Chippen

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Uw kat en de wijde wereld buiten

U mag uw kitten niet naar buiten laten voordat ze de eerste serie inentingen heeft afgemaakt. En zelfs dan moet u nog een week of twee wachten om er zeker van te zijn dat de beschermende werking van het vaccin is ingetreden. Een goede leeftijd om haar kennis te laten maken met de buitenwereld is 14 tot 16 weken, maar laat haar niet in haar eentje naar buiten gaan totdat ze zich zeker van zichzelf voelt. Een handige graadmeter is of ze het deurtje van het kattenluik kan openen. Zolang ze nog klein is moet u bij haar blijven tijdens het spelen en opletten dat ze niet wegloopt. Als ze wat ouder is gaat ze natuurlijk haar eigen gang.

Sommige mensen houden hun kat liever binnen. Dat is prima, maar de kat moet binnen dan wel genoeg beweging krijgen. Er is geen enkele reden waarom 'binnenkatten' niet een heel plezierig leventje zouden kunnen leiden zonder ooit een stap buiten de deur te zetten. Als u uw kat liever niet naar buiten laat, kan uw dierenarts u helpen met tips voor binnenactiviteiten om uw kat zo goed mogelijk in vorm te houden.

Hoe maakt u de buitenwereld 'kittenbestendig'?

De eerste keer dat uw kitten buiten speelt kan wat eng zijn. Wees niet ongerust, met een paar simpele tips zorgt u ervoor dat haar niets overkomt.

  • Laat uw buren weten dat u een nieuwe kitten hebt.

  • Houd haar uit de buurt van drukke wegen en moedig haar aan om 's nachts thuis te komen.

  • Verwijder alle giftige planten uit uw tuin, zoals lelietjes-van-dalen, gouden regen en vingerhoedskruid.

  • Haal alle gevaarlijke producten met giftige stoffen weg uit uw schuur of garage.

  • Gebruik geen slakkenkorrels of koop als het per se nodig is een huisdiervriendelijk middel.

Chippen - een klein dingetje dat van groot belang kan zijn

Het is verstandig om uw kitten een halsband om te doen met uw naam en contactgegevens. Het is echter ook een goed idee om een microchip te laten zetten.

Een microchip is een piepklein apparaatje, zo groot als een rijstkorrel, dat wordt aangebracht onder de huid. Er staat een uniek nummer op dat wordt ingevoerd in een centrale databank, zodat de vinders van uw kitten met u in contact kunnen worden gebracht, mocht ze ooit worden vermist.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten