Een paar basisregels

Published by
Leestijd is minuten

Toegeven aan al zijn wensen is niet verstandig

Naarmate uw puppy groter wordt, groeit ook de drang om zich te laten gelden. Puppy's kiezen etenstijd vaak uit om te stoeien. Maar het is verkeerd om hier aan toe te geven. U moet duidelijk maken dat u niet op elke gril ingaat. U moet er ook voor zorgen dat hij accepteert dat u en de rest van het gezin met dingen bezig zijn om hem heen. Puppy's kunnen bijvoorbeeld erg bezitterig worden wat betreft hun etensbak en worden boos als iemand ze tijdens het eten benadert. Dit kan ontaarden in erg lastig en asociaal gedrag. Het is dus belangrijk dat u dit een halt toeroept. Dat is helemaal niet zo moeilijk, u moet alleen geduld hebben. Aan de hand van de stappen hieronder zal uw pup perfecte tafelmanieren ontwikkelen.

Minder is meer

Doe niet te veel voer in de etensbak van uw puppy en loop weg. Ga, zodra hij klaar is, weer naar zijn bak en doe er nog wat eten bij. Hierdoor zal hij graag zien dat u naar hem toe komt.

Houd hem blij

U weet dat hij blij is als u naar hem toeloopt en hij kwispelt met zijn staart. Maar nu moet u hem eraan laten wennen dat u naar hem toeloopt terwijl hij eet.

Alles in één keer

Nu bent u zo ver dat u zijn hele maaltijd in één keer kunt geven. Ga naast hem staan of zitten en leg een lekker extraatje in zijn bak terwijl hij eet. Praat zachtjes tegen hem en aai hem terwijl u de beloning in de bak doet. Herhaal dit om de zoveel maaltijden totdat uw puppy helemaal op zijn gemak is.

Dat kleine beetje extra

Uw puppy moet leren dat de mensen om hem heen, vooral kleine kinderen, een beetje onvoorspelbaar kunnen zijn. Het is van belang dat hij accepteert dat dit gedrag niet bedreigend is. U kunt hem hierbij helpen door het gedrag van een kind na te doen. Trippel bijvoorbeeld vlug naar zijn etensbak en leg er iets lekkers in. Loop zachtjes tegen hem aan terwijl hij staat te eten of rol wat speelgoed zijn kant op. Doe iets om zijn aandacht af te leiden, maar leg iets in zijn bak om hem te belonen wanneer hij rustig doorgaat met eten. Oefen dit zo nu en dan, maar niet bij elke maaltijd. Als uw puppy zich stilhoudt met zijn bek nog halfvol, gromt of u strak aankijkt, stop dan en probeer het een andere keer nog eens. Als dit zo blijft, kunt u het beste een hondentrainer om advies vragen.  

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • Hill's™ Prescription Diet™ s/d™ Canine

  Voor de voedingsbehandeling van honden met urinewegproblemen. Urinewegaandoeningen worden bij honden vaak veroorzaakt door kristallen en stenen in de urinewegen, die opgebouwd zijn uit mineralen. Deze kristalvorming en stenen in de urinewegen kunnen voor pijn, bloed in de urine en zelfs een levensbedreigende verstopping veroorzaken. Bij honden zijn het vaak struvietkristallen die urinewegproblemen veroorzaken. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> s/d™ is speciaal ontwikkeld door dierenartsen om de struvietkristallen en -stenen bij uw hond te helpen oplossen. Struviet wordt gevormd doordat de urine verzadigd is met eiwitten, calcium, fosfor en magnesium in combinatie met een onjuiste zuurgraad (pH) van de urine.
 • Hill's PRESCRIPTION DIET c/d Multicare Hondenvoer met Kip

  <ul>Blaasstenen kunnen erg pijnlijk zijn en kunnen na behandeling terugkeren. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> c/d™ Multicare Canine helpt het risico op het opnieuw ontwikkelen van calciumoxalaat- en struvietstenen bij dezelfde hond te verminderen. <br><br><b></b>
 • Hill's™ Prescription Diet™ c/d™ Multicare Canine (met kip)

  Blaasstenen kunnen erg pijnlijk zijn en kunnen na behandeling terugkeren. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> c/d™ Multicare Canine helpt het risico op het opnieuw ontwikkelen van calciumoxalaat- en struvietstenen bij dezelfde hond te verminderen. <br><br><b></b>
 • Hill's™ Prescription Diet™ c/d™ Multicare Canine Stoofpotje (met Kip & toegevoegde Groenten)

  Urinary Care