Tips voor het alleen thuislaten van je puppy

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Probeer je puppy, of volwassen hond, niet regelmatig langer dan 4 uur alleen thuis te laten. Volgens de dierenbescherming raken veel honden gestrest, luidruchtig en vernielzuchtig wanneer ze voor een langere periode (>4 uur) alleen thuis worden gelaten. Wat er vervolgens toe leidt dat ze hun behoefte in huis doen. Ook kunnen honden die langere tijd alleen worden gelaten angst ontwikkelen en hierdoor niet leren om te gaan met een scheiding van hun baasje.

Het zal overigens wel eens voorkomen dat je je hond kort alleen moet of wilt laten, bijvoorbeeld om boodschappen te doen. Wij geven je tips hoe je je hond kunt leren hier mee om te gaan.

Je puppy alleen laten: hoe leer je je pup (kort) alleen te zijn?

Je kunt je puppy gemakkelijk leren alleen te zijn door hem in de kamer te laten, de deur te sluiten en weg te lopen. Ga na een paar minuten terug naar binnen, maar begroet hem niet. Nadat je dit een paar keer hebt gedaan, verleng je je afwezigheid tot 30 minuten. Raakt je puppy van streek of begint hij te blaffen, kauwen of krabben aan de deur? Dan moet je de afwezigheid verkorten.

Andere tips om je hond te leren alleen te zijn: 

 • Voordat je vertrekt: loop of speel met je puppy voordat je weggaat, zodat hij kan ontspannen.

 • Geef je pup een ​​maaltijd voordat je weggaat, zodat hij meer kans heeft om een ​​beetje slaperig te zijn. 

 • Geef je hond iets om op te kauwen, zodat hij wat te doen heeft. 

 • Sommige puppy's voelen zich op hun gemak bij het horen van bekende geluiden. Je kunt bijvoorbeeld de radio zachtjes aanzetten of een familiegesprek van een paar minuten opnemen en afspelen tijdens je afwezigheid.

Blijf je problemen ervaren met het alleen laten van je puppy, zelfs voor een korte tijd, vraag dan advies aan je dierenarts.

Laat nooit je pup of volwassen hond voor een langere tijd alleen!

Als je op vakantie gaat, of zelfs alleen een weekendje weg, zorg dan dat je, voordat je iets boekt of afspreekt, hebt nagedacht over wie er voor je huisdier zorgt of waar je je pup kunt onderbrengen. Denk hierbij aan een dierenpension, of misschien heb je wel vrienden die voor jouw viervoeter willen zorgen tijdens jouw afwezigheid.

Dierenpension

Een kennel of dierenpension zijn goede opties om je hond naar toe te brengen wanneer je voor een langere tijd weg wilt gaan. Je weet dan zeker dat je hond goed wordt verzorgd en voldoende aandacht krijgt, in een diervriendelijke omgeving, met mensen die van honden houden en kennis van zaken hebben. 

Het enige wat ze van je vragen, is een geldig bewijs van inenting. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een huisdierenverzekering, of doe navraag bij het pension of zij eventuele spoedeisende medische zorgkosten dekken,voor de periode dat je pup bij hen verblijft en dit nodig heeft.

Je pup onderbrengen bij vrienden of familie

Misschien ben je in het bezit van vrienden of familie die op je huis en puppy willen passen als je op vakantie bent. Wanneer zij op je pup willen passen, zorg er dan voor dat ze precies weten wat ze moeten doen, je voldoende voer achterlaat en dat ze goed overweg kunnen met je huisdier. Dit is een ideale oplossing als je hebt ervaren dat je hond niet graag van huis is.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • Medium Puppyvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Medium Chicken is samengesteld om de immuniteit en de mobiliteit te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten en DHA uit visolie.
 • Small & Mini Puppyvoer met Kip

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Small& Miniature is samengesteld om de immuniteit te ondersteunen en voor een gezonde ontwikkeling van hersenen, spieren en botten.</p><p></p><p><strong></strong> </p><p></p>
 • Large Breed Puppyvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Large Breed Chicken is speciaal samengesteld voor een gezonde ontwikkeling van de botten bij pups van grote rassen. Met klinisch bewezen antioxidanten en optimale gehalten aan mineralen.
 • Puppy Natvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Savoury Chicken is speciaal samengesteld om het immuunsysteem en de mobiliteit te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten en DHA uit visolie.