Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Samenwerking Hill's en het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG)

Samen met een viervoetig maatje genieten van de nieuwe levenskwaliteit

Blindengeleidehonden zijn topsporters in de hondenwereld. Enerzijds hebben topsporters een intensieve training nodig, anderzijds zijn ze afhankelijk van hoogwaardige voedingsstoffen.  Deze essentiële voedingsstoffen zitten in de voeding van Hill’s. Samen met BCG legt Hill's de basis om ervoor te zorgen dat de honden fysiek en mentaal goed in hun vel zitten. BCG en Hill’s hebben als gemeenschappelijk doel gesteld om mensen met een visuele beperking te helpen. BCG zorgt dat mensen met behulp van een blindengeleidehond weer snel actief aan de samenleving kunnen deelnemen.

Een stap voor, voor twee gelukkige levens.

Over BCG

Ongeveer 2 op de 100 personen in België hebben een visuele handicap. Daarvan is ongeveer 1 op de 1000 mensen blind. In België leven dus 200.000 mensen die slechtziend zijn en 10.000 mensen die blind zijn.

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) is een nationale mobiliteitsorganisatie die sinds 1990 blindengeleidehonden opleidt en kosteloos ter beschikking stelt aan personen met een visuele beperking. Hun doel is om slechtziende of blinde mensen op een veilige manier te ondersteunen en te helpen. Het doel is om zo veel mogelijk mensen met een visuele handicap meer mobiliteit te geven. Een geleidehond kan bijvoorbeeld helpen om zelfstandig te gaan winkelen, naar hun werk te gaan of om deel te nemen aan sociaal-culturele activiteiten. 

Hill’s en BCG

Topprestaties beginnen bij topvoer

Naast het werk van hun vrijwilligers, is het BGC ook afhankelijk van andere sponsors en partners. En bij Hill’s zijn we ook een trotse sponsor van dit mooie goede doel!. 

Vanaf de puppytijd werkt BCG samen met Hill's om ervoor te zorgen dat het de pups aan niets ontbreekt en dit begint met de juiste voeding. Hoogwaardige voeding verlengt niet alleen de levensverwachting van honden, maar ook hun levenskwaliteit. Dierenartsen kijken op basis van verschillende criteria zoals gewicht en conditie welk voer het beste bij welk dier past. Zeker het gewicht van een hond is een bepalende factor. Over het algemeen zijn blindengeleidehonden vooral Labradors en dit ras heeft de neiging om overgewicht te krijgen. Een blindengeleidehond met overgewicht is een absolute ‘no go’, aangezien deze honden veel energie nodig hebben om hun werk te kunnen doen.

Een jong volwassen gezonde hond start bijvoorbeeld op Hill’s Science Plan Healthy Mobility. Voor de puppy's wordt meestal Hill's Science Plan Perfect Digestion Puppy Large Breed gebruikt. Individueel wordt door de medewerkers bekeken of dit de juiste voeding is voor deze hond. Bij medische kwaaltjes (bijvoorbeeld overgewicht, maag- en darmklachten, huidproblemen) vormt de voeding een belangrijke ondersteunende schakel in de behandeling.

Ook wanneer de honden ‘afgestudeerd’ zijn, wordt de voeding jaarlijks besproken bij de behandelende dierenarts. Zo kunnen de honden goed voor hun baasjes blijven zorgen. 

Help BCG helpen

Of je nu een kleine actie wil organiseren, of bij een grote bestaande actie wil aansluiten, jouw hulp is meer dan welkom. Er zijn verschillende manieren om deze organisatie te steunen. Van vrijwilligerswerk en geld doneren tot het opvangen van puppy's. Er zijn genoeg dingen die je kunt doen om ook een waardevolle bijdrage te leveren. 

Ga naar de website van BCG voor meer informatie: https://geleidehond.be

Doneer dopjes voor brokjes

Wist je dat je BCG ook kunt steunen met dopjes? Plastic dopjes inzamelen is voor het BCG een extra manier om wat geld in te zamelen, zodat ze zo veel mogelijk hondjes kunnen opleiden, en dus zoveel mogelijk personen kunnen helpen.Wat begon als een klein initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke inkomstenbron. 

Meer informatie over de dopjesactie vind je hier: https://dopjesactie.be/

 

Werken met honden op topsportniveau, maak kennis met Hanna, Silke en Margot

 

Interview dierenarts   Interview kennelmedewerkster   Interview geleidenhondgebruikster