5 tips voor de leukste verjaardag van jouw kat

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Het is tijd voor een feestje, want je viervoeter is jarig! Mogelijk is de verjaardag van je kat net even anders dan die van jezelf, maar net als jij zal je viervoeter het leuk vinden om verwend te worden. Laat de dag dan ook in het teken staan van lekker eten, liefde,gezelligheid, en niet te vergeten, cadeaus!

kat in verjaardagstas

Cadeautips voor je kat

Er zijn verschillende manieren om je kat in het zonnetje te zetten en te verwennen op haar verjaardag. Wij hebben de leukste ideeën voor je verzameld:

1. Een lekkere traktatie

Start de dag met een lekkere traktatie. Denk hierbij aan natvoer in plaats van droogvoer. Een andere leuke en gezonde manier om je kat te verwennen is door zelf koekjes voor haar te maken.

2. Geef haar wat extra aandacht

Katten houden van aandacht. Of het nu gaat om knuffels of spelen, in beide gevallen zal ze het waarderen als je het haar geeft. 

  • Heb je een knuffelkat? Knuffel op haar verjaardag dan wat langer met haar of geef haar extra aandacht gedurende de dag.
  • Speelt je kat graag met je? Zorg er dan voor dat je kat wat extra speeltijd krijgt.
  • Ook als je een meer zelfstandige kat hebt kun je haar wat extra aandacht geven door een brokjes speurtocht uit te zetten. Het is een goede manier om je kat te laten bewegen. Tegelijkertijd ervaart ze plezier door de zoektocht naar kattensnoepjes.

3. Verras je kat met een kartonnen doos

Wist je dat katten gek zijn op kartonnen dozen? Deze geven je kat een soort gevoel van veiligheid. Uit onderzoek is ook gebleken dat katten in een kartonnen doos minder stress ervaren. Naast dat een kat zich kan verstoppen in een doos en op die manier wat privacy kan opzoeken, kan ze er natuurlijk ook mee spelen. Op meerdere vlakken dus zeker een aanwinst voor je kat!

De verjaardag van mijn huiskat vieren

4. Maak een zelfgemaakte feestmuts

Je kent ze vast wel, die foto’s van katten met een feestmuts op. Naast dat je zowel je kat als jezelf echt in de feeststemming brengt, is dit ook vaak echt hilarisch schattig. En natuurlijk leuk om met vrienden en familie te delen op social media!
Is je kat niet zo’n fan van de feestmuts? Zet de feestmuts dan zelf op. Zo kun je toch zorgen voor een feestelijke foto met haar.

5. Last but not least… cadeautjes!

Geen verjaardag zonder cadeautjes. Naast aandacht en lekkernijen kun je je kat natuurlijk ook blij maken met een nieuw speeltje. De mogelijkheden zijn hierin oneindig. Geef je haar iets kleins zoals een knuffel of ga je voor een nieuwe krabpaal? In beide gevallen geef je haar een verjaardagscadeau, wat niet anders zegt dan dat je dol op haar bent!

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten