Vlooien en wormen

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Niet alleen mensen zullen dol zijn op uw nieuwe huisdier

Uw kitten zal de aandacht die u, uw gezin en uw vrienden aan haar besteden geweldig vinden, maar niet het gezelschap die ze van parasieten krijgt. Vlooien, wormen en mijt komen ontzettend veel voor, en het is dus zeer waarschijnlijk dat uw kitten er op een gegeven moment mee te maken krijgt. Het goede nieuws is dat parasieten niet schadelijk en gemakkelijk te bestrijden zijn. Als uw kitten last heeft van parasieten, zal uw dierenarts u met alle plezier advies geven over hoe u ze het beste kunt bestrijden.

Vlooien

Soms leidt een periode van uitzonderlijk zacht weer tot een explosie van vlooien in en rondom uw huis. Zelfs als u uw kitten regelmatig hebt behandeld, kunt u haar nog steeds zien krabben. Zoek naar kleine bruine spikkels in haar vacht. Haal ze weg en plaats ze vervolgens op een natte doek. Als ze rood-/bruinachtig worden, zijn het vlooienpoepjes. In dat geval moet u uw woning ook behandelen. Koop een spuitbus bij uw dierenarts voor vloerbedekking, zacht meubilair en harde vloeren, want vlooien kunnen zelfs in de kleinste uithoeken kruipen om daar vervolgens eitjes te leggen. Vergeet niet om na gebruik ook uw stofzuiger schoon te maken en met de spuitbus te behandelen. Volg de instructies op de bus en het vlooienprobleem zal op den duur verholpen zijn. Houd er echter rekening mee dat de totale uitroeiing wel drie maanden kan duren. De behandeling doorbreekt de levenscyclus van vlooien door de larven tijdens het uitkomen te doden. Zo kunnen ze dus niet meer meeliften op uw kitten.

Wormen

De ringworm is de worm die uw kitten het gemakkelijkst oploopt. (Wanneer uw kitten wat ouder wordt, kan ze ook besmet raken met de lintworm.) Waarschijnlijk merkt u niets aan uw kitten als ze wormen heeft, maar als de besmetting ernstig is, ziet u wel verschillen. Uw kitten kan afvallen, gaan overgeven, diarree krijgen en het gebied rondom haar anus kan geïrriteerd raken.

Kittens moeten regelmatig tegen wormen worden behandeld, want voorkomen is beter dan genezen. Uw dierenarts zal u advies geven over een geschikte behandeling. Uw kitten moet de eerste zes maanden maandelijks worden ontwormd en daarna elke drie maanden.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten