen reuen er alles aan doen om een loops teefje te veroveren. Wanneer uw teefje loops is, is het niet raadzaam om haar alleen buiten te laten en u moet haar gedurende alle wandelingen aanlijnen. Over het algemeen zullen de andere eigenaren die u tegenkomt wel in staat zijn om hun honden in bedwang te houden, maar de geur van een loops teefje kan bij sommige honden agressief gedrag veroorzaken.

Bloeden

Het tweede punt waar u rekening mee moet houden is het bloeden. Als uw hond genoeg bloed produceert dat kan leiden tot een puinhoop, dan kunt u haar toegang beperken tot makkelijk te reinigen, onbeklede vloeren. Haar buiten laten is een slecht idee, tenzij u graag mannelijke bezoekers (en mogelijke pups) over de vloer wilt krijgen.

Tenzij u plannen heeft om met uw hond te fokken, is het beter om haar te laten steriliseren. Het steriliseren zal voorkomen dat ze loops wordt.

Er is enige discussie over de vraag wat de beste tijd is om uw teefje te laten steriliseren. Sommige dierenartsen adviseren om een hond één keer loops te laten worden, terwijl anderen zullen steriliseren wanneer een hond rond de 6 maanden is. Vraag uw dierenarts naar wat zij denken dat goed is voor uw hond.

Dit vind je misschien ook interessant

 • Kleine hondenrassen: Wat goed is om te weten

  Thinking of getting a small dog? Learn the pros & cons of small dog breeds, such as food & living space specifics, to decide if they're a good fit for you.
 • Puppytaal begrijpen

  Eén van de belangrijkste dingen die je kunt doen voor je puppy is iets leren over zijn psychologie. Als je het een en ander weet over hondenpsychologie helpt dat je om gelukkig en harmonieus met je hond samen te leven.
 • "Wat probeert je hond je te vertellen? "

  Mensen communiceren verbaal met stemgeluid, maar honden proberen ons van alles te vertellen met lichaamstaal en geluiden. Kom erachter wat je pup je probeert te vertellen
 • Wat vertelt mijn puppy me met zijn gedrag?

  Leer het gedrag van je pup beter te begrijpen met behulp van zijn lichaamstaal, zoals kwispelen en zijn lichaamshouding. En ontdek hoe dit gedrag met de leeftijd verandert.

Gerelateerde Producten

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hondenvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken is samengesteld voor de ondersteuning van gewrichten en spieren, voor honden van grote rassen. Met klinisch bewezen antioxidanten, glucosamine en chondroïtine uit natuurlijke bronnen.
 • Hill's™ Science Plan™ Canine Adult Light Mini (met Kip)

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Light Mini with Chicken is een volledige voeding voor honden van een klein ras met aanleg voor overgewicht. Met ingredienten van hoge kwaliteit en een unieke gewichtscontroleformule om uw kleine hond fit en gezond te helpen houden .
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Puppyvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Large Breed Chicken is speciaal samengesteld voor een gezonde ontwikkeling van de botten bij pups van grote rassen. Met klinisch bewezen antioxidanten en optimale gehalten aan mineralen.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Small & Miniature is samengesteld om de gezondheid van de mond en een gezonde huid en spijsvertering te ondersteunen. Met hoge gehalten aan klinisch bewezen antioxidanten en natuurlijke ingrediënten en met toegevoegde vitaminen en mineralen.</p>