Ideaal voor hondenbezitters die een grote, actieve hond willen voor de jacht, wandelingen en andere buitenactiviteiten. De Weimarse Staande Hond is een geweldige metgezel en erg intelligent, maar hij moet wel bezig worden gehouden om te voorkomen dat hij destructief gedrag gaat vertonen.

 

Voer voor Weimaraner

Een specifiek ras zoals een Weimaraner vraagt ook om een specifieke soort hondenvoer, om aan hun dagelijkse voedingsbehoeften te voldoen. Wanneer een Weimaraner gezond is raden we Hill's Science Plan Adult Large Breed, Hill's Vet Essentials Multi Benefit +Dental Adult 1+ Medium & Large Breed of Hill's Science Plan Adult Light Large Breed aan. Gaat het om een puppy, of juist om een oudere Weimaraner? Dit vraagt dan ook om een andere soort voeding. Bij specifieke gezondheidsproblemen kunt u bij uw dierenarts vragen naar Hill's Prescription Diet.


De Weimarse Staande Honden in een notendop
The Weimaraner Dog Breed

In de 19e eeuw, behoorde de Weimarse Staande Hond toe aan de Weimarse adel, die de 'Weimarse Pointers' fokte om op groot wild te jagen.

Eigenschappen:

hangoren (van nature)

Verwachtingen:

Energieniveau: zeer energiek
Levensduur: 10-13 jaar
Neiging tot kwijlen: laag Neiging tot snurken: laag
Neiging tot blaffen: laag
Neiging tot graven: laag Sociale/Aandachtsbehoeften: gemiddeld

Fokdoel:

versleper van groot wild en veelzijdige jachthond

Vacht:

Lengte: kort
Eigenschappen: plat
Kleuren: Muisgrijs tot zilvergrijs
Totale behoefte aan verzorging: laag

Officieel erkend:

Gangbaarheid: algemeen

De Weimarse Staande Hond is een grote hond die tussen de 25 en 40 kg weegt.

De schouderhoogte van de Weimarse Staande Hond is 60-70 cm; teefjes zijn vaak iets kleiner. Hun sterke lichamen zijn gebouwd om te werken, gestroomlijnd en in staat om met veel uithoudingsvermogen te rennen. De kop is sterk als van een jachthond, met hangoren. De Weimarse Staande Hond is over het algemeen met 1 tot 2 jaar volwassen, hoewel hij zijn uiteindelijke omvang al rond 6-8 maanden heeft bereikt.

De vacht van de Weimarse Staande Hond is kort, glad en sluik en vereist weinig verzorging. Deze honden hebben weinig meer nodig dan een snelle borstelbeurt met een rubberen rosborstel. De kleur is muisgrijs tot zilvergrijs, waaraan de hond zijn bijnaam 'het grijze spook' te danken heeft.

Persoonlijkheid:

De Weimarse Staande Hond is een actieve hond, die veel lichamelijke activiteit nodig heeft, gezien zijn jachtverleden. Hoewel het jachthonden zijn, zijn het geen honden om in een kennel te houden; ze willen graag bij hun baasje zijn. Ze zijn erg intelligent en moeten beziggehouden worden om te voorkomen dat ze destructief gedrag gaan vertonen, zoals kauwen en graven. Ze moeten gehouden worden in een achtertuin met hoog hek om te voorkomen dat ze gaan zwerven.

Verzorging:

De Weimarse Staande Hond heeft veel behoefte aan interactie met mensen. Hij tolereert anderen honden goed als ze goed zijn gesocialiseerd. Andere huisdieren, zoals katten, knaagdieren, vogels of reptielen dienen uit de buurt van de Weimarse Staande Hond gehouden te worden; vanwege het jachtbloed van het ras zijn deze honden geneigd om dergelijke dieren te doden.

De Weimarse Staande Hond is ideaal voor eigenaren die een grote, actieve hond willen voor de jacht, wandelingen en andere buitenactiviteiten. Ze zijn heel geschikt als waakhond. De Weimarse Staande Hond kan niet lang alleen blijven. Hij kan buitensporig blaffen of proberen te ontsnappen als hij uren alleen wordt gelaten. Hij heeft de neiging om destructief te kauwen.

De Weimarse Staande Hond wordt zo'n 10 tot 15 jaar oud.

Geschiedenis:

De Weimarse Staande Hond verscheen in de vroege 19e eeuw. Deze honden behoorden aan de Weimarse adel toe, die de 'Weimarse Pointer' fokte om op groot wild te jagen. Aangenomen wordt dat de bloedhond een voorouder of familie zou kunnen zijn van de Weimarse Staande Hond. Ongeacht zijn herkomst, beperkte de adel het eigenaarschap van de Weimarse Staande Hond tot leden van de Duitse Weimarse Staande Hondenclub. De Weimarse Staande Hond werd later gefokt als een vogelhond, omdat de populatie groot wild in Duitsland afnam.

Howard Knight, een Amerikaanse sporter en hondenfokker, nam in 1929 twee Weimarse Staande Honden naar de Verenigde Staten. Nog voor de erkenning van AKC, presteerde de Weimarse Staande Hond uitstekend in gehoorzaamheidsproeven, waardoor hij de interesse wekte van hondenliefhebbers. De Weimarse Staande Hond werd in 1943 erkend door de Amerikaanse Kennel Club (AKC).

De Weimarse Staande Hond blinkt uit in jagen en behoort tot de sporthonden. Dit ras is een geweldige en actieve metgezel.

Gerelateerde artikelen

 • Sint-Bernard

  Dogs running De Sint Bernard staat bekend om zijn indrukwekkende omvang. Ze zijn grote, sterke en gespierde honden. Het uiterlijk staat in contrast met het karakter, want Sint Bernard honden zijn liefdevol, zachtaardig en tolerant.
 • Fox Terriër (Draadhaar)

  De Fox Terriër heeft tomeloze energie. Deze terriër wil graag plezieren en wordt graag betrokken bij actieve spelletjes. Dit ras reageert goed op training.
 • Basset Hound

  Dogs running De Basset Hound is een vriendelijke en makkelijke hond. Ze kunnen over het algemeen goed met andere honden en huisdieren opschieten.
 • Maltezer

  Dogs running De Maltezer is een kleine hond, die bekend staat als vriendelijk, aanhankelijk, intelligent, volgzaam en vertrouwend. Hij is een goede gezinshond.
 • Engelse Springer Spaniël

  Dogs running De Engelse Springer Spaniël is een sterke, energieke en tamelijk intelligente hond die extravert en vriendelijk is. Veel beweging is goed voor dit ras.
 • Duitse Staande Hond (Draadhaar)

  Dogs running De Duitse Staande Hond (Draadhaar) heeft dagelijks intensieve beweging nodig en is niet geschikt om in een appartement of klein huis te wonen. De hond wordt beschouwd als gelijkmoedig en loyaal naar zijn gezin toe en hij kan goed met kinderen opschieten.