Gezondheid

Verken de wereld van hondengezondheid met deze artikelen vol informatie.   

0 Resultaten gesorteerd op

Relevantie

TIPS EN ADVIEZEN

Of je er nu over nadenkt om een hond aan te schaffen, of er al jarenlang eentje hebt, je hebt misschien een heleboel onbeantwoorde vragen over de gezondheid van je hond. Gelukkig hebben we hier antwoorden en tips voor de gezondheid van honden in overvloed. Je kunt meer te weten komen over hoe je je puppy het beste kunt verzorgen in de artikelen met adviezen over hondengezondheid. Bijvoorbeeld over verschillende hondenziekten en gezondheidsproblemen, evenals de oorzaken, symptomen, tekenen en verschijnselen en preventieve behandelingen.

Oorzaken van ziekten

Heb je een verandering bij je puppy opgemerkt? Als hij zich ongewoon sloom of angstig begint te gedragen, is het altijd het best om met je dierenarts te overleggen. Hier kun je ook meer te weten komen over verschillende gezondheidsproblemen bij honden, evenals de oorzaken ervan. Of het nu aan de genen, het ras, de leeftijd, de levensstijl, de geestelijke toestand, het gedrag of de omgeving ligt, er zijn veel vaak voorkomende oorzaken om in gedachten te houden. Kom er meer over te weten zodat je je hond de best mogelijke zorg kunt geven.

TEKENEN, VERSCHIJNSELEN EN SYMPTOMEN

Weet je welke ziekteverschijnselen je bij honden serieus moet nemen? Sommige vallen heel erg op. In huis plassen kan bijvoorbeeld vaak een verschijnsel van nier- of urinewegproblemen zijn. Maar andere ziekteverschijnselen zijn bij honden niet zo gemakkelijk te herkennen, zoals lusteloosheid, wat een verschijnsel van gewichts- of gewrichtsproblemen kan zijn. Ontdek welke symptomen, tekenen en verschijnselen je serieus moet nemen, en hoe je je puppy op de juiste manier kunt beschermen. 

Preventieve behandelingen

Het is jouw verantwoordelijkheid om je hond gezond en veilig te houden. Er zijn veel verschillende preventieve maatregelen die je kunt nemen om te voorkomen dat je hond ziek wordt of gewond raakt: van de juiste voeding en lichaamsbeweging tot medicatie en controles bij de dierenarts. Lees meer over de vele verschillende voorzorgsmaatregelen en preventieve behandelingen in onze artikelen over aanbevolen vaccinaties, verzorgingstips, vlooien- en tekenmiddelen en nog veel meer.