Geef je hond een veilige Halloween

Published by
Leestijd is minuten
Dog image

Er is niets zo schattig als een puppy dat als monster is verkleed om Halloween te vieren. Maar voor honden en hun baasjes is Halloween ook een tijd om voorzichtig te zijn. Om ervoor te zorgen dat je kind(eren) én je hond(en) veilig van deze feestdag genieten, raden we je aan de volgende tips te volgen:

 • Je hond kan onrustig en bang worden als de deurbel constant gaat en hij steeds kinderen in rare kleren en met gekke maskers ziet. Houd hem deze avond veilig in zijn eigen hoekje (zijn bench of een kamer met de deuren dicht). Zo blijft hij rustig en voorkom je dat hij steeds naar buiten glipt wanneer de voordeur wordt geopend.
 • Laat je je hond uit en kom je kinderen tegen die langs de deuren gaan, zorg dan dat je hond stevig aan de lijn, in zijn harnas of in een tuigje zit en wees voorzichtig wanneer je onbekende kinderen en volwassenen tegenkomt. Je hond kan onrustig worden van die vreemde pakken en maskers.
 • Is je hond niet gechipt? Zorg dan dat je hond een identificatieplaatje met je naam en telefoonnummer draagt voor het geval dat hij ervan doorgaat tijdens het wandelen of wanneer je de deur opent.
 • Ben je van plan je hond met Halloween te verkleden, gebruik dan veilige, niet-brandbare en niet-giftige materialen waar je hond zich goed bij voelt en die zijn bewegingsvrijheid, zijn ademhaling en zijn zicht niet belemmeren.
 • Zorg er ook voor dat je hond niet in de buurt van snoep komt — vooral chocolade, want dat is giftig voor honden. Zelfs als je hond maar een kleine hoeveelheid chocolade eet, kunnen stuipen, spiertrekkingen en braken optreden. Grotere hoeveelheden kunnen zelfs dodelijk zijn. Geef je hond zijn eigen lekkere hapjes, daar is hij net zo blij mee.

Door deze eenvoudige tips te volgen, geef je je hond een veilige, gezonde en gelukkige Halloween.

Heb je ook katten? Lees dan hoe je je kat een veilige Halloween geeft.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • Hill's™ Prescription Diet™ s/d™ Canine

  Voor de voedingsbehandeling van honden met urinewegproblemen. Urinewegaandoeningen worden bij honden vaak veroorzaakt door kristallen en stenen in de urinewegen, die opgebouwd zijn uit mineralen. Deze kristalvorming en stenen in de urinewegen kunnen voor pijn, bloed in de urine en zelfs een levensbedreigende verstopping veroorzaken. Bij honden zijn het vaak struvietkristallen die urinewegproblemen veroorzaken. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> s/d™ is speciaal ontwikkeld door dierenartsen om de struvietkristallen en -stenen bij uw hond te helpen oplossen. Struviet wordt gevormd doordat de urine verzadigd is met eiwitten, calcium, fosfor en magnesium in combinatie met een onjuiste zuurgraad (pH) van de urine.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hondenvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken is samengesteld voor de ondersteuning van gewrichten en spieren, voor honden van grote rassen. Met klinisch bewezen antioxidanten, glucosamine en chondroïtine uit natuurlijke bronnen.
 • Hill's™ Science Plan™ Canine Adult Light Mini (met Kip)

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Light Mini with Chicken is een volledige voeding voor honden van een klein ras met aanleg voor overgewicht. Met ingredienten van hoge kwaliteit en een unieke gewichtscontroleformule om uw kleine hond fit en gezond te helpen houden .
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Puppyvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Large Breed Chicken is speciaal samengesteld voor een gezonde ontwikkeling van de botten bij pups van grote rassen. Met klinisch bewezen antioxidanten en optimale gehalten aan mineralen.