Uw puppy tegen ziekten inenten

Gepubliceerd door
minuten leestijd

Ziekten die van vitaal belang zijn om uw puppy tegen in te enten

Inentingen kunnen uw puppy beschermen tegen diverse ernstige ziekten. De volgende ziekten klinken nogal eng, maar als u ervoor zorgt dat uw puppy de juiste inentingen krijgt, hoeft u zich er nooit meer zorgen om te maken.

Ziekte van Carré

De symptomen zijn onder andere hoesten, diarree, koorts, braken, geïrriteerde ogen en een loopneus. Soms worden de neus en voetkussentjes hard en gebarsten. In ernstige gevallen kunnen er beroertes, stuiptrekkingen of verlammingen voorkomen. De ziekte kan dodelijk zijn.

Honden-parvovirus

Dit is een zeer besmettelijke ziekte die wordt gekenmerkt door bloederige diarree. Andere symptomen zijn braken, verminderde energie, depressie en verhoging. Vooral puppy's jonger dan zes maanden zijn erg ontvankelijk voor het parvovirus. Het parvovirus kan fataal zijn.

Hondenhepatitis

Symptomen van deze ziekte zijn hoesten, buikpijn, toevallen, braken en diarree. Ogen krijgen een blauwe waas (blauw oog of melkglasoog). Puppy's jonger dan twaalf maanden zijn ontvankelijk voor deze ernstige en potentieel levensbedreigende leveraandoening.

Leptospirose

Deze ziekte wordt veroorzaakt door een bacterie en kan worden overgedragen door contact met de urine van geïnfecteerde dieren. Eén vorm van Leptospirose kan worden overgedragen via de urine van andere honden. Een andere vorm, ook wel de ziekte van Weil genoemd, kan worden overgedragen via de urine van ratten. Symptomen zijn onder andere depressie, verhoging, grote dorst, lethargie, overmatig urineren, buikpijn, braken, bloederige diarree en geelzucht. Als uw puppy geelzucht heeft, kunt u dit zien doordat zijn huid geel wordt - dit kunt u ook vaststellen in zijn oogwit en aan de binnenkant van de wang. In sommige ernstige gevallen kan deze ziekte binnen een paar uur fataal zijn. Deze vorm van Leptospirose kan ook worden overgedragen op mensen.

Honden-parainfluenzavirus

Dit is een zeer besmettelijke ziekte die kennelhoest veroorzaakt. Dit is een droge, keffende hoest die zo ernstig kan zijn dat het klinkt alsof de hond stikt.

Dit vind je misschien ook interessant

 • Tandheelkundige zorg voor honden

  Goede tandverzorging is cruciaal voor de algehele gezondheid van je hond. Ontdek wat je kunt doen om tandproblemen te voorkomen.
 • Honden die bang zijn voor onweer

  Dogs running Is je hond bang voor onweer? Wij geven je tips wat je kunt doen om je hond gerust te stellen bij onweer en hoe je hem van zijn angst af kunt helpen.
 • Zomerse warmte

  Een hittegolf of warme periode op komst? Met onze tips bescherm je je hond tegen de zon en help je hem genieten van het warme weer.
 • Alles wat u moet weten over steriliseren en castreren

  Lees meer over de voordelen van het steriliseren of castreren van jouw pup, inclusief vragen over de operatie en wat je kunt verwachten na de behandeling.

Gerelateerde Producten