Hoeveel beweging heeft je hond nodig?

Published by
Leestijd is minuten

Honden zijn veelal van nature energieke wezens en beweging is de perfecte manier om al die overtollige energie te verbranden. Beweging speelt een vitale rol in de gezondheid van een hond. De behoefte aan lichaamsbeweging verschilt per hond. Jij kent jouw hond het beste om aan zijn gedrag te zien of hij voldoende beweging krijgt. Het is niet altijd zo dat hoe groter de hond, hoe meer beweging hij nodig heeft. 

Leeftijd speelt ook een rol bij de hoeveelheid beweging die je hond nodig heeft om een optimale gezondheid te behouden. Puppy's mag je niet overbelasten. Begin met het maken van veel korte wandelingen en bouw dit dan op naar lange wandelingen. Het trainen van je hond is niet alleen een kwestie van lichaamsbeweging en het onder controle houden van het gewicht, het is ook een kwestie van mentale stimulatie. Een goed getrainde hond zal een gelukkigere hond zijn, zowel in lichaam als geest.

Honden zijn veel tevredener en rustiger met regelmatige lichaamsbeweging. Het uitlaten van je hond is ook een moment waarop je kunt werken aan gehoorzaamheid. Ze kunnen leren om niet achter auto's en fietsen aan te jagen, eenvoudige commando's te volgen wanneer ze los lopen en op de juiste manier met hun omgeving om te gaan.

Een bewegingsschema dat werkt.

Beloof jezelf dat je elke dag tijd vrijmaakt om te bewegen met je hond. Kies een vast moment per dag en plan deze tijd in. Dat voorkomt uitstelgedrag. Sommige honden hebben van nature een overdaad aan energie en moeten continue beziggehouden worden. Gebeurt dat niet dan gaan ze zich vervelen en negatief gedrag vertonen. Een voedzame voeding, zoals die van Hill's, kan helpen. Deze bevat geen toegevoegde kunstmatige middelen die je hond nog hyperactiever kunnen maken. Denk tot slot na over welke uitdaging je je vierpotige atleet elke dag tijdens jullie training kunt geven. Een goed schema, met voldoende beweging, helpt bij het behouden van een goede algemene gezondheid en een normaal energieniveau.

Dit vind je misschien ook interessant

 • Leren door te spelen

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • Spelen met uw hond

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • Het Beste Speeltje voor uw Hond Kiezen

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • Waarom je je hond zou moeten trainen

  Hoeveel beweging is goed voor een hond, in relatie tot het ras, de leeftijd en de grootte? In welke mate is het type hondenvoer bepalend voor het bewegingsvermogen en fysieke conditie van je hond? Lees verder voor meer.

Gerelateerde Producten

 • Hill's™ Prescription Diet™ s/d™ Canine

  Voor de voedingsbehandeling van honden met urinewegproblemen. Urinewegaandoeningen worden bij honden vaak veroorzaakt door kristallen en stenen in de urinewegen, die opgebouwd zijn uit mineralen. Deze kristalvorming en stenen in de urinewegen kunnen voor pijn, bloed in de urine en zelfs een levensbedreigende verstopping veroorzaken. Bij honden zijn het vaak struvietkristallen die urinewegproblemen veroorzaken. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> s/d™ is speciaal ontwikkeld door dierenartsen om de struvietkristallen en -stenen bij uw hond te helpen oplossen. Struviet wordt gevormd doordat de urine verzadigd is met eiwitten, calcium, fosfor en magnesium in combinatie met een onjuiste zuurgraad (pH) van de urine.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hondenvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken is samengesteld voor de ondersteuning van gewrichten en spieren, voor honden van grote rassen. Met klinisch bewezen antioxidanten, glucosamine en chondroïtine uit natuurlijke bronnen.
 • Hill's™ Science Plan™ Canine Adult Light Mini (met Kip)

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Light Mini with Chicken is een volledige voeding voor honden van een klein ras met aanleg voor overgewicht. Met ingredienten van hoge kwaliteit en een unieke gewichtscontroleformule om uw kleine hond fit en gezond te helpen houden .
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Puppyvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Large Breed Chicken is speciaal samengesteld voor een gezonde ontwikkeling van de botten bij pups van grote rassen. Met klinisch bewezen antioxidanten en optimale gehalten aan mineralen.