Een spijsverteringsprobleem is de meest voorkomende reden om een dierenarts te bezoeken

Published by
Leestijd is minuten

Het belonen van uw hondHet is belangrijk dat u goed let op de spijsvertering van uw hond. Mocht u het idee hebben dat hij last heeft van spijsverteringsproblemen zoals diarree of braken, ga dan langs bij uw dierenarts.
Voor ieder dier, ook honden en katten, is het verteren van voeding en het opnemen van voedingsstoffen essentieel voor een goede gezondheid. De term spijsverteringsproblemen refereert aan alle mogelijkheden waarbij de vertering niet op een juiste wijze verloopt.
Een spijsverteringsprobleem is een van de meest voorkomende redenen om een dierenarts te bezoeken. De twee voornaamste kenmerken zijn braken en diarree. Daarnaast zijn er nog andere, minder duidelijke signalen zoals gewichtsverlies, minder eetlust, winderigheid, vreemde buikgeluiden of acute inactiviteit.
Als u een van de bovenstaande signalen constateert, ga dan zo spoedig mogelijk naar uw dierenarts. Als een spijsverteringsprobleem wordt geconstateerd dan zal de dierenarts de oorzaak met u bespreken. De meest voorkomende oorzaken zijn:     

 • Een ontsteking of irritatie van de maag
 • Ontwikkelen van een negatieve reactie op een bepaalde voeding
 •  Een ontsteking van de dunne darm of een toenemende groei aan bacteriën in de dunne darm
 • Ontsteking van de dikke darm wat resulteert in regelmatige diarree, vaak vergezeld met bloed of slijm
 • De alvleesklier kan ontstoken zijn of deze produceert niet voldoende verteerbare enzymen om de voeding goed te verwerken.

  Als gevolg hiervan kan uw dierenarts medicijnen voorschrijven, maar hij kan ook dieetvoeding aanbevelen om hem sneller te laten herstellen. Dit omdat braken en diarree vaak tot uitdroging leiden evenals een gemis aan vitamen en mineralen. Daarnaast is de darmwand vaak ontstoken en heeft het de juiste voedingsstoffen nodig om te herstellen.
  Een dieetvoeding zoals Hill’s™ Prescription Diet™ Canine i/d™ is speciaal samengesteld om uw hond snel te laten herstellen. Het is zelfs zo dat bewezen is dat Hill’s Prescription Diet Canine i/d al verbeteringen laat zien in slechts 3 dagen.* Uw dierenarts kan u Hill’s Prescription Diet Canine i/d aanbevelen omdat:

 • het heerlijk is en het uw hond help om weer te eten
 • het een zachte structuur heeft die de darm helpt herstellen
 • het hoog verteerbare voeding is met een gemiddeld vetgehalte om zo het opnemen van belangrijke voedingsstoffen te ondersteunen
 • het een perfect gehalte aan belangrijke mineralen bevat zodat de verloren mineralen door de diarree en het braken worden aangevuld.
 • het een superieure anti-oxidanten formule bevat ter ondersteuning van het immuunsysteem
 • het geschikt is als lange termijn voeding
 • het geschikt is voor jonge én volwassen honden
 • het beschikbaar is in de samenstelling nat en droog

  Zodra de oorzaak van het spijsverteringsprobleem gediagnostiseerd is, kan uw dierenarts u aanbevelen om over te schakelen naar andere voeding uit het Hill’s Prescription Diet assortiment. Ga altijd uit van de aanbeveling van uw dierenarts en laat u niet verleiden om zelf voeding te maken of uw huidige voer te mengen met andere merken. Uiteraard kunt u uw dierenarts altijd om advies vragen als u bv verscheidene kleinere porties per dag wil geven. Zorg er ten alle tijden voor dat uw hond vers schoon water tot zijn beschikking heeft.
  Door de aanbevelingen van uw dierenarts op te volgen helpt u uw hond sneller herstellen. Mochten de problemen niet verbeteren (of ze verbeteren en komen terug), neem dan altijd contact op met uw dierenarts.

   

  * A Multi-centre Feeding Study of the Influence of Dietary Intervention in Dogs with Gastrointestinal Disorders. Hill's Pet Nutrition, Inc. Pet Nutrition Centre, 2003.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • Hill's™ Prescription Diet™ s/d™ Canine

  Voor de voedingsbehandeling van honden met urinewegproblemen. Urinewegaandoeningen worden bij honden vaak veroorzaakt door kristallen en stenen in de urinewegen, die opgebouwd zijn uit mineralen. Deze kristalvorming en stenen in de urinewegen kunnen voor pijn, bloed in de urine en zelfs een levensbedreigende verstopping veroorzaken. Bij honden zijn het vaak struvietkristallen die urinewegproblemen veroorzaken. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> s/d™ is speciaal ontwikkeld door dierenartsen om de struvietkristallen en -stenen bij uw hond te helpen oplossen. Struviet wordt gevormd doordat de urine verzadigd is met eiwitten, calcium, fosfor en magnesium in combinatie met een onjuiste zuurgraad (pH) van de urine.
 • Hill's PRESCRIPTION DIET c/d Multicare Hondenvoer met Kip

  <ul>Blaasstenen kunnen erg pijnlijk zijn en kunnen na behandeling terugkeren. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> c/d™ Multicare Canine helpt het risico op het opnieuw ontwikkelen van calciumoxalaat- en struvietstenen bij dezelfde hond te verminderen. <br><br><b></b>
 • Hill's™ Prescription Diet™ c/d™ Multicare Canine (met kip)

  Blaasstenen kunnen erg pijnlijk zijn en kunnen na behandeling terugkeren. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> c/d™ Multicare Canine helpt het risico op het opnieuw ontwikkelen van calciumoxalaat- en struvietstenen bij dezelfde hond te verminderen. <br><br><b></b>
 • Hill's™ Prescription Diet™ c/d™ Multicare Canine Stoofpotje (met Kip & toegevoegde Groenten)

  Urinary Care