Uw puppy tegen ziekten inenten

Published by
Leestijd is minuten

Ziekten die van vitaal belang zijn om uw puppy tegen in te enten

Inentingen kunnen uw puppy beschermen tegen diverse ernstige ziekten. De volgende ziekten klinken nogal eng, maar als u ervoor zorgt dat uw puppy de juiste inentingen krijgt, hoeft u zich er nooit meer zorgen om te maken.

Ziekte van Carré

De symptomen zijn onder andere hoesten, diarree, koorts, braken, geïrriteerde ogen en een loopneus. Soms worden de neus en voetkussentjes hard en gebarsten. In ernstige gevallen kunnen er beroertes, stuiptrekkingen of verlammingen voorkomen. De ziekte kan dodelijk zijn.

Honden-parvovirus

Dit is een zeer besmettelijke ziekte die wordt gekenmerkt door bloederige diarree. Andere symptomen zijn braken, verminderde energie, depressie en verhoging. Vooral puppy's jonger dan zes maanden zijn erg ontvankelijk voor het parvovirus. Het parvovirus kan fataal zijn.

Hondenhepatitis

Symptomen van deze ziekte zijn hoesten, buikpijn, toevallen, braken en diarree. Ogen krijgen een blauwe waas (blauw oog of melkglasoog). Puppy's jonger dan twaalf maanden zijn ontvankelijk voor deze ernstige en potentieel levensbedreigende leveraandoening.

Leptospirose

Deze ziekte wordt veroorzaakt door een bacterie en kan worden overgedragen door contact met de urine van geïnfecteerde dieren. Eén vorm van Leptospirose kan worden overgedragen via de urine van andere honden. Een andere vorm, ook wel de ziekte van Weil genoemd, kan worden overgedragen via de urine van ratten. Symptomen zijn onder andere depressie, verhoging, grote dorst, lethargie, overmatig urineren, buikpijn, braken, bloederige diarree en geelzucht. Als uw puppy geelzucht heeft, kunt u dit zien doordat zijn huid geel wordt - dit kunt u ook vaststellen in zijn oogwit en aan de binnenkant van de wang. In sommige ernstige gevallen kan deze ziekte binnen een paar uur fataal zijn. Deze vorm van Leptospirose kan ook worden overgedragen op mensen.

Honden-parainfluenzavirus

Dit is een zeer besmettelijke ziekte die kennelhoest veroorzaakt. Dit is een droge, keffende hoest die zo ernstig kan zijn dat het klinkt alsof de hond stikt.

Dit vind je misschien ook interessant

 • Geef je hond een veilige Halloween

  180680638 Er is niets zo schattig als een puppy dat als monster is verkleed om Halloween te vieren. Maar voor honden en hun baasjes is Halloween ook een tijd om voorzichtig te zijn.
 • Help, mijn huisdier heeft een spijsverteringsprobleem!

  Veel huisdieren hebben van tijd tot tijd een probleem met de spijsvertering. Hoewel het wellicht niet prettig is om in details te treden, is het belangrijk dat u weet wat u kunt verwachten.
 • Seizoensgebonden adviezen

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • Hond-interactie

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet

Gerelateerde Producten

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hondenvoer met Rund

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Delicious Beef is speciaal samengesteld om de spieren en gezonde vitale organen te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en omega-3 vetzuren.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hondenvoer met Kalkoen

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Turkey is speciaal samengesteld om de spieren en gezonde vitale organen te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en omega-3 vetzuren.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hondenvoer met Kip

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Chicken is speciaal samengesteld om de spieren en gezonde vitale organen te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en omega-3 vetzuren.
 • Hill's™ Prescription Diet™ s/d™ Canine

  Voor de voedingsbehandeling van honden met urinewegproblemen. Urinewegaandoeningen worden bij honden vaak veroorzaakt door kristallen en stenen in de urinewegen, die opgebouwd zijn uit mineralen. Deze kristalvorming en stenen in de urinewegen kunnen voor pijn, bloed in de urine en zelfs een levensbedreigende verstopping veroorzaken. Bij honden zijn het vaak struvietkristallen die urinewegproblemen veroorzaken. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> s/d™ is speciaal ontwikkeld door dierenartsen om de struvietkristallen en -stenen bij uw hond te helpen oplossen. Struviet wordt gevormd doordat de urine verzadigd is met eiwitten, calcium, fosfor en magnesium in combinatie met een onjuiste zuurgraad (pH) van de urine.