Hoe en wanneer uw kitten voeden?

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Hoe en wanneer u uw kitten voedt

Het is erg belangrijk uw kitten met regelmatige tussenpozen de juiste hoeveelheid voeding te geven. Dit kan echter moeilijk zijn omdat de voedingsbehoeften per kitten wisselen. Voedingsrichtlijnen op het blik of de zak met brokken zijn niet meer dan een goed uitgangspunt. Het is essentieel voor de gezondheid van uw kitten zijn of haar gezondheid regelmatig te controleren en de hoeveelheid voer hierop aan te passen.

Om uw kitten te helpen gezond te blijven raadt Hill's u aan de volgende, eenvoudige stappen in deze cyclus na te leven:

 • Weeg uw kitten
 • Voed uw kitten op grond van de aanbevelingen uit een voedingsgids en die van een dierenarts
 • Evalueer de lichamelijke gezondheid van uw kitten aan de hand van onze online groeikaart. Vul de datum in en geef het gewicht van uw huisdier op. Vervolgens kunt u met de schuifknop de conditiescore van uw kat instellen
 • Pas de hoeveelheid voedsel aan wanneer uw kitten groter wordt

Overstappen op ander voedsel

Als u uw kitten laat overstappen op Hill's Science Plan Feline Adult Optimal Care, dient u deze voeding gedurende een periode van 7 dagen geleidelijk te introduceren. Doe dit door de oude voeding van uw kitten te mengen met een steeds grotere verhouding nieuwe voeding, totdat u alleen voert met Science Plan. De kitten kan dan volop genieten van de smaak en voordelen van de superieure voeding die Science Plan Kitten Healthy Development te bieden heeft.

U en uw dierenarts

Uw dierenarts is de beste bron van informatie over de gezondheid en het welzijn van uw kitten. Vraag uw dierenarts regelmatig advies over het gewicht van uw kitten, omdat uw kitten bij een ideaal gewicht niet alleen minder gezondheidsrisico's loopt, maar hij ook energieker en gezonder is en langer leeft.

Vraag uw dierenarts welke van de drie volgende voedingsmethoden het beste is voor uw kitten:

Vrije keus: Er is te allen tijde voedsel voor uw kitten beschikbaar.
Voeding gedurende een beperkte tijd: Er is gedurende een beperkte tijd voedsel voor uw kitten beschikbaar.
Voeding in de vorm van maaltijden: Er is elke dag op specifieke tijdstippen een afgemeten hoeveelheid voedsel voor uw kitten beschikbaar.

Water

Uw kitten moet te allen tijde toegang hebben tot voldoende vers drinkwater. Als een kitten gedurende een langere periode niet kan drinken, is dat gevaarlijk voor zijn of haar gezondheid.

Lekkernijen & delicatessen

Hoewel het verleidelijk is uw kitten tafelrestjes te geven, vormen deze geen uitgebalanceerde voeding voor uw kitten. Probeer zuinig te zijn met lekkernijen, omdat teveel daarvan kan leiden tot gewichtstoename of een onevenwichtige voeding.

De volgende stap

Wanneer uw kat op eenjarige leeftijd volgroeid is, veranderen haar voedingsbehoeften. Uw kat moet dan overstappen op voeding voor volwassen katten, met een perfecte balans van vitaminen en mineralen die passen bij haar leeftijd. Dat is precies waar Hill's Science Plan voor zorgt. Het assortiment bevat producten die zijn afgestemd op de leeftijd van uw kat, zodat u haar haar hele leven lang in topvorm kunt helpen houden, ongeacht haar ras of leefstijl.

Dit vind je misschien ook interessant

 • Het darmmicrobioom van je kat en waarom het belangrijk is?

  Cat eating stew Leer hoe je de gezondheid en het darmmicrobioom van je kat kunt ondersteunen. Het microbioom is een belangrijk hulpmiddel voor de algehele gezondheid, maar het is een gevoelig ecosysteem.
 • Het voeren van vis aan katten

  154502253 Uw moeder heeft u dit waarschijnlijk al ontelbare keren verteld: vis is goed voor u. Maar is het Voeren van vis aan katten een goed idee? Recent onderzoek suggereert dat dit waarschijnlijk het geval is.
 • De waarheid over katten en melk

  Good nutrition is about the right balance of nutrients. Learn more about health issues when feeding a cat food that has an improper nutritional balance from your friends at Hills Pet Nutrition.
 • Het juiste kattenvoer voor iedere leeftijd

  Kun je katten hun hele leven lang hetzelfde voer geven? Nee. In dit artikel lees je hoe de voedingsbehoeften van katten veranderen over de jaren, van kitten tot adult to senior.

Gerelateerde Producten