Kleine honden hebben veel levenslust

Het juiste voer voor honden van kleine, mini of toy rassen bevat een optimale selectie van ingrediënten en voedingsstoffen aangepast aan hun behoeften.

Kleine honden hebben veel levenslust

Kleine en miniatuur rassen, honden die minder dan 10 kg wegen op volwassen leeftijd, classificeren we als 'toy', 'mini' of gezelschapshonden. Al eeuwen zijn ze de favoriete vrienden van mensen overal ter wereld. Zo zijn Himalaya monniken dol op Tibetaanse Spaniels en is de Papillon, het Vlinderhondje, populair bij Europese koningshuizen. Andere kleine rassen, zoals de terriërs, zijn gefokt om onvermoeibaar naast hun favoriete mensen te werken. Wat hun oorspronkelijke doel ook is, vandaag de dag winnen deze honden onze harten, waar ze ook zijn.

Yorkshire terrier looks over the shoulder of his owner.

Honden van kleine rassen hebben speciale behoeften, gebaseerd op hun fysiologie, ras en aanleg

  • De grote wereld kan overweldigend zijn voor een kleine hond. Zelfs alledaagse voorwerpen, zoals de stofzuiger, zien er reusachtig uit. Veranderingen in de routine, denk aan reizen, een dierenartsbezoek of nieuwe mensen ontmoeten en gescheiden zijn van de familie of harde geluiden kunnen stress veroorzaken.
  • Vanwege hun grootte leven kleine honden langer. Maar dit betekent ook dat ze langer blootgesteld worden aan vrije radicalen, die cellen en DNA kunnen beschadigen.
  • Je hond ziet er voor jou prima uit, maar het ideale gewicht varieert per grootte en per ras. Je dierenarts kan je vertellen wat het ideale, gezonde gewicht is voor jouw hond.

Alledaagse stressvolle situaties

Verlatingsangst

 

 

Structuur en regelmaat in de dag, met vaste momenten om te eten, wandelen en spelen kan je hond meer zelfvertrouwen geven.

 

 

Gevoelig voor
geluiden

 

 

Zet rustige, zachte muziek op om de harde gekuiden te dempen.

 

 

 

Veranderingen in Routine & Omgeving

Honden vinden het heerlijk om een eigen plekje te heben waar ze zich kunnen terugtrekken. Een dekelen of trui met bekende luchtjes wordt een vertrouwd bed wanneer je reist met je hond.

 

Comfortzone

 

Je hond heeft zijn eigen persoonlijke ruimte nodig. Help kinderen om voorzichtig om te gaan met je hond en met rust te laten als de hond genoeg heeft en zich wil ontspannen.

 

Black and brown terrier looks up intently.

Vachtverzorging

Hoeveel verzorging de vacht van je hond nodig heeft varieert per ras. De weelderige vacht van poedels of de langharige vacht van de Yorkshire Terrier hebben meer aandacht nodig dan kortharige rassen zoals de Shiba Inu of dwergpinschers. Borstel langharige honden iedere dag om hun vacht in een goede conditie te houden. En voorkom pijnlijke knoopjes of klitten in de vacht. Borstel zachtjes het hele lijf met de groeirichting van de haren mee. Ook de juiste voeding kan een verschil maken! Ingrediënten zoals omega 6-vetzuren ondersteunen een gezonde huid en stralende vacht.

Goede vachtverzorging is belangrijk voor honden van kleine rassen:

  • Zorg dat je lauw water gebruikt dat comfortabel aanvoelt voor je hond.
  • Gebruik een speciale hondenshampoo en nooit je eigen shampoo!
  • Gebuik een speciale antiklit borstel voor de vacht van langharige honden.
  • De vacht goed uitspoelen om huidproblemen te voorkomen.
  • Het afdrogen is een ideaal moment om je hond te knuffelen en helpen te ontspannen
  • Je kunt de vacht van je hond met een föhn drogen op de koudste stand. Gebruik liever een handdoek als je hond nerveus wordt van de föhn.

Spelen is belangrijk

Kies de juiste grootte

 

Een te klein speeltje is gevaarlijk voor honden. Als ze het doorslikken, kunnen ze stikken.

 

Houd het veilig

 

Touw, strikken en elastiek kunnen honden interessant vinden, maar kunnen ook een gevaarlijk speelgoed zijn.

 

 

Huis-tuin-en-keuken voorwerpen

Spelen met alledaagse huis-tuin-en-keuken voorwerpen vinden honden misschien wel leuk, maar deze kunnen giftig zijn of versplinteren.

 

Tijd voor een nieuw speeltje

 

Een vuistregel is dat je een speeltje weggooit en vervangt wanneer het begint te rafelen, barst of stuk gaat.

 

 

Gerelateerde producten

VERZORGING VAN JE HOND

ARTIKELEN EN HULPMIDDELEN

Alles over je huisdier