5 mythes over dieetvoer

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Dieetvoeding kan voor honden en katten met gezondheidsproblemen een enorm verschil maken. Maar er bestaan nog veel misverstanden over dit speciale soort voer. Hoe zit het nou eigenlijk?

Mythe 1: Dieetvoer is alleen voor huisdieren met overgewicht

Misschien wel de grootste mythe. Veel baasjes denken dat dieetvoer alleen is bedoeld voor honden en katten die te zwaar zijn. Maar er is ook dieetvoeding voor andere gezondheidsproblemen. Zoals allergieën, huidproblemen en artrose. Kampt jouw huisdier met dit soort klachten? Bespreek dan eens met je dierenarts of speciale voeding kan helpen. Want dat brengt ons op de volgende myth.

Mythe 2: Je kan het geven zonder begeleiding van een dierenarts

Ondanks dat dieetvoer ook online verkrijgbaar is, mag het alleen worden gegeven op advies van een dierenarts. Zorg ook dat je dierenarts op de hoogte is van eventuele gezondheidsveranderingen na het overstappen op het nieuwe voer. Gaat de gezondheid van je huisdier achteruit? Neem dan direct contact op met je dierenarts.

Mythe 3: Het is een permanente oplossing

In uitzonderlijke gevallen is dieetvoer een blijvende oplossing. Bijvoorbeeld als je huisdier een chronische nieraandoening heeft. Dan kan je dierenarts een speciaal voer voorschrijven voor een langere tijd. Maar meestal geef je je hond of kat deze voeding voor een periode van 6 maanden (en altijd na overleg met je dierenarts). Wil je het toch langer blijven geven? Bespreek dit dan eerst met de dierenarts. En bekijk samen de situatie elke 6 maanden opnieuw.

Mythe 4: Het is minder smakelijk

Sommige baasjes zijn bang dat hun huisdier – letterlijk – minder happig is op dieetvoer. Goed nieuws: het doet niet onder qua smaak en het is net zo lekker als regulier voer. Dat testen we uitvoerig bij het ontwikkelen van onze voeding. Maar dat betekent nog niet dat het hetzelfde is als ‘normaal’ voer…

Mythe 5: De samenstelling van dieetvoer en regulier voer is hetzelfde

Er zijn grote verschillen tussen de voedingsstoffen in normaal voer en dieetvoer. Sterker nog, elk gezondheidsprobleem vraagt om een eigen, specifieke samenstelling. Dat zie je terug in de verschillende soorten voer van Hill’s Prescription Diet. Je hoeft dus niet bang te zijn dat dieetvoeding ‘normaal’ voer in een ander jasje is. Denk je dat dieetvoeding jouw huisdier kan helpen? Neem dan contact op met je dierenarts om de opties te bespreken. Zo help je je hond of kat aan een gezond en gelukkig leven.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde producten