Een paar basisregels

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Toegeven aan al zijn wensen is niet verstandig

Naarmate uw puppy groter wordt, groeit ook de drang om zich te laten gelden. Puppy's kiezen etenstijd vaak uit om te stoeien. Maar het is verkeerd om hier aan toe te geven. U moet duidelijk maken dat u niet op elke gril ingaat. U moet er ook voor zorgen dat hij accepteert dat u en de rest van het gezin met dingen bezig zijn om hem heen. Puppy's kunnen bijvoorbeeld erg bezitterig worden wat betreft hun etensbak en worden boos als iemand ze tijdens het eten benadert. Dit kan ontaarden in erg lastig en asociaal gedrag. Het is dus belangrijk dat u dit een halt toeroept. Dat is helemaal niet zo moeilijk, u moet alleen geduld hebben. Aan de hand van de stappen hieronder zal uw pup perfecte tafelmanieren ontwikkelen.

Minder is meer

Doe niet te veel voer in de etensbak van uw puppy en loop weg. Ga, zodra hij klaar is, weer naar zijn bak en doe er nog wat eten bij. Hierdoor zal hij graag zien dat u naar hem toe komt.

Houd hem blij

U weet dat hij blij is als u naar hem toeloopt en hij kwispelt met zijn staart. Maar nu moet u hem eraan laten wennen dat u naar hem toeloopt terwijl hij eet.

Alles in één keer

Nu bent u zo ver dat u zijn hele maaltijd in één keer kunt geven. Ga naast hem staan of zitten en leg een lekker extraatje in zijn bak terwijl hij eet. Praat zachtjes tegen hem en aai hem terwijl u de beloning in de bak doet. Herhaal dit om de zoveel maaltijden totdat uw puppy helemaal op zijn gemak is.

Dat kleine beetje extra

Uw puppy moet leren dat de mensen om hem heen, vooral kleine kinderen, een beetje onvoorspelbaar kunnen zijn. Het is van belang dat hij accepteert dat dit gedrag niet bedreigend is. U kunt hem hierbij helpen door het gedrag van een kind na te doen. Trippel bijvoorbeeld vlug naar zijn etensbak en leg er iets lekkers in. Loop zachtjes tegen hem aan terwijl hij staat te eten of rol wat speelgoed zijn kant op. Doe iets om zijn aandacht af te leiden, maar leg iets in zijn bak om hem te belonen wanneer hij rustig doorgaat met eten. Oefen dit zo nu en dan, maar niet bij elke maaltijd. Als uw puppy zich stilhoudt met zijn bek nog halfvol, gromt of u strak aankijkt, stop dan en probeer het een andere keer nog eens. Als dit zo blijft, kunt u het beste een hondentrainer om advies vragen.  

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • Hill's Science Plan Medium Puppyvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Medium Chicken is samengesteld om de immuniteit en de mobiliteit te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten en DHA uit visolie.
 • Hill's Science Plan Large Breed Puppyvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Large Breed Chicken is speciaal samengesteld voor een gezonde ontwikkeling van de botten bij pups van grote rassen. Met klinisch bewezen antioxidanten en optimale gehalten aan mineralen.
 • Hill's Science Plan Small & Mini Puppyvoer met Kip

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Small& Miniature is samengesteld om de immuniteit te ondersteunen en voor een gezonde ontwikkeling van hersenen, spieren en botten.</p><p></p><p><strong></strong> </p><p></p>
 • Hill's Science Plan Puppy Natvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Savoury Chicken is speciaal samengesteld om het immuunsysteem en de mobiliteit te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten en DHA uit visolie.