Hoe zorg ik ervoor dat mijn hond stopt met blaffen?

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

De beheersing van het geluidsniveau van uw hond is een belangrijk onderdeel van uw takenpakket als hondeneigenaar. Immers, overmatig geblaf kan niet alleen voor u vervelend zijn, ook uw buren kunnen hier last van hebben. Waarom al dat lawaai

De eerste stap in omgaan met het probleem is om te begrijpen waarom een hond blaft. Sommige honden blaffen om u te laten weten dat ze iets willen. Misschien hebben ze honger, dorst, of willen ze gewoon spelen.

Wanneer dit onredelijk wordt, wordt het tijd om hem op andere manieren te leren om uw aandacht te trekken, zoals om uw attentie te vragen met zijn poot of het wachten bij de deur of voederbak.

Speelkwartier

Veel honden zullen blaffen wanneer ze andere honden zien die hen uitnodigen om te komen spelen. Dit is volstrekt normaal, maar het is aan u om te beslissen hoeveel geblaf aanvaardbaar is en u zult uw hond pas mogen laten spelen wanneer hij stil kan zijn.

Alleen thuis

Uw hond kan blaffen wanneer hij alleen wordt achter gelaten. Probeer wat muziek aan te laten, of laat de radio aanstaan om hem zo wat vertrouwde geluiden te geven.

Een goede manier om de angst te verminderen is om uw hond een oud, ongewassen kledingstuk of iets anders dat sterk naar zijn familie ruikt te geven.

Zorg ervoor dat u een flinke speelpartij en oefeningen met uw hond onderneemt zodra u thuiskomt. Hij zal u gemist hebben en er is geen betere manier om de band tussen u en uw hond te herstellen.

Op wacht

Eén van de meest voorkomende redenen voor een hond om te blaffen is het slaan van alarm. Als uw hond iemand het huis ziet naderen zal hij blaffen om het u te laten weten. Aangezien hij u als de man of vrouw des huizes ziet, zal hij willen dat u op onderzoek uitgaat.

Sommige honden zijn gefokt om alarm te slaan en dit gedrag kunt u desgewenst aanmoedigen. Laat uw hond blaffen om zo uw aandacht te krijgen, maar laat hem zwijgen zodra u er zeker van bent dat er geen indringer is.

Vasthouden aan een systeem

U moet een systeem hebben voor alle aspecten van de hondentraining. Honden reageren op routine en dit zal uw kansen op succes sterk doen toenemen. U bent misschien al naar gehoorzaamheidslessen geweest met uw puppy. Wanneer u dit niet gedaan hebt, waarom zou u het dan nu niet een keer proberen? Het is nooit te laat om oude honden nieuwe trucjes aan te leren en deze lessen zijn goede plaatsen om vaardigheden te krijgen in het omgaan met uw hond.

Stil krijgen

Eén manier om uw hond een "wees stil"-commando te leren is om hem, elke keer wanneer hij blaft, het zwijgen op te leggen of af te leiden. Gebruik iets dat een hard geluid maakt, zoals een blik vol met munten, om zo zijn aandacht te krijgen, om hem vervolgens een stevig "wees stil"-commando te geven.

Wanneer uw hond stopt met blaffen, prijs en beloon hem dan. Ga nooit schreeuwen wanneer u hem wilt stoppen, dit kan leiden tot angst en ondermijnt het aanleren. Daarnaast kunt u uw hond gemakkelijk verwarren wanneer hij denkt dat u ook aan het blaffen bent. Schreeuwen versterkt alleen de blafgewoonte.

Samenvattend

Training is altijd de beste manier om het gedrag van uw hond te corrigeren. Onthoud echter dat het meeste geblaf een normaal onderdeel van een hond is. Het is alleen nodig om actie te ondernemen wanneer het geblaf onredelijk en storend wordt.

Als het geblaf aanhoudt zal uw dierenarts aanvullend advies kunnen geven en misschien zelfs andere technieken kunnen suggereren.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten