Een hondenpark bouwen in je eigen achtertuin

Gepubliceerd door Jean Marie Bauhaus
Leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Heb je meer ruimte rondom je thuis dan tijd? Geen tijd om samen met je hond naar een losloopgebied of hondenpark te gaan? Breng het park naar je hond en bouw een hondenpark of speeltuin in je eigen achtertuin. Het kost je niet veel tijd en je kan waarschijnlijk veel voorwerpen gebruiken die je al hebt. Lees verder hoe je een te gek hondenpark bouwt voor je hond.

Waarom een hondenpark in je achtertuin?

Group of small dogs playing in the dog parkMeestal zijn hondenparken, losloopgebieden of hondenspeeltuinen meer dan alleen een plaats waar je hond kan lopen of spelen zonder riem of leiband. Veel hondenparken bieden niet alleen verschillende manieren om je hond te laten bewegen, maar ze bieden ook mentale stimulatie en veel socialisatie kansen voor je hond.

Je hond meenemen naar zo'n park is niet altijd voor iedereen een optie. Je gemeente heeft misschien geen hondenparkof losloopgebied. Als die er wel zijn, zijn de openingstijden misschien beperkt. Of je bent druk met andere dingen in je leven dan je hoond in de auto laden en naar het hondenpark te gaan.

Over het algemeen hebben openbare hondenparken regels op het gebied van gezondheid, socialisatie en gedrag. Soms is er een toegangsverbod voor bepaalde rassen. Sommige parken hebben speciale delen voor kleine hondenrassen of oudere of gehandicapte honden zodat zij veilig uit de buurt kunnen spelen van grotere hondenrassen of wilde puppy's. Helaas biedt niet ieder honderpark dit aan, waardoor het onveilig kan zijn voor je hond.

Hoewel je hond misschien perfect gelukkig is om in de achtertuin rond te lopen, zal het transformeren van je tuin tot een miniatuur hondenpark speciaal voor je hond en zijn vriendjes (op vier of twee benen), zowel jou als je hond het beste van twee werelden geven. Parkachtige achtertuinen voor honden bieden het gemak en de veiligheid van thuis en het amusement, de lichaamsbeweging en mentale stimulatie van een hondenpark.

Je eigen hondenpark bouwen

Er zijn veel dingen waar je aan moet denken alvorens je een hondenpark in je tuin kan bouwen. Installitdirect.com Installitdirect.com adviseert om je doe-het-zelf hondenpark goed te plannen met behulp van de onderstaande criteria:

 • Locatie. Bekijk hoe groot je tuin is en hoe de indeling van je tuin eruit ziet. Je wilt waarschijnlijk niet dat het speelgebied van je hond valt in jouw bloemenperk of waar je barbecuet. Tegelijkertijd moet het ook op een plaats zijn waar je je hond vanuit een raam of deur, in de gaten kan houden als hij er alleen speelt. Het speelgebied moet ook genoeg ruimte bevatten om te kunnen apporteren. Na het evalueren van het gebied in je tuin, kom je er misschien achter dat een zijtuin de beste locatie is, bereikbaar maar apart van de ruimte voor familieactiviteiten.


  Kijk ook eens naar het speelgebied vauit het perspectief van je hond, adviseert Dogtipper. Er moet genoeg plaats zijn voor je hond om rond te rennen, te springen en te spelen. Hindernissen voor behendigheid mogen niet te dichtbij elkaar worden geplaatst. Ga altijd ook goed na of er iets in het gebied staat wat eventueel gevaarlijk kan zijn voor je hond, zoals giftige planten die verleidelijk zijn om aan te knagen, of iets dat hem zou kunnen verleiden tot ondeugendheid, zoals een verboden plek waar hij tot aangetrokken wordt om te graven. Als je hond een hoog jachtinstict heeft, is het waarschijnlijk geen goed idee om het park dichtbij een vogelhuisje te plaatsen.

 • Voorzieningen. Een hondpark in je achtertuin moet fijn, veilig en comfortabel zijn voor je hond. Met dit in je achterhoofd, zijn hier alvast een aantal voorzieningen die helpen:
  • Een hondenhok of een schaduwrijke plek waar hij aan de weersomstandigheden kan ontsnappen.
  • Een outdoor hondenkussen om op te genieten.
  • Een waterbassin waar je hond in rond kan spetteren en kan afkoelen.
  • Voer- en waterbakken en een antislipmat of verhoging om ze op te plaatsen.
  • Comfortabele paden om te wandelen en patrouilleren. Cesar's Way beveelt het gebruik van materialen aan die comfortabel zijn voor de poten van je hond, zoals gladde stenen, bakstenen of beton.
  • Een hondentoilet. Overweeg kunstgras voor een eenvoudige reiniging en om je gazon te beschermen tegen bruin worden of het vasthouden van bacteriën .
  • Een hindernis- of behendigheidsparcours voor de agility liefhebbers.
  • Een plek om te graven, zoals een zandbak.
 • Wat vermijden? Bij het bouwen van een hondenpark is het belangrijk om te weten wat je er juist niet en wat wel in plaatst. Hier heb je een lijst met voorwerpen die de pret kunnen bederven als ze worden toegelaten in het speelgebied:
  • Giftige pesticiden of onkruidverdelgers. Als je deze in je tuin gebruikt, moet je je hondenpark ver van deze plaats maken.
  • Giftige planten of bloemen. De American Society for the Prevention of Cruelty to Animals biedt een lijst met planten die mogelijk giftig zijn voor huisdieren. Zorg ervoor dat geen van deze planten in het speelgebied van je hond groeien.
  • Stekelige cactussen of andere planten met doornen, stekels of naalden.
  • Scherpen randen, hete oppervlakten, of voorwerpen die voor verstikking kunnen zorgen.

  Zorg er goed voor dat het hek rondom je hondenpark in goede staat is, zonder splinters, gebroken stukken of gaten waardoor je hond kan ontsnappen. Vermijd rommel in een speelgebied met veel obstakels of speelgoed. Vooral in kleine ruimtes geldt: less is more.

Gebruik wat je thuis liggen hebt

Een leuke achtertuin voor je hond hoeft niet veel geld te kosten. De kans is groot dat je het meeste al in huis hebt. Zo niet, dan zijn hier een aantal voorwerpen die je kan gebruiken om een hondenpark te bouwen, zeker als je kinderen hebt. Een ongebruikt kinderbadje kan als spetterbad dienen voor je hond, of gebruik je tuinsproeier voor zijn plezier. Zijn je kinderen hun zandbak ontgroeid? Vul het met aarde en nodig je trouwe vriend uit om naar hartenlust te graven. Zet een hindernissenparcours uit met een glijbaan, lege dozen, oude autobanden, regentonnen of afgedankte hoelahoeps. Wees creatief! Zorg er wel voor dat alle voorwerpen die je gebruikt geen scherpe randen, splinters of kleine stukjes bevatten die los kunnen schieten en voor verstikkingsgevaar kunnen zorgen.

Met een goede en zorgvuldige planning, een beetje zweet en veel vindingrijkheid, kan je je achtertuin transformeren in een hondvriendelijke speeltuin waar je hond graag zijn dagen in doorbrengt - geen reizen vereist. Het geeft je ook meer tijd om te spelen met je lieve hond, en je kunt je doe-het-zelf hondenpark aanpassen aan je persoonlijke behoeften en zijn favoriete activiteiten.

Contributor Bio

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus is fictie auteur, zelfstandig schrijfster, redactrice en woont in Tulsa, Oklahoma. Ze schrijft regelmatig over huisdieren en de gezondheid van huisdieren op haar kantoor aan huis, waar ze wordt bijgestaan ​​door ontzettend veel huisdieren.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten