Is uw tuin veilig voor uw puppy?

Published by
Leestijd is

Uw tuin moet een veilige en fijne plek zijn voor het hele gezin. Uw puppy hoort daar natuurlijk ook bij. Veel doodgewone tuinartikelen kunnen echter gevaarlijk en soms zelfs fataal zijn voor honden. Slakkenkorrels zijn erg giftig, net als diverse onkruidverdelgers, dus lees de gebruiksaanwijzing aandachtig en houd deze producten hoe dan ook buiten het bereik van uw huisdier. Als hij per ongeluk toch met iets in aanraking komt, of u vermoedt dat dit het geval is, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts.

Uw puppy en planten

Veel normale planten zijn giftig voor huisdieren en sommige zelfs dodelijk. Als uw puppy bijvoorbeeld een bloembol wil opgraven en er vrolijk op begint te knagen, stop hem dan want dat kan erg gevaarlijk zijn. Hier zijn nog een paar planten die giftig zijn voor honden, sommige zelfs erg giftig:

vingerhoedskruid, primula's, taxus, rabarber, blauwe regen, lupine, lathyrus of siererwt, chrysanten en gouden regen.

Uw puppy en tuingereedschap

Wanneer uw puppy in de tuin aan het spelen is, gebruik dan nooit een grasmaaier of borderknipper, want deze kunnen ernstig letsel toebrengen. Laat nooit gereedschap slingeren met scherpe messen of punten. Als uw puppy erop trapt kan hij zich lelijk bezeren. En om uzelf te beschermen tegen een nat pak, is het belangrijk om de tuinslang goed op te bergen zodat hij deze niet kapot kan kauwen!  

Uw puppy en vijvers

Zorg ervoor dat u vijvers en fonteintjes afdekt zolang uw puppy nog jong is. Het kan lastig voor hem zijn om zelfs uit het ondiepste vijvertje te krabbelen en ook hier kan hij zich bezeren of (laat het niet waar zijn) verdrinken.

Uw puppy en omheiningen

Eén van uw tuinopdrachten is om te controleren of het hek puppybestendig is. Pas als er geen gaten in het hek zitten mag hij de tuin in. Het laatste dat u wilt is dat uw nieuwe aanwinst op straat verdwaalt of wordt aangereden. En als u een houtbeits gebruikt zoals creosoot, houd uw puppy dan uit de buurt totdat het goed droog is en let er op dat er geen geopende blikken blijven staan waar hij uit kan drinken.

Dit vind je misschien ook interessant

 • Geef je hond een veilige Halloween

  180680638 Er is niets zo schattig als een puppy dat als monster is verkleed om Halloween te vieren. Maar voor honden en hun baasjes is Halloween ook een tijd om voorzichtig te zijn.
 • Help, mijn huisdier heeft een spijsverteringsprobleem!

  Veel huisdieren hebben van tijd tot tijd een probleem met de spijsvertering. Hoewel het wellicht niet prettig is om in details te treden, is het belangrijk dat u weet wat u kunt verwachten.
 • Seizoensgebonden adviezen

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • Hond-interactie

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet

Gerelateerde Producten