6 spellen die je verveelde hond weer energie geven

Gepubliceerd door
minuten leestijd

Ben je bezorgd dat je hond zich verveelt? Honden zijn energetische wezens die een diep verlangen hebben om te spelen en socialiseren. Wanneer ze een lange tijd niets te doen hebben, krijgen honden last van verveling. Een verveelde hond is een ongelukkige hond. Verveling bij je hond herkennen is een belangrijke taak als baasje en samen spelletjes spelen is de ideale manier om nieuwe energie zijn leven in te blazen.

Creëer een verrijkende omgeving

Dieren stimuleren is heel belangrijk. Niemand begrijpt dit beter dan de medewerkers van dierentuinen. Een stimulerende omgeving wordt in dierentuinen 'verrijking van de leefomgeving' genoemd. Honden hebben net zo goed een verrijkende omgeving thuis nodig.

The Smithsonian Conservation Biology Institute zegt, "Verrijking omvat het ontwerp van stimulerende en natuurgetrouwe verblijven, de huisvesting van geschikte sociale groepen in dierentuinen, en de introductie van voorwerpen, geluiden, geuren of andere stimuli in de omgeving van het dier. Voor een dierentuin is de verrijking van de omgeving net zo belangrijk voor het dierenwelzijn, als voeding en diergeneeskunde. In de National Zoo in de VS is verrijking een integraal onderdeel van de dagelijkse verzorging van de dieren."

Introduceer jij nieuwe stimuli voor je hond? Wat dacht je van verschillende spelletjes door elkaar te spelen? Zelfs actieve honden kunnen verveeld raken van hun dagelijkse routine. Onderstaande 5 signalen geven aan of je hond zich verveelt en met welke 6 spellen je weer energie in zijn leven kunt brengen.

Tekenen van een verveelde hond en spelletjes om zijn leven te verijkeren en te entertainen

Meer blaffen

Als je merkt dat je hond meer blaft dan normaal, is de kans groot dat je hond zich verveelt. Uit het niets blaffen is een manier om jouw aandacht te vragen, zelfs al blaft je hond niet naar jou. Zie het een beetje als toneelspelen.

Training is een goede manier om te spelen met je hond. Je zal vast denken dat je hond training niet leuk vindt, maar niets is minder waar. Honden genieten ervan om bezig te zijn en iets te moeten doen. Geef je hond mini-missies. Eerst leer je hem om te blijven. Dan, wanneer hij in deze positie blijft, gooi je een speeltje en laat je het landen. Laat je hond blijven en wachten. Met een commando naar keuze ("oké" of "ga") mag je hond het speeltje gaan halen. Zorg dan dat je hond het bij jou terugbrengt. Oefen dit steeds opnieuw, en je verveelde hond zal snel een vermoeide hond worden.

Meer kauwen

Verveelde honden worden destructief. Als je hond je bank of schoenen kapot kauwt, of andere belangrijk spullen, is het tijd om actie te ondermenen en het gedrag te stoppen voor het een gewoonte wordt.

Touwtrekken is een geweldig spel om te spelen met een hond die graag iets in zijn bek heeft. Voor je spelletjes speelt waarbij je hond moet kauwen of snuffelen, moet je je hond trainen wat hij wel en niet mag eten.

Spelletjes met voer zijn ook geweldig om met kauwliefhebbers te spelen, zolang je maar voorzichtig bent en je huisdier niet te veel voert. Er zijn veel manieren om voer te gebruiken tijdens het spelen met je hond. Als eerste zou je een voerpuzzel kunnen kopen om je hond te laten werken voor de beloningen. Probeer ook eens kleine hoeveelheden brokken in een kamer te verbergen en laat je hond dan detective spelen. Als ze iets lekkers vinden, is het aan hen om op te eten!

Rondjes rennen

Jack Russell terrier chases tail from an overhead view.

Jaagt je hond plotseling zijn eigen staart achterna? Zie je hem vaak rondjes lopen door de kamer? Deze honden hebben vaak veel energie om te verbranden.

Bewegen is de beste manier van spelen voor honden met veel energie. Een spelletje Frisbee® of een balletje gooien zijn geweldige spelletjes om te spelen. Andere manieren om energie te verbranden zijn lange of stevige wandelingen. Zolang je actief blijft, hebben alle spelletjes die lichaamsbeweging vereisen effect.

Janken

Net zoals bij baby's, janken honden net iets meer als ze jouw aandacht nodig hebben. Het gejank kan ook overweldigend en vervelend zijn voor jou. Voor je een spelletje speelt, neem een stapje terug en anaylseer de situatie. Ja, een jankende hond kan frustrerend zijn, maar waarom is hij aan het janken? Het is eenvoudig: ze hebben jou nodig. Wanneer je je perspectief verandert, zal het janken minder vervelend worden, en zal je alles doen om de verveling van je hond te verminderen.

Hier is het leuke aan een jankende hond: alles wat je doet om met hem te spelen, zal hem entertainen. Verstoppertje is een leuk spel om te spelen met je hond. Als je kinderen hebt, laat ze dan meespelen. Laat één persoon zich verstoppen en moedig je hond aan om hem of haar te gaan zoeken.

Je altijd en overal volgen

Je wist dat je populair was, maar je dacht niet dat je zo populair was dat je de hele avond gevolgd zou worden. Je hond wil je hulpje zijn. Honden zijn roedeldieren en jij bent de leider. Dit betekent dat je hond jou volgt tot jij hem iets anders te doen geeft.

Voor een hond die je letterlijk uren op de hielen zit, probeer je eens het spelletje: 'Simon Says'. Start met je hond aan een kant van je tuin en laat hem daar met het commando "Blijf". Steek dan de tuin over en roep je hond om een ​​commando op te volgen. Gemakkelijke commando's zijn "Zit", "Lig" of "Neer". Wil je het je hond wat moeilijker maken, probeer het commando "Kom" of "Hier", zodat je hond naar je toekomt, en "Stop" om je hond te laten stoppen. Net als bij de andere spellen voor honden, prijs je hond volop wanneer hij de aanwijzingen van Simon Says correct opvolgt. Als je hond een commando niet volgt, laat hem dan terugkeren naar zijn beginplek.

Sommige van het eerder genoemde gedrag kan ook een signaal zijn dat er een onderliggend gezondheidsprobleem speelt. Als je je zorgen maakt over het gedrag van je hond, neem dan contact op met je dierenarts om gezondheidsproblemen uit te sluiten.

Heb je geen tijd om, te spelen met je hond, zorg dat dat je verschillende hondenspeeltjes hebt, die je je hond kan geven als je het erg druk hebt. Hoewel je niet elke keer een nieuw speeltje nodig hebt, is het het beste om het speelgoed af te wisselen of wat te verbergen, zodat zelfs oud speelgoed na een tijdje als nieuw aanvoelt.

En vergeet niet dat de gemakkelijkste manier om verveling bij honden te voorkomen, is om ze bezig te houden. Regelmatig wandelen en spelen met je hond zal hen gelukkig en tevreden houden en jij zal er ook van genieten.

 

Contributor Bio

Erin Ollila

Erin Ollila

Erin Ollila is een liefhebber van huisdieren, die gelooft in de kracht van woorden en hoe een boodschap haar lezers kan informeren of zelfs veranderen. Je kunt haar opzoeken op het internet en in magazines. Volg haar op Twitter @ReinventingErin of kom meer te weten op haar website http://erinollila.com.

 

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten