Een loopse reu?

Geschreven door Erin Ollila
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Je weet vast wel dat teefjes loops worden, maar hoe zit dat met reuen? Een loopse reu, kan dat? Zo ja, hoe lang duurt dit dan? Dit moet elke diereneigenaar weten.

Loopse reu?

Een loopse reu? Kortgezegd: nee. Loopsheid of de oestrus verwijst naar de periode waarin een teefje bereidt is om te paren met een reutje. Volgens de website American Kennel Club , experts op het gebied van fokken, gezondheid en trainen van honden, worden reuen niet loops. Vanaf de leeftijd van ongeveer 6 maanden zijn ze het hele jaar door in staat om te paren.

Dog sniffing the hind quarters of another dog.

Het moment waarop een teefje voor het eerst loops wordt is afhankelijk van de grootte en het ras, maar over het algemeen zijn de meeste honden na ongeveer 6 maanden geslachtsrijp. Sommige honden kunnen al na vier maanden loops worden, terwijl de eerste loopsheid bij grote rassen en reuzenrassen pas na 2 jaar kan optreden. Een teefje wordt om de zes tot acht maanden loops. De loopsheid duurt ongeveer drie weken. Als een teefje loops is, vinden reuen haar onweerstaanbaar. Haar vulva is opgezet, ze heeft vaginaal bloedverlies en plast vaker.

Je reu begeleiden wanneer er een loopse teef in de buurt is

Hoewel reuen niet loops worden, kunnen ze behoorlijk in de war raken van een loops teefje.

Want een loops teefje scheidt het feromoon methyl p-hydroxybenzoaat uit waarvan is aangetoond dat reuen er seksueel opgewonden van raken. Dat is natuurlijk precies de bedoeling, maar het kan wel voor veel onrust zorgen bij jou en je hondenvriendje. Zodra een niet-gecastreerde reu ruikt dat er een loops teefje in de buurt is, denkt hij alleen nog maar aan haar. Reuen stoppen soms met eten, gaan meer geurvlaggen uitzetten, worden agressiever en zijn gedurende de hele loopsheid op zoek naar het loopse teefje.

Als je een niet-gecastreerde reu hebt en in de buurt van een loops teefje dat niet is geholpen woont, is het belangrijk om ze tijdens haar loopsheid zo ver mogelijk bij elkaar uit de buurt te houden - tenzij je graag een nestje pups wil. Geef je reutje veel beweging en leid hem af met leuke spelletjes. Er zijn ook feromonensprays die kunnen helpen, vooral als de twee honden zich op enige afstand van elkaar bevinden. Overleg met je dierenarts voordat je dit soort sprays gebruikt.

Hoe castratie kan helpen

Jack Russell Parson dog runs in a field of grass.
Castratie zorgt ervoor dat het vervelende gedrag dat een reu kan gaan vertonen als hij geslachtsrijp is binnen de perken blijft. Het kan ook bepaalde vormen van agressie verminderen. Castratie vermindert de kans op goedaardige prostaatvergroting, perianale tumoren en hernia's en teelbalkanker.

Kortgezegd: reuen worden niet loops. Maar geslachtsrijpheid is ook voor hen en hun eigenaren een behoorlijke uitdaging. Bespreek met je dierenarts hoe je kunt omgaan met het gedrag van je hond, vooral als hij niet gecastreerd is.

Contributor Bio

Erin Ollila

Erin Ollila gelooft in de kracht van woorden. Daarbij gelooft ze dat een boodschap niet alleen de kracht heeft om een doelgroep te informeren, maar ook om deze te transformeren. Haar werk is overal op het internet te vinden en in bladen en omvat interviews, ghostwriting, blogs en creatieve non-fictie. Erin is gek op SEO en alles wat met social media te maken heeft. Ze studeerde af aan de Fairfield University en behaalde een M.F.A. in Creatief schrijven. Neem contact met haar op via Twitter @ReinventingErin of kom meer over haar te weten op http://erinollila.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten