Is uw tuin veilig voor uw puppy?

Published by
Leestijd is minuten

Uw tuin moet een veilige en fijne plek zijn voor het hele gezin. Uw puppy hoort daar natuurlijk ook bij. Veel doodgewone tuinartikelen kunnen echter gevaarlijk en soms zelfs fataal zijn voor honden. Slakkenkorrels zijn erg giftig, net als diverse onkruidverdelgers, dus lees de gebruiksaanwijzing aandachtig en houd deze producten hoe dan ook buiten het bereik van uw huisdier. Als hij per ongeluk toch met iets in aanraking komt, of u vermoedt dat dit het geval is, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts.

Uw puppy en planten

Veel normale planten zijn giftig voor huisdieren en sommige zelfs dodelijk. Als uw puppy bijvoorbeeld een bloembol wil opgraven en er vrolijk op begint te knagen, stop hem dan want dat kan erg gevaarlijk zijn. Hier zijn nog een paar planten die giftig zijn voor honden, sommige zelfs erg giftig:

vingerhoedskruid, primula's, taxus, rabarber, blauwe regen, lupine, lathyrus of siererwt, chrysanten en gouden regen.

Uw puppy en tuingereedschap

Wanneer uw puppy in de tuin aan het spelen is, gebruik dan nooit een grasmaaier of borderknipper, want deze kunnen ernstig letsel toebrengen. Laat nooit gereedschap slingeren met scherpe messen of punten. Als uw puppy erop trapt kan hij zich lelijk bezeren. En om uzelf te beschermen tegen een nat pak, is het belangrijk om de tuinslang goed op te bergen zodat hij deze niet kapot kan kauwen!  

Uw puppy en vijvers

Zorg ervoor dat u vijvers en fonteintjes afdekt zolang uw puppy nog jong is. Het kan lastig voor hem zijn om zelfs uit het ondiepste vijvertje te krabbelen en ook hier kan hij zich bezeren of (laat het niet waar zijn) verdrinken.

Uw puppy en omheiningen

Eén van uw tuinopdrachten is om te controleren of het hek puppybestendig is. Pas als er geen gaten in het hek zitten mag hij de tuin in. Het laatste dat u wilt is dat uw nieuwe aanwinst op straat verdwaalt of wordt aangereden. En als u een houtbeits gebruikt zoals creosoot, houd uw puppy dan uit de buurt totdat het goed droog is en let er op dat er geen geopende blikken blijven staan waar hij uit kan drinken.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • Hill's™ Prescription Diet™ s/d™ Canine

  Voor de voedingsbehandeling van honden met urinewegproblemen. Urinewegaandoeningen worden bij honden vaak veroorzaakt door kristallen en stenen in de urinewegen, die opgebouwd zijn uit mineralen. Deze kristalvorming en stenen in de urinewegen kunnen voor pijn, bloed in de urine en zelfs een levensbedreigende verstopping veroorzaken. Bij honden zijn het vaak struvietkristallen die urinewegproblemen veroorzaken. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> s/d™ is speciaal ontwikkeld door dierenartsen om de struvietkristallen en -stenen bij uw hond te helpen oplossen. Struviet wordt gevormd doordat de urine verzadigd is met eiwitten, calcium, fosfor en magnesium in combinatie met een onjuiste zuurgraad (pH) van de urine.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hondenvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken is samengesteld voor de ondersteuning van gewrichten en spieren, voor honden van grote rassen. Met klinisch bewezen antioxidanten, glucosamine en chondroïtine uit natuurlijke bronnen.
 • Hill's™ Science Plan™ Canine Adult Light Mini (met Kip)

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Light Mini with Chicken is een volledige voeding voor honden van een klein ras met aanleg voor overgewicht. Met ingredienten van hoge kwaliteit en een unieke gewichtscontroleformule om uw kleine hond fit en gezond te helpen houden .
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Puppyvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Large Breed Chicken is speciaal samengesteld voor een gezonde ontwikkeling van de botten bij pups van grote rassen. Met klinisch bewezen antioxidanten en optimale gehalten aan mineralen.