Kinderspeelgoed voor de kat? Waar op letten?

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Als je een huisdier hebt en je bent ook vader of moeder van kinderen, weet je al dat je viervoeterbaby dol is op het speelgoed van je kinderen. Maar wist je ook dat zodra je kind zijn of haar speelgoed ontgroeit, je ze gemakkelijk kunt omtoveren in leuke, fantastische zelfgemaakte kattenspeeltjes?

De speelgoedkist van je kinderen is een goudmijn van mogelijke kattenspeeltjes! Kijk eens met een ander oog naar de verzameling speelgoed. Wat kun je veilig gebruiken als nieuw speeltje voor je kat? Knuffeldieren zijn een goede start en ze interesseren je kat nu al mateloos. Snijd eventuele lange snorharen, plastic ogen en andere gevaarlijke materialen af en klaar is Kees!

Zoals Vetstreet opmerkt, is veiligheid belangrijk wanneer je kinderspeelgoed omtovert in kattenspeeltjes. Ze waarschuwen dat “bij pluchen knuffels je vullingen zoals polystyreenkorrels, notendoppen of bonen moet vermijden”. Pas ook op met batterijen (verwijder ze altijd) en materialen zoals linten, touwtjes, garen of veren, omdat de kat deze kan inslikken en zichzelf verwonden.

Pas ook op met het geven van houten speelgoed aan je kat, vooral wanneer het houten speelgoed is geverfd. Katten zijn kauwers en kunnen houtsplinters of verf inslikken, wat slecht is voor hun gezondheid.

Katten houden ook van alles wat rond is, dus ze zal blij zijn met oude tennisballen. Wees voorzichtig dat de bal niet te klein is dat ze deze kan inslikken. Speeltenten, tipi’s en wigwams zijn ook leuk voor katten om in te spelen en vormen geweldige slaaphoekjes of schuilplaatsen voor je kat.

Andere DIY- ideeën voor kattenspeeltjes:

Uitbreidingen voor de krabpaal

gray cat using a cat scratching post with a child's toy attached.

Blaas nieuw leven in de versleten krabpaal van je kat met behulp van de speeltjes die je kunt hangen aan de kinderwagen of buggyspeeltjes. Deze zijn ontworpen om de interesse van je kindte wekken en om de motorische vaardigheden te helpen ontwikkelen. Dit speelgoed heeft hetzelfde effect op katten. Bevestig het speeltje aan de voet van de paal en maakt het stevig vast met een touw. Bind overtollig touw goed af zodat je kat er niet aan kan knabbelen.

 

Speelgoed van fastfoodrestaurants

Gray cat plays with a stuffed toy attached to string.

Hoogstwaarschijnlijk heb je thuis een voorraad kleine knuffels uit verschillende fastfoodrestaurants. In plaats van ze weg te geven of te verkopen op de vrijmarkt, kun je ze aan je kat geven. Met stevig touw wikkel je de knuffel stevig vast rond het einde van een houten stok en je hebt uren plezier met je kat! De knuffels werken ook goed als vervangers voor kattenspeeltjes uit de winkel. Omdat dit speelgoed vaak een touwtje bevat, moet je op je kat letten als de kat met hiermee speelt en houdt het speeltje buiten haar bereik als je ophoudt met spelen.

 

Puzzeldoos voor katten

Gray cat plays with children's blocks in a shoebox with holes cut out form the top.

Zelfgemaakt kattenspeelgoed zoals puzzeldozen zijn een geweldige manier om vormen van kinderspeelgoed te hergebruiken. Voor deze DIY hack heb je grote plastic bouwstenen nodig (gebruik geen kleine blokken die in de bek van de kat passen). Naast de blokken heb je een stevige kartonnen schoenendoos en een stanleymes nodig. Snijd gaten aan de bovenkant en zijkanten van de doos, groot genoeg zodat de kat de kleurrijke blokken binnen de doos kan zien en haar pootjes er door kan steken om ze vast te grijpen. Laat de bovenkant van de doos onbedekt zodat je kat gemakkelijk van speelgoed kan wisselen (nogmaals, al het speelgoed moet groter zijn dan de bek van de kat en mag geen gevaarlijk materiaal bevatten dat gevaarlijk is voor je kat) en strooi voor extra plezier als lokkertje wat kattenkruid.

Het hergebruiken van kinderspeelgoed als DIY-kattenspeelgoed is een geweldige manier om rommel en verspilling te verminderen en speelgoed negen extra levens te geven.

Image source: Christine O'Brien

Biografie van de auteur

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine O'Brien is schrijfster, moeder, was eerder lerares Engels, al lang huisdiereigenaar en haar twee Russische blauwe katten zijn thuis de baas. Haar werk verschijnt ook in What to Expect Word of Mom, Fit Pregnancy en Care.com, waar ze over huisdieren en het gezinsleven schrijft. Vind en volg haar op Instagram en Twitter @brovelliobrien

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten