Tips voor het alleen thuislaten van je puppy

Published by
Leestijd is minuten

Alleen thuisblijven is geen optie

U mag uw puppy nooit alleen thuis laten. Volgens de Dierenbescherming raken vrijwel alle honden gestrest, luidruchtig en vernielzuchtig wanneer ze alleen thuis worden gelaten, en doen ze vaak hun behoefte in huis. Als u op vakantie gaat, of zelfs alleen een weekendje weg gaat, zorg dan dat uw plannen niet conflicteren met de behoeften van uw huisdier. Plan daarom vooruit.

Dierenpensions: U kunt uw hond naar een dierenpension brengen. U weet dan zeker dat uw hond goed wordt verzorgd en voldoende aandacht krijgt in een diervriendelijke omgeving met mensen die van honden houden en kennis van zaken hebben. Het enige wat ze van u vragen, is een geldig bewijs van inenting. En zorg dat zij of u een huisdierenverzekering hebben voor het geval uw huisdier in uw aanwezigheid spoedeisende medische zorg nodig heeft.

Uw dierenarts kan u vertellen welke dierenpensions in uw omgeving goed bekend staan.

Vrienden: Misschien bent u in het gelukkige bezit van vrienden of familie die aanbieden om op uw huis en uw puppy te passen als u op vakantie bent. Zorg dat ze precies weten wat ze moeten doen en dat ze goed overweg kunnen met uw huisdier. Dit is een ideale oplossing als uw huisdier het liefste thuisblijft.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten