3 stappen om je hond succesvol over te zetten op ander hondenvoer

Of je hond nu dieetvoeding nodig heeft of net een nieuwe levensfase ingaat, er zijn verschillende redenen waarom je hem misschien moet overschakelen op ander hondenvoer. Als het tijd is om over te stappen, wil je dat op een manier doen die geen maagklachten veroorzaakt. Hier zijn drie tips die kunnen helpen.

1

Bepaal de juiste portie

zak met droog hill's voer met een focus op de aanbevolen voedingstabel

Het is nooit goed om je hond te veel te voeren, dus zorg ervoor dat de hoeveelheid die je hem geeft is afgestemd op zijn gewicht en gezondheidsbehoeften. De beste bron voor informatie en advies is je dierenarts, maar je kunt ook de voedingsrichtlijnen op de achterkant van de verpakking van het voer van je hond raadplegen, om een algemeen idee te krijgen.

2

Volg dit 7-daagse overgangsschema

Zodra je porties correct zijn, verminder je geleidelijk de hoeveelheid van het huidige (oude) hondenvoer terwijl je de hoeveelheid nieuw hondenvoer verhoogt. De soorten voer kunnen gemengd worden gegeven in één kom of in aparte kommen naast elkaar. Heb geduld - als het lijkt alsof je hond wat meer tijd nodig heeft, voeg dan een extra dag (of twee) toe aan het schema.

overgangsdagen huisdiervoer 1-2
DAG 1 EN 2
overgangsdagen huisdiervoer 3-4
DAG 3 EN 4
overgangsdagen huisdiervoer 5-6
DAG 5 EN 6
overgangsdagen huisdiervoer 7
DAG 7
3

Voeg indien nodig blikvoer toe als topping

hond eet uit een kom met een blikje nat Hill's voer ernaast

Sommige honden zijn koppiger dan andere, dus hoewel het niet noodzakelijk is, kan het toevoegen van een beetje natvoer een groot verschil maken. Overleg met je dierenarts over de juiste hoeveelheden, zodat je hond binnen zijn dagelijkse caloriebehoefte blijft.