Help, de kat krabt de meubels kapot!

Published by
Leestijd is

Er bestaan veel tips om op te treden tegen het gekrab van katten. Om u daarbij te helpen, hebben we deze top vijf van tips samengesteld. Als u nog meer tips heeft, deel ze dan gerust op onze Facebook-pagina!

Tip 1 Plaats een krabpaal
In plaats van uw kat te laten stoppen met krabben, kunt u uw energie beter gebruiken om haar te helpen betere krabplaatsen te vinden.

Om uw kat een alternatief te geven, moet u iets anders vinden waaraan zij kan krabben en waar u niet gek van wordt. Een krabpaal is een goed alternatief, maar zorg ervoor dat u een stevige paal neemt die ertegen kan dat uw kat zich erop uitleeft. Als de paal begint te wankelen, kunt u ervan opaan dat uw kat dat onthoudt en er voortaan van wegblijft.

Tip 2 Beloon het krabben aan de krabpaal
Zet de paal dicht bij een plaats waar uw kat normaal krabt en als u ziet dat zij zich klaarmaakt om aan iets te krabben dat niet haar krabpaal is, leid haar dan voorzichtig in de juiste richting. Beloon haar met iets lekkers als hij de juiste keuze maakt.

Tip 3 Maak de krabplek onaantrekkelijk
Als u denkt dat u uw kat niet de hele tijd in de gaten kunt houden en zij hardnekkig aan een bepaald meubelstuk blijft krabben, probeer dat gedeelte dan te bedekken met iets waar zij niet van houdt. Gebruik bijvoorbeeld dubbelzijdige tape om de het oppervlak plakkerig te maken. Of bevestig er wat aluminiumfolie om ervoor te zorgen dat het oppervlak niet fijn aanvoelt.

Tip 4 De plantensproeier
Er wordt veel gezegd over het straffen van katten, zowel verbaal als fysiek, en over het algemeen is het niets positiefs. Als u uw kat echter echt een duidelijk signaal moet geven dat krabben op bepaalde plaatsen niet mag, dan kan een plantensproeier goed van pas komen. Een korte straal water doet geen pijn, maar geeft duidelijke en snelle feedback dat krabben aan dit voorwerp niet getolereerd wordt.

Tip 5 Geduld
Wees geduldig. Katten zijn gewoontedieren, maar u wilt haar waarschijnlijk nu direct laten stoppen met het vernielen van uw meubels. Als u echter overdrijft en boos wordt, kan dat uw relatie veranderen, en niet op een positieve manier. Als de krabproblemen blijven bestaan, vraag dan advies aan uw dierenarts. Onderliggende aandoeningen kunnen namelijk van invloed zijn op het gedrag van uw kat.

Als u nog meer tips tegen krabben heeft of verhalen over uw kat en vernielde meubels, deel ze dan met ons op onze Facebook!

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten